Elena Udrea si-a lansat candidatura la Roman: PDL e in spatele PP-DD

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 15:26
3369 citiri
Elena Udrea si-a lansat candidatura la Roman: PDL e in spatele PP-DD

Elena Udrea si-a lansat, vineri, la Roman, candidatura la functia de presedinte al PDL. Deputatul a explicat ca a ales aceasta locatie pentru ca la Roman a obtinut rezultate foarte bune la alegerile parlamentare din 9 decembrie castigand un nou mandat de deputat.

Fostul presedinte al PDL Bucuresti a reamintit ca partidul a dus o lupta politica dura la alegerile din decembrie, atat cu adversarii politici cat si cu unele trusturi de presa, dar au castigat cei care nu s-au ferit sa le vorbeasca deschis oamenilor si sa le explice necesitatea masurilor luate de PDL cat timp a fost la guvernare.

"Am putut sa ii convingem pe acestia sa voteze cu ARD, cu candidatul PDL si sa ne dea sustinerea. O mare victorie pentru Roman, pentru Neamt, o mare victorie in Moldova", a catalogat deputatul PDL rezultatul obtinut in colegiul sau la alegerile din 9 decembrie.

In ceea ce priveste competitia interna, pentru fotoliul de presedinte, in care il va avea ca principal adversar pe Vasile Blaga, Elena Udrea a subliniat ca aceasta nu trebuie sa fie intre oameni, ci intre viziuni despre viitorul partidului.

"Cei care au ramas in randurile PDL sunt oamenii care vor o constructie politica puternica", a mai sustinut Elena Udrea, reamintind si ca PDL "a trecut de la tot ceea ce putea sa aiba un partid politic - toate primele functii in stat, succesul in ultimele campanii - la un rezultat slab care a demobilizat mult baza partidului, rezultat care continua sa nemultumeasca".

Deputatul a mai afirmat ca "starea lucrurilor a creat dezamagire, a dezangajat multi colegi", in aceste conditii existand riscul ca PDL sa nu mai castige alegerile "nici in 2014, nici in 2016" si sa se ajunga ca PDL sa impartaseasca soarta PNTCD, asa cum sustin adversarii politici.

"Daca in timpul guvernarii, asa cum a fost ea, partidul a luat 23%, in vara, din iunie pana in decembrie, fiind in opozitie, partidul a pierdut 1 milion de voturi", a mai declarat Udrea, criticand actuala conducere a partidului ca nu a fost in stare sa faca opozitie la un guvern iresponsabil, capabil doar de demagogie si populism, un "guvern al minciunii, promisiunilor neonorate".

Basescu: Elena Udrea va deveni un politician de forta, dar sa ia posete mai ieftine

Blaga: Basescu a lovit in plin PDL, sunt anumite neadevaruri care au deranjat

Ca si presedintele Traian Basescu, Elena Udrea a sustinut ca o mare eroare a fost renegarea propriei guvernari, dar si tactica gresita din campania electorala, de a-i "ascunde" pe cei care "au trecut Romania prin criza", apreciind ca ar fi trebuit in schimb ca PDL sa aiba o "atitudine curajoasa".

"Sa fi scos in prima linie pe cei care au fost in guvernare ar fi fost o strategie mai onesta", a mai subliniat Elena Udrea.

De asemenea ea a criticat faptul ca in campania electorala pentru parlamentare "liderii partidului au plecat cu totii in teritoriu, nu au existat mesaje nationale, nu am raspuns cu mesaje la nivel national".

"Trebuie sa gandim care e calea pe care acest partid vrea sa mearga mai departe(....) Perceptia este ca PDL nu mai conteaza, e a doua forta politica, in spatele PP-DD", a recunoscut Elena Udrea.

In ceea ce priveste alegerile interne, care vor avea loc luna viitoare, aceasta a tinut sa sublinieze inca o data ca nu este vorba despre "alegeri de persoane" si ca e bine ca exista o competitie. "Va fi o competitie intre proiecte si viziuni, intre echipe", a subliniat inca o data Elena Udrea, adaugand ca PDL trebuie sa fie revitalizat pentru ca "nu mai rezista doi ani fara schimbare".

La data de 23 martie in PDL vor avea loc alegeri interne pentru o noua conducere a partidului. Pana acum si-au anuntat intentia de a candida Vasile Blaga, actualul presedinte, si deputatul Elena Udrea. Teodor Stolojan, Cezar Preda si Gheorghe Flutur si-au aratat sustinerea fata de Vasile Blaga, in timp ce candidatura Elenei Udrea se pare ca va fi sprijinita de Gheorghe Falca si Gabriel Berca.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...