Ziare.com

Elena Udrea: Voi castiga alegerile (Video) - Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor; Emilian Isaila
Joi, 21 Martie 2013, ora 13:11

   

Elena Udrea: Voi castiga alegerile (Video) - Interviu
Elena Udrea, candidat la presedintia PDL, este convinsa ca va castiga alegerile din cadrul conventiei de la sfarsitul acestei saptamani. Ea sustine ca are deja 300 de voturi in fata lui Vasile Blaga.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Elena Udrea si-a exprimat totusi temerea ca la congres vor aparea nereguli importante, avand in vedere ca in comisia de organizare a conventiei sunt in special sustinatori ai lui Vasile Blaga. Totusi, afirma Elena Udrea, nu intentioneaza sa paraseasca PDL, chiar daca va pierde alegerile in conditii suspecte. Ea considera ca reformistii ar trebui sa aiba un rol important in conducerea partidului.

Elena Udrea regreta desemnarea lui Silviu Prigoana drept candidat al PDL la Primaria Capitalei, dar nu si proiectul aliantei cu UNPR, pe care il socoteste o solutie pragmatica.

Mai sunt doua zile pana la Conventia in care se va decide noua conducere a PDL. Ce sanse credeti ca aveti sa preluati conducerea PDL?

Voi castiga aceste alegeri si din calculele pe care le facem pe delegatii care isi exprima sustinerea fata de noi, dar si din perceptia pe care o avem general vorbind, pornind de la faptul ca pe ultima suta de metri, lideri importanti de organizatii locale isi exprima sustinerea fata de aceasta motiune. Primarii, in special de mari municipii, dar si primari cu care am lucrat ca ministru al Dezvoltarii, sunt in marea lor majoritate de partea mea si incep acum sa-si exprime public sustinerea.Aveti un sondaj la nivelul partidului?

Pe sondaje, la nivelul partidului sunt peste Vasile Blaga, insa mai mult decat sondaje, noi avem pe fiecare lista de sustinatori in parte, sigur lasam o marja de siguranta de 10% in minus.Cati delegati participa si cati va sustin?

5.000 participa si pot sa va spun ca in acest moment avem cu 300 de delegati mai multi decat Vasile Blaga. Va conta enorm ce se va intampla in ziua alegerilor, discursurile, mesajele, vor conta sustinatorii fiecaruia dintre candidati.Faceti campanie om la om sau prin mesaje? Cu cati delegati ati vorbit?

Noi sustinatori avem pe fiecare lista, din fiecare judet. Chiar si acolo unde presedintele de organizatie sustine un alt candidat, pe Vasile Blaga spre exemplu, foarte multi dintre delegati s-au exprimat public pentru Elena Udrea.PDL are incredere in Traian Basescu

Care e rolul lui Traian Basescu in aceasta campanie interna? Mesajele presedintelui va ajuta, va fac rau sau sunt neutre?

Cred ca ceea ce spune Traian Basescu pentru partid e foarte important. Partidul a avut un parteneriat de succes cu Traian Basescu, are incredere in Traian Basescu si sunt foarte multi cei care cred ca trebuie continuat acest parteneriat si eu sunt unul dintre ei. Deci ceea ce spune presedintele e important.

Pe de alta parte, de data aceasta sunt convinsa ca cel mai mult conteaza care dintre cei trei candidati ofera perceptia in randul colegilor ca aduce viitor acestui partid, ca poate strange echipa, pentru ca a fi liderul PDL inseamna sa fii liderul unei echipe. Dar in acelasi timp are si un proiect care inseamna recastigarea electoratului si a alegerilor.Care este principalul atu cu care credeti ca ati intors corabia? In sondajele de la inceputul campaniei dl. Blaga era favorit net

Da, a plecat mai devreme, din functia de presedinte, a avut parghii ca presedinte. Eu si d-na Macovei am venit mai din urma, ne-am anuntat mai tarziu. Comisia de organizare e toata formata din sustinatorii d-lui Vasile Blaga. Cred ca faptul ca m-am pliat prin motiunea prezentata, dar si prin prestatia in fata colegilor, pe ceea ce trebuie sa fie liderul actual al PDL, adica un om care sa aiba forta, energie, sa vrea sa se lupte cu adversarul politic, sa fi lucrat cu oamenii si oamenii sa aiba incredere in el.

Acum baza partidului nu are o relatie directa cu conducerea PDL. Am fost tot timpul un om foarte apropiat de organizatii. Oriunde a fost nevoie m-am dus, oriunde cineva a vrut sa-l sprijin, am fost acolo si ca ministru si inainte. Atunci oamenii au identificat in mine un om apropiat cu care vor putea sa colaboreze pe viitor si care va asculta si baza partidului, ceea ce lipseste astazi.

Oamenii se simt abandonati, nu mai au incredere in conducerea PDL. Pe de alta parte, in fruntea partidului e nevoie de un om energic care sa ridice stindardul luptei cu Puterea, care sa aiba vointa si forta de a o duce, din strada dintre oameni, din teritoriu, de la tv, a contat si asta in castigul pe care l-am avut in ultimele trei saptamani.Suspiciuni de frauda sunt, raman in orice conditii in PDL

Vorbeati de comisia de organizare compusa preponderent din oamenii lui Vasile Blaga. D-na Macovei se teme de potentiale nereguli la conventie. Aveti aceeasi teama?

Sigur, chiar am fost sunata de la Galati, s-a facut o contestatie si s-a acceptat partial, in schimb au ramas pe lista oameni care sunt in partid de cateva luni, fiind scosi consilierii municipali. Noi am stabilit in CNC ca pe listele cu delegatii la conventie trebuie sa fie cu prioritate alesii locali. Daca nu pui consilierii si primarii, dar aduci oameni care au venit in partid dupa referendum, generezi neincredere si suspiciunea ca promovezi oameni care sa voteze cu un candidat.

Contestatiile trebuie urmarite cu atentie, pentru ca daca nu se inchide suspiciunea de la intocmirea listelor de delegati, sigur ca va fi neincredere si legata de ziua conventiei si de rezultatul votului. Nu e doar cazul de la Galati, avem si alte situatii in care primari importanti, precum cel de Turnu Severin, nu au fost trecuti pe lista. Cati primari de municipii mai are PDL sa-si permita asa ceva? Deci sunt situatii din cauza carora s-a creat perceptia ca au fost pusi pe liste delegati care sa voteze cu Vasile Blaga.Ati spus ca, in principiu, daca veti pierde, nu veti pleca din PDL. Dar daca veti pierde cu suspiciuni majore de frauda?

Raman in orice conditii in PDL. Sper sa nu ajungem sa acuzam fraudele. Asta se intampla la PSD. Mai nou si in PNL, dl. Chiliman acuza modul incorect in care s-au intocmit listele de delegati la congresul lor. Nu trebuie sa se intample si la PDL. Vremurile in care se vota cu biletele, cine pe cine sustine, ar trebui sa nu le repetam. Si se incearca acum o negociere, astfel incat acolo unde noi am contestat sa punem jumatate - jumatate sustinatori ai candidatilor. E absurd, noi discutam un principiu, nu impartim sustinatori. Asa discutam la masa verde si decidem cine e presedinte.Intelectualii trebuie sa ramana in conducerea partidului

Daca veti deveni liderul PDL, ce se va intampla cu aripa Macovei, cu intelectualii din PDL?

Eu sper ca vor ramane in PDL, vor fi in conducerea partidului isi vor asuma in continuare un rol.

Deci le veti da o sansa?

Categoric, trebuie sa ramana in echipa de conducere a partidului, trebuie sa-si asume un rol pe care numai ei il pot avea.Care e rolul lor?

Trebuie sa dea un mesaj pentru societatea civila, un mesaj prin care sa incerce sa apropie acest electorat de noi, in baza credibilitatii pe care ei o au in acest tip de electorat, cu un mesaj pe care ei s-au definit pana acum pe scena politica, un mesaj pe care tot partidul il impartaseste, dar care este mult mai credibil venit din partea lor. Statul de drept, lupta impotriva coruptiei...Dar cand au incercat sa impuna un cod etic sau o formula de promovare a candidatilor, la nivelul partidului a fost o reactie de respingere. De exemplu, codul etic promovat pana la urma, dar intr-o forma nu tocmai...

A fost, cum spuneti, totusi promovat. Uitati-va la celelalte partide, care nu numai ca nu accepta coduri etice, dar au venit in alegerile parlamentare cu oameni arestati sau cu dosare penale. Noi totusi am facut un pas important. Orice partid are in sutele de mii de membri si oameni cu profil etic imperfect, dar care castiga voturi. Un partid e greu sa-l faci sa respecte un tipar perfect. Totusi noi am acceptat acest cod etic, in mare parte aplicat.Faptul ca nu ati reusit sa negociati codul etic cu grupul Macovei a dat foarte prost. Senzatia este ca acest cod a fost promovat doar pentru publicitate.

Nu e asa. Datorita codului etic, multi oameni care nu respectau criteriile certe, nu cele de imagine, relative, nu au mai candidat. Nu am avut asa ceva.Inainte de localele de anul trecut, dl. Preda a fost foarte aproape de excluderea din partid. La momentul respectiv nu ati fost o sustinatoare a domniei sale, dimpotriva. Ati realizat ulterior potentialul pe care il au pentru partid reformistii?

Inca de atunci era evident. Ceea ce li se reproseaza este ca lucrurile pe care doreau sa le reformeze, criticile erau formulate in exteriorul partidului.

Si nu mai fac asta acum?

Nu, Cristi Preda a devenit mult mai mult un om de partid.Deci schimbarea nu e la dvs, ci la reformisti?

Categoric si la noi. Eu m-am impacat de pe atunci cu Cristi Preda. Am vorbit cu el si am o relatie buna cu el.

Exista o evolutie in interiorul partidului in privinta comunicarii cu grupul Macovei?

Categoric da, si ei s-au apropiat de partid si au inteles ca el e un organism care mai are defectiuni.Dar aceasta evolutie nu a aparut dupa ce ati pierdut alegerile? Mi s-a parut ca atunci cand erati la guvernare era o mare reticenta fata de acest grup, iar cand a existat amenintarea pierderii guvernarii, abia atunci atitudinea s-a schimbat. Ma refer, in principal, la referendum.

Dupa ce partidul a criticat iesirile publice ale lui Cristi si faptul ca a sanctionat erorile partidului in mod public, si Cristi si-a schimbat discursul. Acum critica mai mult USL si comunica foarte bine in interiorul partidului.

Dar cand s-a retras Sever Voinescu nu a fost o reactie de recuperare din interiorul partidului.

Inteleg ca i s-a reprosat sustinerea unui contracandidat la Constanta. Eu am vorbit cu Sever, mi-a zis ca nu e asa. Iata ca partidul a inteles ca solutia nu e excluderea. Sever e in PDL. Trebuie mediata situatia de acolo, in mod sigur o neintelegere. Ideea e sa vezi ce n-a mers.Nu i-am facut lui Stolojan oferta pe care i-a facut-o Blaga

De ce ati pierdut sprijinul lui Theodor Stolojan la Conventie?

Eu am intrat in politica pentru Traian Basescu si Theodor Stolojan si m-am mirat sa vad ca de data aceasta dl. Stolojan a mers cu dl. Blaga. Data trecuta, dl. Stolojan a fost in echipa lui Emil Boc. Sper ca nu e alaturi de Vasile Blaga doar pentru ca i s-a oferit primul loc pe listele europalamentare.Dvs nu i-ati putea oferi acelasi lucru?

Eu nu as vrea ca sustinerea sa se faca pentru asa ceva. Fiecare are si un proiect personal, insa cred ca la aceste europarlamentare va trebui sa castigam cat mai mult ca sa incapa si oamenii care chiar conteaza la Bruxelles. Eu nu i-am facut aceasta oferta.Sperati sa aveti sprijinul d-lui Videanu?

Dl. Videanu isi doreste sigur ca partidul sa aiba un viitor, sa inverseze trendul si sa inceapa sa creasca in sondaje. Daca va sustine pe cineva, va anunta singur.Bucurestiul s-a pierdut in 2008

Va propuneti un proiect managerial foarte mare. Liderul principalului partid de Opozitie. Aveti in spate experienta de lider al organizatiei Bucuresti. Intre momentul preluarii organizatiei Bucuresti si cel al plecarii la conducerea organizatiei ati preluat organizatia cu cati primari de sector?

Doi.

Si cu un numar de parlamentari. Au disparut parlamentarii, au disparut primarii

Bucurestiul s-a pierdut in 2008 cand, desi PDL era pe val, candidatul de atunci, Vasile Blaga, a obtinut mai putin decat partidul. A luat 29%, 15 procente in spatele lui Oprescu.Dar atunci niciun lider al partidului nu l-a criticat si nu i-a limitat puterea

Nu va contrazic. Eroarea pe care mi-am asumat-o a fost aceea de desemnare a unui candidat la Primaria Capitalei care nu a a avut niciun chef sa se bata cu Sorin Oprescu. Este o eroare pe care n-as mai repeta-o, dar toate sondajele ne-au aratat luni de zile ca Silviu Prigoana era cel mai credibil dintre cei care puteau sa se angajeze. A castigat parlamentul cu 59% in 2008, cel mai mare scor de la Capitala.

Am incercat totusi sa propun alti candidati la Capitala, dar nimeni nu a vrut sa candideze. In ajunul depunerii candidaturii d-lui Prigoana am repetat un sondaj sperand ca o sa candidez eu, mi-as fi dorit lucrul acesta. Doream sa ma bat cu dl. Oprescu.

Cat aveati in sondaje?

Prigoana avea 18% cu un potential de crestere pana la 40, iar eu aveam potential de crestere pana la 26. Daca as fi candidat, eu chiar faceam 26%. Prigoana n-a atins.N-a fost totusi o eroare mai mare alierea initiala cu UNPR si, mai ales, desemnarea d-lui Popescu Piedone ca sef de campanie, acesta defectand in preziua anuntarii candidaturilor?

Dl. Piedone n-a functionat ca sef de campanie.

Dar l-ati anuntat ca atare

A fost un anunt cu un an inainte, in ideea in care voiam sa face o alianta cu UNPR. Am fi avut 4 primari, de 70-80%. Cu patru primari altul era scorul partidului.Defectarea aceea nu v-a lasat intr-un offside urias si cu impresia unei lipse de organizare si de viziune?

Faptul ca a picat Guvernul si s-a rupt parteneriatul PDL-UNPR a fost la nivel national. Acolo unde a fost gandita alianta cu UNPR, ea a picat. N-a fost o eroare, a fost o intamplare nefericita care ne-a adus dintr-o data in situatia sa candidam cu doi primari mari impotriva noastra.Dar defectarea d-lui Piedone s-a intamplat inainte de caderea Guvernului Ungureanu. Domnia sa a plecat din UNPR la PC, de unde si venise.

Da, plecarea d-lui Piedone si ruperea protocolului inainte de alegeri a fost o lovitura data constructiei facuta de noi. Una e ca un primar de 80% sa dea semnalul de vot cu Silviu Prigoana catre ai lui. Eroarea ca l-am desemnat pe dl. Prigoana mi-am asumat-o singura, desi e o conducere colectiva, presedintii de sectoare au statut egal cu presedintii pe Bucuresti. Candidatii care au obtinut in alegeri 9% au candidat si au devenit vicepresedintii partidului.Dl. Popescu Piedone are un profil mai aparte de restul UNPR, venea direct de langa domnul Voiculescu...

Eu n-as face alianta cu dl. Piedone, nici cu Marian Vanghelie, dar la Bucuresti alianta cu UNPR la fel ca alianta din Guvern a fost o chestiune pragmatica. N-a fost o eroare. Cu un alt candidat nici nu conta atat de mult ca s-a rupt alianta cu UNPR. El insusi ar fi ridicat partidul mai mult.As fi putut candida oriunde in tara la parlamentare

La alegerile parlamentare, de ce nu ati ramas in colegiul din Bucuresti? Ati fi obtinut si aici scorul mult peste scorul partidului obtinut in Neamt?

Nu acelasi scor neaparat. Dar uitati-va ca in colegiul meu s-a obtinut in continuare cel mai bun scor pentru ca oamenii erau obisnuiti sa aiba un deputat preocupat.De ce nu ati ramas atunci in Bucuresti?

Presiunea televiziunilor centrale era atat de mare incat s-a considerat ca prezenta mea la Bucuresti va face ca televiziunile Puterii sa stea dupa Elena Udrea. Ceea ce au facut oricum in Neamt, au venit dupa Elena Udrea. S-a considerat ca daca plec din Bucuresti nu va mai fi o presiune la fel de mare pe candidatura mea.Plecarea in Neamt a fost deci un sacrificiu pentru partid?

Pe de-o parte. Pe de alta parte, as fi putut candida oriunde in tara. Ideea a fost sa merg intr-un loc unde am facut ceva pentru oameni, comunitatea este mai mica, sa ma pot intalni cu oamenii si sa pot discuta cu ei de toate.Unii ar spune ca a fost un colegiu pregatit.

Nu-i asa. A fost o intamplare. Sa va spun cum am ajuns sa candidez la Neamt. Propunerea s-a facut dupa ce dl. Antonescu a anuntat la televizor ca Elena Udrea va candida la Pinalty unde a facut telegondola. Nu-i adevarat. N-am facut-o eu, s-a facut in 2007. Propunerea a plecat de la primarul de Roman, primar de 70%. De aici i-a venit insa ideea. Au fost oferte de la Suceava, Bistrita, Mures, Tulcea.Ce nu am inteles eu: de ce liderii PDL nu si-au asumat guvernarea Boc in campanie. Mai multi lideri din partid s-au simtit traumatizati. Desi populatia activa si-a dat seama, confruntarea dvs cu oamenii USL a fost timorata.

A fost prea tarziu pentru schimbarea perceptiei. Nu poti schimba o perceptie creata in ani de zile si prea putin combatuta. A existat opinia de a schimba brandul partidului, tot bazandu-ne pe sondaje care aratau ca PDL este un brand controversat ca sa nu spun ca starneste nemultumire. Si atunci au fost pareri ca ar trebui sa mergem pe alt brand. De asta ma intorc la portocaliu. Prea multe incercari au dat neincredere membrilor de partid.

Daca esti consecvent, ai de unde sa incepi sa cresti. Multi s-au speriat si au incercat solutii. Unii au plecat, altii au vrut schimbarea brandului, prea putini au avut curajul sa se lupte pentru partid si pentru masurile luate de Guvern.Cititi maine in partea a doua a interviului cu Elena Udrea despre guvernul din umbra pe care ar trebui sa-l aiba PDL, despre politica de aliante a partidului in viziunea Elenei Udrea si despre felul in care intentioneaza sa recupereze electoratul pierdut al partidului
.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 26034 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
63 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Astept cu interes...

...celelalte doua inbterviuri-fluviu cu contracandidatii Elenei Udrea.
Pentru echidistanta si echilibrul pe care-l invoca vajnicii jurnalisti si deontologi, Emilian Isaila si Ioana Ene Dogioiu. Cand e vorba de altii.

Eu cred ca astept degeaba.

 

Prigoana

nu a visat cai verzi pe pereti in batalia impotriva lui Sorin Oprescu. Un candidat cel putin controversat, un imbogatit din afaceri cu statul, nu avea prea multe sanse in fata lui Sorin Oprescu. Nu poate fi acuzat de non combat.

 

Elena Hudrea solutzia naturala pt PDL!

PDL este cel mai cotroversat partid din Romania, acuzat pe scara larga de fraude uriase din bugetul ROmaniei!
E normal sa fie condus de cel mai controversat personaj din randurile sale, Doamna vuiton, cea din cauza carora ne-au fost blocate fondurile europene, Doamna Telegondola, doamna teren de fotbal in panta!
Probabil Apostu va fi ales vicepresedinte, in contumacie ...!

 

News alert!

Incepand cu 23 martie 2013,incepe coagularea adevaratei

Drepte in Romania!

Pazea,voi traseisti,penali,cioflingari,fripturisti,

cacarai si plagiatori!

Mda,

dincolo era mai ieftin!

adevar,

eu mereu ti-am apreciat comentariile

@sivia,
pe mine nu ma mai sperie nimic.

Macovei si Blaga ?

Alooo ?
Cand vedem interviuri si cu ceilalti candidati ?
Sau ati luat de la basescu doar pentru a pupinudri ?
Corect ar fi ca si ceilalti 2 sa aiba ocazia sa vorbeasca, nu doar blonda lui basescu.

 

Udi la puscarie!

O asteptam in custodia noastra cat de curand, pentru cel putin 7-8 ani... Deci n-o sa mearga la schi si pe litoral de 7-8 ori incepand cu primele sezoane.

Nu prea are nimic de supt la Targsor...

Da' stai sa vezi ce suge din vistieria PD-ului daca o pune Base pe ea presedinte :))
Tot le ia :)
Si cand nu o mai avea ce lua de la ei, o sa le vanda sediile pe vuitoane si piscine in panta :))
Pedisti, votati cu Nuta! -asa a ordonat domnul profesor si senator FelicS

Tovarasi USL-inosi

Postaci USL-inosi, atentie la mine !!! Oricat v-ati opune adevarului nu-l puteti invinge. Voi aveti o gandire comunista, inseamna ca sunteti cam toti PSD-isti sadea cu o mentalitate depasita. Desi traiti in saracie, bucurandu-va de maruntisul care vi se ofera ca postati tampenii, fiind furiosi ca Ponta va tepuit si va mintit ca in codru, nu vreti sa recunoasteti de rusine, dar noi stim ca furia voastra de aici pleaca, frustrarile voastre sunt tot datorita saraciei lui Ponta si refulati pe unde apucati, saracii de voi! Repet a cata oara ? Udrea este net superioara clasei politice, net superioara voua niste bieti omulteti nerealizati nici la varsta asta si asta spune multe despre voi. Udrea este o castigatoare deoarece este cel mai competent politician si de ce nu, cel mai redutabil de pe scena politica.

Se strange latul!

Se strange latul in jurul lui Udrea si Videanu. Finalitatea? Puscarie grea!

 

Ponta-diversiuni ptr a ascunde dezastrul guvernulu

Videanu este cel mai corect si competent politician de pe partea masculina din PDL. Nimic niciodata nu i-au gasit ilegal si nici nu-i vor gasi.Elenei Udrea la fel, i-au cautat, dar NIMIC. Ponta mai zgarma in rahhatul lui pentru a devia presa si prostimea de la faptul ca a bagat rara in faliment. Saracia este infioratoare, toate a luat-o razna, nimeni nu mai controleaza nimic, iata ce li se face fermierilor, iata ce patesc si patim din cauza incompetentei lor. Guv Ponta este depasit mai amaratilor, va duce la sapa de lemn, veti ajunge pe drumuri si voi inca sustineti baroinii si penalii USL? Cat de inapoiati sa fiti sa rabdati ca mafia USL sa va suga si ultimul banut care va mai intra in casa? Ce a facut guv. Ponta pentru voi de UN AN si CEVA?Treziti-va *** ca o sa va mance raia deoarece n-o sa va mai permiteti nici apa pentru baie, la preturile care sunt si care vor veni. Halal natie, halal guvern!

eu vreau sa castige udrea

eu, ca votant usl, vreau sa castige udrea, cu ea in prim-plan pdl nu poate creste.
in plus, fiind in prim-plan poate se mai uita si astia de la dna la ctivitatea de la minister, nu spun ca a facut ceva ilegal, dar as vrea sa se verifice putin

pai trebuie sa ingroape cineva si pdl-ul...

ziare com...cu cat a platit curba prezidentiala reclama electorala?
nu cred ca a mai avut vre-un candidat la orice parte de atata...linsoare

 

Era de așteptat!

Are bani cocoș, nu vă temeți, la cați bani s-au furat in această țară ....! Despre atitudinea acestui site, la ce vroiați să ne așteptăm?

Elena Udrea este in acest moment singura varianta viabila si

contrapondere in fata buldozerului liberal comunist,

in calra Puterii ajunsa la butoane prin incalcarea

statului de

drept,uzurpare,tradare,frauda!

Indiferent de zoaiele cu tonele aruncate de tonomate,

moguli,anal-isti,fripturisti,mafioti,securisti,

femei jurnalisti-pizmase,sau mercenari uslasi forumisti,

doamna Udrea va castiga pentru ca este energica,ferma,

luptatoare,competenta,agreabila!

Batranul buldog va fi un bun colaborator al liderului

Udrea,alaturi de alti democrat-liberali necompromisi,cu

state vechi in partid!

Succes Udrea!

Succes PDL!

Ai dovezi?

aceasta-i intrebarea!
In afara tocurilor si posetelor (ceea ce la alte fufe uslamiste-nu se pune)nu s-a dovedit nimic din ceea ce insinuati. De ex. telegondola lui pinalty e de pe vremea lui Tariceanu.S-a vorbit si despre partii,sali sportive de la Brasov finantate de ministerul Elenei Udrea;cine s-a fi laudat cu infrastructura la recentele competitii ale tineretului din zona respectiva?Ce ziceti n-am dreptate?

Profa - comentariu ora 09:04 - prefer sa tac. Si-

... asa am fost data afara de pe pagina "Noul PDL"... de pe facebook. N-as vrea sa fiu exclusa si de aici, de aceea prefer sa fiu mai retinuta in idei si pareri, desi as avea multe de spus. A ajuns sa ma intereseze doar finalul - avem nevoie de Udrea, avem nevoie de opozitie.

Priviti la masina de ...vot a forumului-sunt asaltat,bombardat din

toate pozitiile!

Sarmanii liberali comunisti sunt disperati,stiind ca

Elena Basescu le va da mult de furca!

Hai Elena!

Parca era vorba

de Elena Udrea! E ceva adevar in aceasta scapare, doar Udrea e Elena Basescu, neoficial, fara acte cum se spune in popor.

Elena Basescu

da mult de furca doar limbii romane, mai mult nu e in stare. E plina de succesuri.

Era de asteptat ca tunurile useliste s-o atace

Simt uslamistii de unde le vine pieirea ,cine va fi cu ochii pe guvernarea asta mincinoasa si paguboasa pentru populatie.Realitatea deja demonstreaza raul cel mai mare facut tarii de oamenii lui Ponta-Crin.
Cineva tot defileaza pe aici,lansand minciuni la adresa pedeleilor(ca organism politic) in general si la adresa EU si MM in special.

Se pare ca scopul vietii sustinatorilor USL e in aceste moment

-e sa arate cat de speriat USL-ul de opozitie si implicit de Udrea.
Asa domnilor, asa baieti, calomniati, atacati, denigrati! Cu cat strigati mai tare cu atat stim ca teama-i mare. USL nu vrea opozitie dura, puternica. O va avea peste exact doua zile! O opozitie condusa de Udrea.

 

silvia-h,

daca-si unesc fortele cele doua doamne, succesul e asigurat.
cat de placa uzata,zgariata si fasiata de atatea ineptii la adresa EU,s-au saturat pana si aceea care n-au agreat-o niciodata si acum se intreaba de ce atata ura.

 

Sneezy draga o sa fii dezamagit!

Doamna ta, I.E.D., nu e nici ziarista, nici deontoloaga, e o voce a partidului, o poeta de casa a PDL!
Ziare.com a trait multa vreme din sponsorizarile MTDR si nu are cum sa uite acele caduri frumoase din anii de glorie a portocalismului romanesc!

 

Mergi la academie cu propunerea ca "deontolog"/"deontoloagă"

să fie introduse in DEX. Să ai cu tine o imputernicire de la Sneezy ca să știe academia că nu-i de glumă cu ordinul de sus.

...cu toata condescendenta informez pe toti balegosii,barfitorii,

mercenarii uslasi servili Puterii,exponenti ai regimului

trecut comunist,ca in ciuda tuturor fabulatiilor

primitive,draconice,canibale aruncate pe...campii;ca

dansii nu sunt in stare sa ii acorde doamnei Udrea

nici cel putin o suflare dorsala!

Am incheiat citatul,cu toata compasiunea!

Elena Udrea-lider PDL pana in decembrie 2014,cand va

ceda locul domnului Traian Basescuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Meritati felicitari stimati sustinatori USL pentru

... zelul cu care demonstrati ca Ponta si Antonescu nu vor opozitie si se tem de Udrea, desi nu pentru felicitari prestati Dvs de dimineata pana seara, nu-i asa? Sunteti extrem de transparenti, domnilor!

Vad ca te pricepi!

Cum e corect? "poeta" sau "poiata"?!

Victorie!

Să dea Dumnezeu să caștige blondina lui băse, drumul spre desființare este bătătorit bine! Intrebarea este, va fi trasă la răspundere pentru furăciunile din această țară?

De noi depinde, de cetatzenii de rand!

Daca o sa facem scandal ca miliarde din impozitele noastre au fost furate si vinovatzii scapa de Justitzie, prejudiciul nu este recuperat!
Singurul din Romania care a platit un prejudiciu e Adrian Nastase!
Videanu, Udrea, Apostu au creat prejudicii uriase dar Justitzia nu i-a pus sa dea banii inapoi!!
Vezi cazurile ROmstrada, Otchim, Energie ieftina-Hidroelectrica, cazul SIDA!

Domnule presedinte al Romaniei-Traian Basescu,de ce taceti?

...cand nu este zi de la Dumnezeu in care sa nu auzim

sau

sa vedem mostre de tembelism,malagambism,incompetenta,

penibilitati,penalitati,maidanisme,inadvertente in

activitatea guvernului Plagiator II,care per total-

cresteri salariale-inflatie,taxe,impozite,nu au adus

nici un leu in plus buzunarele romanilor,ci dimpotriva

goluri mai mari?

Asteptam sa punctati,conform constitutiei gravele

derapaje ale copilotilor si ...mecanicilor din echipe,

la adresa democratoiei,justitiei si a bunului simt!

de la uzurparea lui Ungureanu

Maxi, daca e sa vorbim de pedisti...

pai Basescu, Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu si Bok... ar trebui sa nu mai vada lumina soarelui.

maxi draga, felicitari: ma faci sa rad cu lacrimi de tristete

Daca asta e deontologia matale, si ca matale ie multi rau, sa stii ca mai avem de scoborat in jos. Cetatzenismu ordinar pe care-l invoci are o hiba uriasa: prejudiciul creat din dec 89 pana-n 2004 fix nu poate fi exprimat in cifre; si tu totusi marsezi cu elan pe ala de continuare a politicii cinstite. Sa fii uituc putin probabil, sa fii interesat real(iti amintesti cum ma somai sa recunosc ce fel de contracte am eu cu statu?) suna aproape corect; in fond tu, ca tot restu proletaros, esti incapabil sa traiesti onest pe propriile picioare, sa dezvolti ceva, constructiv, care sa te reprezinte; te-ai blocat in plata revansa a lu aditza si te simti bine: ai si tu dreptatea ta, ca de n-ar exista am innebuni de atata normalitate!

Personal, nu-mi pasa cine cistiga acest meci din liga a 3-a!

Dar nu pot sa nu remarc niste coincidente.Saptamina trecuta ,exact inaintea procesului lui Nastase,2 judecatoare au fost arestate pe baza acuzatiilor de luare de mita.Am inteles pe undeva logica,nu poti avea niste corupte sa judece un proces de ..categoria grea.Ei bine ieri au aparut niste acuzatii la adresa lui Videanu,peste 20 de capete de acuzare.Aici nu mai inteleg logica,deoarece astea puteau aparea si luni,dupa alegerile din PDL.Nu stiu pe cine sustine Videanu,dar in tabara lui s-a creiat confuzie.Deci cineva incearca sa-l decredibilizeze,exact la momentul potrivit.Probabil ca Ponta,care pare s-o doreasca pe Udrea la conducerea PDL.Desigur ca are si dosare cu acuzatii impotriva "papesei",dar se pare ca inca n-a venit momentul sa apara la iveala.Prea se sincronizeaza niste lucruri si personal nu cred in coincidente.

 

Videanu il sustine pe Blaga,

interesante rationamente! sper sa fie doar niste coincidente, Udrea inseamna basescu, sper ca intelegerile cu Ponta sa nu fi mers atat de departe! Ponta si USL au nevoie de basescu, ca de sare in ochi!

Nu te forta,ca sa intelegi!Ai vazut ghemul de serp

I,primavara la imperechere ?Batranii spuneau ca se lupta pentru a inghiti o piatra pretioasa,iar cel care reuseste,devine zmeu !Tot asa,se lupta si pdl-acii,pt. putere !Sper ca meciul va fi televizat,pt.ca am retinut loc in fata,o sa fie circ mare !!!!....:)

Eu am mai spus-o mai demult :))

Astia ar fi de tot rasul daca n-ar fi de plans.
Cand te gandesti ca secaturile astea ne-au fraudat alegerile si ne-au facut praf vietile noastre si ale copiilor nostri... chiar e de plans...

Strategii murdare

Din pacate si mie imi pute a intelegere cu basecu ... mutarea urgenta a lui Stanisoara, a fost facuta tocmai pentru destabilizarea pozitiei lui Blaga si usurarea accesului curbei pe scaunul de presedinte al portocaliilor.
Miscarea a fost facuta in cunostinta de cauza (!) si cu acordul tuturor partilor ...

@ctfd,s-ar putea sa existe un sambure de adevar

cu toate acestea nu pot crede nici in ruptul capului ca pe Udrea ar prefera-o chiar plagiatorul.Nu pe ea au sustinut-o tembelizoarele mercenarela ultimele alegeri ,ci pe Blaga .El a fost mereu ocrotit de actuala putere,s-a lasat tacere mormantala cand venea vorba de domnia sa.Pe Videanu l-au atacat furibund,nu va amintiti de vila sa luxoasa ce aparea pe toate ecranele,de bordurile lui,de baietii din energie?Il ataca pe el ca sa-l salveze pe Iancu si Nita.

Profa - stii care este culmea neinformarii? Multi

... dintre cei care posteaza la articolele despre Udrea, nu pentru ca ar avea ceva de spus, ci doar ca s-o atace, s-o jigneasca si s-o calomnieze, cred ca si Videanu candideaza la functia de sef PDL. Au fost ieri niste postari care m-au facut sa rad cu lacrimi, postari ale unora care, efectiv, umbla cu gura cascata dupa penibil si ridicol, dornici sa arate lumii ca habar nu au ce se intampla, cu adevarat, in politica romaneasca.

Stimata silvia_h

De ce ai plecat din invatamant pe usa din dos?????
Ziare.com este eminamente basist,portocaliu si inregistrat in Cipru asa ca nu il poti banui de blat cu USL si postacii acesteia.
Din contra cand vezi cine sunt colaboratorii si prestatiile lor ramaii dezgustat de perfida deontologie ce ii mana in lupta si mai ales de calitatea si substanta articolelor si mai ales de limbajul de mahala al postarilor.
Daca va castiga nutzy va fi benefic pentru USL la cate hotii ai matrapazlacuri a facut cat a fost ministru.
Dupa toate inlesnirile ce le-a avut ii mai trebuia un serviciu de informatii propriu si sa faca parte din CSAT ca oricum a plagiat niste articole legate de geostrtegia Marii Negre

sper din tot sufletul,

ca jocurile sa nu fie facute, cum ne-a obisnuit PDL- basescu! nu de alta, dar imi strica toata bucuria, speram sa ma distrez la alegerile lor! in rest, am prezis demult alegerea duduii Udrea la sefia partidului, este cea mai potrivita, practic se identifica cu PDL!

 

Cum zicea ieri un pedist gras ca un pepene :)

pe 23 vreau sa vad sange de pedist pe geam :))
Sper ca domnul profesor sa ne dea in direct macelul pentru inscaunarea Nutei :))
Eu, personal, din motive subiective, alaturi de 9 milioane de votanti la referendum o sustin pe Nuta.

:) si eu tot cu Nuta !O sa le rupa salele !Iar

inscaunarea ei,o va oficia insusi Papa Nashu,in speranta ca va reveni,precum Batman ! astia au vazut multe filme d'alea cu circuit inchis,pentru ei populatia este doar o masa de manevra !!!!

Amintiri despre viitor

Cam asa s-ar putea numi interviul luat Elenei Udrea de catre Ziare.com. Fiindca a fost un melange intre ce-a fost, ce este si ce va fi...ce sa mai discutam, Udrea are verb, nerv si minte, are stofa de lider orice-ar spune carcotasii de serviciu si postacii prost platiti, milogi la cheremul unor patroni verosi...ne mai despart doar doua zile de viitorul de care vorbeam, iar sambata seara sa ma bucur in tihna casei mele de o victorie anuntata, de o victorie logica si necesara unui PDL atacat de un virus numit Bleaga...antidotul e deja pregatit, efectul se va vedea sambata cand vom afla rezultatul : UDREA PRESEDINTE !!!

 

Si inca ceva,Fanfan la tulipe!

O doamna de fier,pe care n-au distrus-o vartejurile furtunilor.

 

O doamna care va....

...ingropa definitiv pedeleul...peste 6 saptamini venim la parastas! Sper sa fi invatat sa faca coliva macar!

 

matracuca

asta intrece orice norma de bunsimt!

 

GRESESTI FUNDAMENTAL!...

Woodrea n-are nici o "norma"!
Avea doar cind era pe ... centura Buzaului...

Enjoy!...
Engage!...

P.S.: Oricum, in cazul ei a vorbi despre bun simtz este un ... non-sens!
Cind eram mic si prea neshtiutor credeam ca ... sexul oral este ceva imoral.
Mai tirziu aveam sa aflu ca ... curvasaria morala este adevarata SIDA a societatzii umane!...
Face ca pina si ... cunnilingus-ul sa fie o delicatesa!

Propagandista de serviciu ...dogioiu ioana ene....

...vrea sa ne faca sa credem ca udrea este cistigatoare. Udrea poate cistiga premiul de cea mai tupeista femeie din Europa ....dar nu sefia pedele! Ar insemna transformarea pedeleului in casa de rendez-vous!

 

Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii noi ramanem tot ca ...

A urmarit cineva interviul pana la capat ? E muuuult prea lung si plin de abureli. Nu conteaza cine vine la guvernare, cine e cel mai bun sau mai de treaba atat timp cat se vede ca a facut ceva pt Romania, pt poprul nostru, pt eterna si fascinanta reforma si trecerea de la socialism/comunism la democratie (sau mai bine zis la capitalism salbatec). A facut careva ceva ? Exceptand faptul ca au pus sistemul de sanatate pe butuci, ala mostenit de la comunisti (care asa prost cum era el, inca mergea), sistemul de invatamant si agricultura/industria si etrnele constructii de sosele si/sau autostrazi ?
Indiferent ce zic unii acum cand sunt in opozitie, ca vor face si vor drege daca ajung la putere (din nou !), cand se vad acolo sus la putere uita absolut tot ce au zis, se vede acum la Antonescu-Ponta, sa vazut si la Boc si la cele x guverne ale CDR-ului.

 

o parere la "rece"

nu dau 2 bani pe pdl... dar pe o scara de la 1 la 10 as da nota 4 pentru blaga, 5 pt. udrea si 7 pt. macovei. Avand in vedere ca membrii pdl sunt romani, probabil cel mai slab va castiga!

 

Macovei

...are voturile cetatenilor ...nu ale pdl.

Udrea sau Blaga aceeasi reactie indoilenica ...din partea cetatenilor.

Daca reformistii nu castiga sefia in partid ...e ceva putred.
Cred ca mafiotii din pdl si pnl vor sa fuzioneze in viitor ...sa vrajeasca alegatorii de dreapta.

Daca reformistii raman in linia doua ...rusine lor.
Trebuie sa parasesca corabia pdl ...un partid antiReforma.
... Sa prezinte electoratului o platforma anti-coruptie.
... Vor avea mai multe voturi ale cetatenilor decat pdl + pnl
... Posibil ar putea castiga alegerile.
Depinde cat sunt de sinceri, perseverenti ...inteligenti.
Noi postacii latram degeaba ...si voteaza membrii cu carnet de partid.

 

Nu va este rusine sa scrieti un articol omagial.......

Si p-u-p-i-n-***-i-s-t dincolo de orice limita a jenei acceptate intr-o societate ca a noastra care a cunoscut cultul mizerabilo-bolnavicios al personalitatii ????????????????????????????

 

Asa este Ziare com.....

...o oficina super-basista...si cu unii asa-zisi ziaristi care spala corpurile subiectilor oranjati de dimineata pina seara. Unde mai puneti....ca tot ei...se inscriu si la dezbateri ca sa sustina sistematic si sa linguseasca orice emanatie din gura de basist! Au depasit cu mult ziarul Scinteia! Macar Scinteia avea o scuza...pe cind astia....se pare ca le face multa placere sa fie platiti pentru aceasta prostitutie la vedere!

udrea

vei continua sa s ugi in continuare zgarciul lui base, dupa cate vad eu, barem daca ar mai fi ceva de el...ce putem sa-ti uram ??? succesuri...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor