Elena Udrea vrea din nou sefia PDL

Autor: Ana Ilie
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 00:11
2250 citiri
Elena Udrea vrea din nou sefia PDL

Parlamentarul PDL Elena Udrea s-a declarat dispusa sa candideze din nou pentru sefia PDL, daca partidul nu isi atinge tintele stabilite pentru alegerile europarlamentare din primavara lui 2014.

"Actuala conducere are toata libertatea ca partidul sa atinga obiectivul pe care si l-a propus, 20-22% (...) Voi candida din nou... E foarte posibil, am candidat o data si scorul de atunci imi da motive si argumente sa candidez inca o data, daca va fi cazul", a spus Elena Udrea, la B1Tv.

Udrea a continuat criticand "viziunea conducerii PDL", anume indepartarea de presedintele Traian Basescu.

"Azi, la Constanta, cu ocazia alegerilor interne, in sala au fost proteste, oameni care au criticat ca partidul nu este in parteneriat cu presedintele. Decizia partidului de a se departa de presedinte nu ajuta partidul (...) E dreptul conducerii sa aiba propria viziune ca totusi a castigat alegerile dar totusi conducerea nu e tot partidul", a aratat parlamentarul, care a subliniat totusi ca isi doreste sa ramana in PDL.

Cu toate acestea, "PDL ar trebui sa porneasca unificarea dreptei, sa nu ai aroganta sa tratezi partidele mici in modul acesta distant, sa ii inviti tu pe ceilalti la unificare".

In viziunea Elenei Udrea, PDL ar trebui sa reuneasca dreapta impreuna cu Partidul Miscarea Populara, Forta Civica si celelalte formatiuni de dreapta, alaturi de presedintele Traian Basescu, inainte de europarlamentare, si sa dea un candidat unic la prezidentiale.

"Chiar cred ca Traian Basescu mai poate face mult bine Romaniei implicandu-se in 2014. Daca se va implica si va avea parteneri, sper sa fie PDL, PMP, Forta Civica, avem sansa sa continuam ce am inceput, un proiect real de reformare a Romaniei. Ar trebui sa fie fuziune pana la europarlamentare (...) Ajuta orgoliul cuiva daca PDL ia mai mult decat Miscarea Populara?", s-a intrebat retoric Udrea.

In ceea ce priveste candidatul PDL la prezidentiale, Udrea a dezvaluit ca nu a intrat in cursa interna alaturi de Predoiu, pentru ca "dupa atia ani in PDL si munca pe care depus-o in partid nu este 'fair' sa candidez cu cineva care a venit de doua luni. Daca se doreste a sustine o persoana absolut remarcabila dar adusa strict pentru proiectul asta trebuie sustinuta ca atare, nu m-as aseza niciodata in competitie cu cineva cu o istorie atat de scurta in PDL".

In opinia sa, Catalin Predoiu "poate, in timp, pe masura ce se va roda in lupta politica, in 2016, sa fie un candidat bun la europarlamentare", pentru ca "daca ai un candidat care azi are jumatate din cat are partidul este putin probabil sa il duci la scorul partidului nicidecum sa il bati pe Antonescu in turul unu".

Ungureanu, in opinia sa, este un candidat mult mai bun, "are mai mult decat partidul pe care il conduce, are mai mult decat si toti ceilalti lideri ai dreptei". Insa "un candidat la presedintie care sa ridice partidul nu se prefigureaza azi".

Citeste si:
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...