Femeia Soare presedinte (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 18:20
8883 citiri
Femeia Soare presedinte (Opinii)
Foto: TABU

Va mai aduceti aminte de osanalele inchinate Elenei Udrea cu ocazia alegerilor pentru sefia PDL Bucuresti? Cand liderii democrat liberali s-au scremut intrecandu-se in a gasi cele mai lingusitoare cuvinte pentru a o lauda pe Elena Udrea?

Soarele PDL-ului. Kill Bill-ul politicii romanesti. Femeia care da ora exacta. Sursa de unde vin pedelistii sa isi ia lumina. Sa nu mai pomenim de "eforturile monumentale" ale colegului Baconschi de a nu cadea sub farmecele Soarelui feminin... Fiecare inghite dupa putinta.

Credeti ca o femeie, Elena Udrea de exemplu, dupa ce primeste astfel de omagii din partea unui intreg partid, nu isi pierde capul imediat si se imagineaza ca este cea mai frumoasa, mai inteligenta si mai muncitoare din lume?

Si cu atat mai mult cu cat persoana respectiva nu stie ce inseamna munca, performanta, competentele si sacrificiile reale, obtinute in timp de ani si ani. Altfel spus, cand singurul motor care te-a impins incontinuu in cele mai inalte pozitii din stat si din partid a fost vointa unui singur om, ce substanta poate sa aiba beneficiarul acestui privilegiu discretionar?

Ca si cum toate problemele Romaniei s-ar fi epuizat, ca si cum am trai in cea mai buna lume posibila, Elena Udrea se intreaba, pe marginea unui pictorial din revista TABU, cat va mai dura pana la implinirea celei mai mari provocari a mileniului - sa avem o femeie presedinte sau prim-ministru.

Optimista in privinta viitorului sau, tot Elena da raspunsul - "cred ca momentul nu e foarte departe, in ciuda unei societati inca misogine".

Elena Udrea nu mai are de raspuns decat la o singura intrebare acum - care este femeia la care se gandeste, atunci cand vorbeste despre momentul apropiat care o va aduce in fruntea tarii sau a Guvernului? Oare s-o fi gandit ministrul Dezvoltarii si Turismului la Mona Musca? Sau poate la Monica Macovei? Ori probabil la Andreea Paul Vass? Sau poate ca Elena Udrea crede ca Elena Basescu ar avea mari sanse la functia de prim ministru? Daca nu e niciuna dintre acestea, cu siguranta ar trebui sa fie Roberta Alma Anastase. Sau Sulfina Barbu.

Eu as fi tentat sa cred insa ca Elena Udrea se lupta si viseaza de fapt ca Anca Boagiu sa ajunga primul premier femeie al Romaniei, intrucat are si rezultatele cele mai performante in functia pe care o ocupa momentan. Sunt convins ca sefa de Transporturi ii este recunoscatoare Elenei pentru lobby-ul pe care il face prin pictorialul din revista Tabu, intru promovarea abilitatilor si calitatilor ce ar trebui sa recomande orice femeie politician in cariera.

Oscilez si nu stiu pe cine sa pariez intre candidatele la functia de premier si presedinte. Boagiu a convins ca poate, Andreea Paul Vass a spus explicit ca Romania are nevoie de o mama. Considerand probabil ca tata are deja, evident in persoana cui. Una vrea, alta stie.

Nu prea stiu ce sa spun despre Elena Udrea, pentru ca mi-e teama ca, odata cu plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, se va termina si avantul domniei sale in politica. Intr-un fel regret. Pentru ca nu stiu daca pana atunci voi avea placerea sa o vad instalata ca sef al Executivului.

Si, trebuie sa recunoasteti, nu cred ca ar exista distractie mai mare pe lume decat o Romanie cu Elena Udrea premier. Poate doar una cu Elena Basescu in rolul de prim ministru si Elena presedinte. Poate doar asa romanii ar dovedi ca nu sunt misogini. Si nici prosti.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...