Lideri PDL, despre disputa Cezar Preda-Udrea: Declaratiile fac rau partidului, sunt paguboase

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 15:06
3158 citiri
Lideri PDL, despre disputa Cezar Preda-Udrea: Declaratiile fac rau partidului, sunt paguboase

Declaratiile prim-vicepresedintelui PDL Cezar Preda, la adresa Elenei Udrea, fac foarte rau partidului si sunt paguboase, dar cazul fostului ministru al Turismului reprezinta un exemplu de problema de imagine in care trebuie facut pasul inapoi, cred liderii democrat-liberali.

"Aceste declaratii fac rau partidului, foarte rau. Trebuie facute in interiorul partidului. Orice fel de declaratie, orice fel de atitudine fata de un coleg sau altul trebuie luata in interiorul partidului si nu in afara partidului. Cred ca asemenea declaratii sunt daunatoare, sunt paguboase pentru partid", a afirmat deputatul PDL Ioan Oltean, pentru Ziare.com.

Cezar Preda, despre Elena Udrea: Sunt perioade cand trebuie sa te retragi

Acesta a precizat ca nu are cunostinta despre vreo tensiune intre Cezar Preda si "o anumita doamna" si ca nu isi explica reactia prim-vicepresedintelui democrat-liberal.

"Nu am informatii de motive care ar genera tensiuni la nivelul partidului, e vorba doar de a ne responsabiliza la maxim si de a vedea care e interesul partidului. E vorba de interesul partidului aici, nu de interesul unuia sau al altuia. Se vrea sa fie unitate in partid si actiune responsabila", a explicat fostul secretar general al PDL.

Ioan Oltean crede ca atmosfera din PDL este o atmosfera de lucru si de maxima responsabilitate si ca atat membrii mai vechi cat si membri mai noi au inteles ca nu poate sa existe succes in partid decat daca formeaza o echipa.

"Acest lucru trebuie sa il inteleaga toti si sa il respecte. Iar observatiile si atitudinile fata de un membru sau fata de altul se fac in partid. Avem structuri de conducere, avem structuri politice unde putem sa discutam orice. Nu vorbim de sanctiuni aici (la adresa lui Cezar Preda - n. red.), vorbim de atitudini care trebuie responsabilizate la maxim", a mentionat liderul PDL Bistrita-Nasaud.

PDL si Forta Civica negociaza candidatii la parlamentare duminica

Baconschi: ARD are toate sansele sa se ARDA, in loc sa ARDA USL

Vorbind despre alegerile din 9 decembrie si despre Alianta Romania Dreapta, deputatul PDL a recunoscut ca orice fel de alegeri, precum cele parlamentare, "presupun dezbatere, presupun discutii, e vorba de candidaturi, e vorba de viitorul partidului si nu putem spune ca nu ar exista si usoare discutii, usoare tensiuni".

"Insa nu sunt de natura a genera conflicte. Sunt interente, sunt normale intr-un partid mare cum este PDL. (...) Nu au legatura cu celelalte partide din Alianta Romania Dreapta aceste discutii. Toata lumea a cazut de acord despre necesitatea realizarii unei aliante electorale si aceasta e pe punctul de a se finaliza. Sunt colegi care sunt mandatati sa negocieze. In rest, lucrurile sunt absolut normale", a subliniat Ioan Oltean.

Elena Udrea, exemplu de probleme de imagine in politica

Senatorul PDL Gabriel Berca nu considera ca declaratiile lui Cezar Preda au reprezentat un atac, ci "exista in politica anumite probleme de imagine la un moment dat si foarte multi colegi au decis chiar si sa nu mai candideze la congres".

"Am avut o analiza si la congres, si dupa congres, in care am stabilit ca sunt oameni care au avut o problema de imagine, care li se datoreaza sau nu. (...) In sensul asta cred ca a facut domnul Preda declaratiile.

Oricare dintre noi putem avea la un moment dat in politica probleme de imagine si nu e doamna Udrea un caz special, sunt si alte situatii in care oamenii au facut un pas inapoi. Cred ca ati vazut ca in noul Birou National a fost o serie de oameni care nu au mai candidat", a explicat vicepresedintele PDL, pentru Ziare.com.

Alianta Romania Dreapta a stabilit impartirea colegiilor: PDL are partea leului

Senatorul democrat-liberal a precizat ca "sub nicio forma nu exista tensiune" in randul Aliantei Romania Dreapta, ci "este o determinare foarte mare ca prin formarea acestei aliante de centru-dreapta sa recapitalizam voturi pierdute la alegerile locale".

Campania si rezultatul referendumului au intarit PDL, unii lideri de imagine au facut un pas in spate

Deputatul PDL Cristian Boureanu a refuzat sa comenteze declaratiile lui Cezar Preda, completand ca nu are de ce sa comenteze declaratiile unui coleg. Vicepresedintele democrat-liberal a precizat insa ca nu exista tensiune in partid, in ultimele luni.

"Nu mi s-a parut ca este tensiune in partid, in ultimele patru luni, Cezar e prim-vicepresedinte pe comunicare si e normal sa aiba niste pozitii vizavi de ce trebuie sa faca partidul pentru a castiga alegerile in aceasta toamna. Cred ca partidul va sti foarte bine sa isi gestioneze in mod unitar tot ceea ce inseamna campanie de imagine fara ca acest lucru sa insemne o ruptura sau o tensiune in partid", este de parere Cristian Boureanu.

Acesta nu crede ca se poate indoi cineva de unitatea partidului, dupa campania si rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Sunt cativa fosti si actuali lideri de imagine ai partidului care au facut un pas in spate, am avut si un cost electoral pe care partidul l-a platit in campania pentru locale, dar in acelasi timp nu cred ca cineva se poate indoi de unitatea partidului, dupa ceea ce s-a intamplat in vara la referendum. Am luptat toti pentru acelasi scop si vom face acelasi lucru si in toamna. Nu atat rezultatul, cat intreaga campanie a referendumului a intarit partidul", ne-a mai spus vicepresedintele PDL.

Cezar Preda, atac la Udrea: O sa crestem in sondaje daca o colega nu mai vorbeste

Prim-vicepresedintele democrat-liberal Cezar Preda a declarat, joi, ca partidul va creste in sondaje daca "o colega care n-a mai aparut in peisaj in ultima vreme" nu mai vorbeste, cu referire la deputatul PDL Elena Udrea.

"O colega care n-a mai aparut in peisaj in ultima vreme ne-a spus ca, daca o sa avem o comunicare mai buna, o sa crestem in sondaje. Eu ii spun ca noi o sa crestem in sondaje daca nu mai vorbeste ea!", a declarat Cezar Preda.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....