Mai este "grea" Elena Udrea? (Opinii)

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:26
4727 citiri
Mai este "grea" Elena Udrea? (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Exact cand credea ca si-a revenit, in PDL s-a produs un cutremur de proportii. Zguduitura a produs-o unul dintre "greii" partidului, Sorin Frunzaverde, unul dintre fondatorii fostului PD, care, iata, acum a parasit actualul PDL.

Lovitura grea pentru cel mai important partid aflat la guvernare, tocmai acum, in preajma campaniei electorale. Si, cum un necaz nu vine niciodata singur, vreo 40 de primari din Caras merg pe urmele lui Frunzaverde, abandonand partidul portocaliu, dar se aude ca si alte nume "grele" din tara vor face acelasi lucru.

Loviti puternic din interior, pedelistii continua, insa, vesnica lor lectie a demagogiei, un exemplu in acest sens fiind chiar Ioan Oltean, care a declarat ca, in situatia in care se afla partidul, ar trebui ca liderii sa vorbeasca mai putin si sa munceasca mai mult. Zis si facut!

Mai deunazi, a iesit la interval "urmasa" lui Traian, Elena Udrea, sefa portocaliilor pe Capitala, cu "Miscarea pentru noul Bucuresti". Chestia asta cu "miscarea" probabil e ceva mai veche, dar acum a scos-o doamna Udrea din tolba cu povesti. Pentru a rupe gura electoratului din Cetatea lui Bucur.

Si doamna blonda a explicat care-i treaba cu aceasta miscare: "E o strategie prin care vrem sa maximizam sansele partidului in alegeri". Poate cu asta l-a topit acum vreo trei saptamani pe Gigi Becali, care umplea sticla televizoarelor, declarand raspicat: "Eu sunt primul care merg cu PDL". Dezamagire, insa; "Razboinicul luminii" s-a sucit dupa trei zile, traducand-o pe fosta ministereasa pentru tribunul Vadim Tudor. Stupoare! Ce sa faca acum doamna Udrea?

Nici o problema, si-a zis, amintindu-si ca nu statea ea rezemata doar in propteaua baciului din Pipera. In usa de la "Miscare" bateau si alti pretendenti. UNPR, aripioara Pavelescu din PNT si PER.

Asa ca doamna Udrea si-a pus sperantele in "Piedone" de Bucuresti, caruia i-a anuntat candidatura: "Aliatul nostru cel mai posibil". Dar si Piedone a lasat-o, cum se spune, cu ochi-n soare, traducand-o cu dusmanul USL. Carcotasii din PDL rad pe la colturi. Doamna Udrea insa nu se lasa.

Il gaseste pe Prigoana pentru a salva onoarea partidului, care n-a rezistat farmecelor si a primit extrem de bucuros sa candideze pentru Primaria Bucurestiului.

Numirea lui Prigoana in cursa pentru Bucuresti a starnit alte nemultumiri in PDL. "E un candidat surogat. (...), Nu voi sustine un personaj ca Prigoana, construit din razgandiri", zice Cristian Preda. Cum sa-l bata Prigoana pe Oprescu, care e de nebatut, vorba lui Basescu? Poate si alti pedelisti gandesc la fel.

Oricum, inainte de alegeri, PDL se afla in cofa, cum se zice. Problema e ca si popotarii lui Oprea isi parasesc partenerii de coalitie.

UNPR cauta se se distanteze de PDL pentru as consolida propria pozitie electorala, in speranta de a intra in Parlament pe usa din fata, prin vot. Asa, ca sa se uite anticonstitutionalitatea prezentei sale in Parlament ca partid "neales".

Pana una, alta, ruptura UNPR de PDL va avea efecte in toata tara. Si mai apare o problema: instalarea Elenei Udrea in fruntea organizatiei PDL Bucuresti avea ca scop asigurarea unui succes al portocaliilor in Capitala. Or, un eventual esec va insemna un mare pericol pentru Elena Udrea. Mai ales ca fosta ministresa justifica faptul ca nu candideaza ea la Primaria Bucurestiului: "Nu mai sunt atat de grea", zice domnia sa.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Elena Udrea PDL Bucuresti, #Udrea grei PDL, #Udrea sefa PDL , #PDL