MDTR: Nu exista legatura intre realegerea lui Boc si investiile in infrastructura

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 13:01
1194 citiri
MDTR: Nu exista legatura intre realegerea lui Boc si investiile in infrastructura
Foto: Arhiva

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului dezminte informatiile potrivit carora Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii ar fi fost lansat exact a doua zi dupa Conventia partidului in care Emil Boc a fost reconfirmat in functia de presedinte.

"Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii a fost aprobat in 2010 prin OUG 105/2010, iar oportunitatea lui a fost discutata cu reprezentantii autoritatilor publice locale, in calitatea lor de beneficiari, si cu reprezentanti ai mediului de afaceri, aceste discutii fiind anuntate si asumate", se arata intr-un drept la replica remis miercuri Ziare.com dupa aparitia comentariului

Miliarde de euro, aruncate de Elena Udrea la coada vacii.

In articolul de opinie se arata ca deputatul PD-L Alin Popoviciu a afirmat la Realitatea TV ca programul a fost discutat in sedinta de luni a conducerii PD-L, fix a doua zi dupa conventia partidului. Intrebat de jurnalistii prezenti in emisiune daca aceasta stranie coincidenta nu reprezinta de fapt "plata" pentru primarii din teritoriu, pentru votul de incredere dat sambata lui Emil Boc, Alin Popoviciu a negat vehement orice fel de astfel de conexiuni.

"In BPN s-a discutat despre PNDI, despre acei 10.000 de km de drum. (...)Chiar doamna Udrea ne-a facut prezentarea, intre 13-15 iunie se deschid toate ofertele, in iulie incep lucrarile(...) Apoi incepe programul de apa si canalizare, sunt in lucru si 2.000 de gradinite si crese. (...) Sunt drumuri comunale, judetene.(....) Licitatiile sunt publice, sunt pe SEAP. Acesti 10.000 de kilometri se fac si la primari PSD si la primari PNL", a explicat Alin Popoviciu.

MDRT explica in dreptul la replica remis Ziare.com ca prin acest program vor fi derulate lucrari de investitii in infastructura publica solicitate de ani de zile de autoritatile locale si se mai fac urmatoarele precizari:

"Multe dintre proiectele care se vor implementa au documentatii tehnice realizate de ani de zile si pentru care, pana acum, nu s-au gasit surse de finantare. Prin acest program, MDRT a avut curajul actiunii in locul lamentarii, iar fiecare proiect implementat va creste calitatea vietii comunitatilor locale, chiar si ale celor din mediu rural, unde traiesc tot cetateni romani pentru care observam ca respectul unor jurnalisti este minim.

In plus, atributiile MDRT sunt cele legate de dezvoltarea si modernizarea comunitatilor locale, nu de constructia/reabilitarea drumurilor nationale sau a autostrazilor, de care se ocupa alte institutii ale statului.

Programul este structurat in mai multe sub-programe, unul dintre acestea fiind "10.000 de km de drumuri judetene si de interes local" - prima componenta care a intrat in implementare. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat o conferinta de presa in care s-au prezentat mecanismele de functionare ale programului, in data de 15 aprilie 2011, data in care a fost publicat in SEAP si anuntul de licitatie pentru primul lot de lucrari din cadrul programului.

Din 15 aprilie si pana in 13 mai au fost validate in SEAP anunturile de achizitie publica pentru toate loturile de lucrari care cuprind toate judetele tarii, demersuri anuntate de MDRT prin comunicate de presa, preluate chiar si de portalul www.ziare.com. Asadar, afirmatia ca programul a fost lansat dupa Conventia PD-L este falsa, la fel ca orice legatura imaginata cu votul dat in cadrul unui partid politic.

Regulile de implementare ale PNDI sunt cele anuntate inca de la aprobarea programului. Programul se deruleaza, in prima faza, din fondurile companiilor de constructii care vor castiga licitatiile, urmand ca statul sa plateasca esalonat aceste cheltuieli in perioada 2013-2020, asa cum scrie foarte clar si in documentatia de atribuire publicata in SEAP. Este o procedura perfect legala si care a mai fost folosita de-a lungul anilor, nicidecum 'o grea mostenire'", se arata in dreptul la replica remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Program dezvoltare infrastructura, #Elena Udrea ministrul Turismului , #PDL