Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii Niet reforma-n PD-L, niet reforma-n Romania!

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 13:39
3266 citiri
Opinii Niet reforma-n PD-L, niet reforma-n Romania!

Casapirea, exterminarea, eliminarea adversarilor. Un discurs, mai degraba, de extrema dreapta decat ca apartinand unui partid care se revendica a fi parte a unui grup parlamentar european.

Elena Udrea vrea sa atinga dezideratul partidului unic in Romania, de undeva de la periferia cifrelor din sondaje. Vorbeste la fel de stupid si iresponsabil ca in momentul cand declara ca noi suntem urmasii lui Traian Basescu. Daca dansa crede ca Romania mai are nevoie de razboaie pentru suprematie politica inseamna ca nu traieste in aceasta tara si nu l-a auzit pe seful Traian vorbind despre armistitiu.

Udrea doreste ca partidul sa revina la modelul politic Traian Basescu. De parca, pana acum Romania s-ar fi ghidat dupa alte directive politice in afara celor venite de la Cotroceni. Modelul politic numit Basescu s-a dovedit falimentar, a ingropat increderea unor intelectuali in presedintele tarii si a coborat in prapastie partidul portocaliu.

Elena Udrea are dreptate. Traian Basescu iesea in strada, strangea mainile oamenilor, dansa, se pupa cu ei. Doamna Udrea dansa "zarzarica, zarzarea" cu toti primarii din tara. Dar cetatenii aveau alt tonus, erau optimisti si increzatori in viitorul european. Duetul ticalos, PSD-PNL, le marise pensiile, le dadea stimulente, iar banii veneau garla din toate partile. "Capsunarii" tineau loc de FMI.

Unii guvernau dupa cum ii taia capul, altii dantuiau dupa cum le dicta sufletul. In cot il durea pe Traian Basescu si acolitii, daca economia duduie sau nu. El era dornic sa patenteze baia de multime ca o inventie personala, iar mersul la hypermarket cu ziaristii dupa tine trebuia sa devina un atribut exclusiv al jucatorului Basescu. Om curajos, care stia ca numai tinand capacul pe oala mai are sanse la un nou mandat.

Acum, situatia s-a schimbat radical. Economia nu mai duduie, iar priceputilor din PD-L le cam bubuie mintea de atata competenta. Si, cum bubuiturile au si urmari, Traian Basescu a ajuns sa se ascunda pe la B1 tv, departe de jurnalistii care odata il fugareau pentru un autograf, mai ceva ca pe Gigi Becali. Iar acum, multimea arunca cu sapca-n el.

Nu stim cum vrea Elena Udrea sa revitalizeze acest model de politician. Semnalele fata de actiunile lui Basescu au fost clare, atat din afara tarii cat si din interiorul societatii romanesti. De la celebrele "ardeti sobolanul" si "iesi afara, javra ordinara", am ajuns la gestul de lehamite al lui Sarkozy si refugiul anemic al lui Basescu la "nasul" sau Moraru. Doar aici a avut curajul sa explice neconvingator gestul presedintelui Frantei.

Elena Udrea isi imagineaza ca partidul sau este unul profund liberal, cu ideologii si reforme pe masura acestora. Cum poate revenduca dansa aceasta pozitie, din moment ce meseriile liberale au fost nimicite in Romania, iar investitorii straini fug de noi ca dracu' de tamaie. Este si normal sa fuga de Romania, atat timp cat avem cea mai mare fiscalitate aplicata fortei de munca, atat la angajat cat si la angajator. Si-atunci, de unde atata liberalism pe capul doamnei Elena?

Pacat ca oameni precum Cristian Preda si Teodor Baconschi au cazut la picioarele acestui unic candidat. Domnul Preda, ca un mic iepuras, nu are curaj sa-si spuna pasul decat din umbra blogului. Eu de-abia astept sa-i strang mana doamnei Udrea si sa trag o invartita cu dansa. Asa, ca pentru cv-ul personal. Iar cu domnul Canacheu imi doresc sa fac o poza si s-o pun pe Facebook. Vreau sa ma laud ca m-am pozat cu Clarke Gable.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Udrea Basescu Sarkozy, #Traian Basescu Sarkozy, #model politic Udrea, #liberal Udrea, #dreapta ideologie Udrea , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Despre eliminarea adversarilor, haideti sa improspatam memoria doamnului Liviu Anghel
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Fotografia vorbeste de la sine, dom'le