Pedelistii, despre disputa Neamtu-Udrea: E normal sa existe si conflicte

Miercuri, 29 August 2012, ora 22:58
2861 citiri
Pedelistii, despre disputa Neamtu-Udrea: E normal sa existe si conflicte
Foto: academiacatavencu.info

Democrat-liberalii au comentat miercuri disputa dintre Elena Udrea si Mihail Neamtu, spunand ca este "normal" sa existe si "asperitati" atunci cand pornesti la constructia unei aliante politice.

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca sunt si "asperitati" atunci cand pornesti la o astfel de constructie pentru Alianta de Centru Dreapta, iar cu timpul isi vor "armoniza" tot mai mult punctele de vedere.

"Sunt si asperitati atunci cand pornesti la o astfel de constructie. Si ele s-au manifestat si atunci cand am construit Dreptate si Adevar. Parerea mea este ca ne vom armoniza tot mai mult punctele de vedere. Mai ales ca avem si institutiile care sa reglementeze si situatiile de acest gen. (..) De aceea avem si o Comisie de Etica condusa de Monica Macovei care va analiza fiecare caz", a spus Vasile Blaga.

De asemenea, vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a spus ca "in aceasta constructie nu spunem ca toti suntem la fel. Spunem ca am gasit puterea sa descoperim ceea ce ne uneste, ceea ce ne leaga si sa lasam de-o parte ceea ce ne desparte". Intrebat daca Elena Udrea ar trebuie sa faca un pas inapoi, el a spus ca fostul presedinte al PDL Bucuresti a facut deja acest pas.

"Elena a facut un pas in spate. De aceea eu am ramas foarte surprins pentru ca noi am avut un congres in PDL ca urmare a unor plati electorale firesti", a sustinut democrat-liberalul.

Si vicepresedintele PDL Andreea Paul a spus ca "s-a trecut cu bine" peste toate disensiunile, iar acum sunt "fericiti" ca au semnat manifestul Aliantei de Centru Dreapta.

"S-a trecut cu bine peste toate disensiunile. Astazi suntem fericiti ca am semnat acest manifest al dreptei unite. Cred ca exista o energie pozitiva pe care romanii care impartasesc valorile de centru dreapta, fie ele crestin democrate, fie ele liberale si care astazi isi gasesc un raspuns.

Pe scurt, Romania are un viitor. Iar acest buzdugan al dreptei unite cu cinci peceti va intra in transeele electorale din toamna impotriva unei stangi imature, impotriva unei stangi plagiatoare, impotriva unei stangi abuzive care si-a aratat adevarata fata in ultimele luni de guvernare. Cred ca romanii vor avea luciditatea necesara sa decida cine este mai bun", a spus vicepresedintele PDL in contextul disputei dintre Udrea si Neamtu.

Interesul PDL: o constructie de dreapta, asemanatoare celei de stanga a USL

Democrat-liberala Sulfina Barbu a mentionat ca trebuie sa se treaca peste toate "antipatiile personale" deoarece interesul lor este sa se formeze o constructie de dreapta asa cum este USL-ul de stanga.

"Eu am convingerea ca ceea ce sa intamplat astazi este semnalul cel mai bun ca aceasta constructie pe centru dreapta merge mai departe indiferent daca sunt antipatii personale. Trebuie trecut peste ele pentru ca interesul nostru - si cred ca asteapta si romanii - sa vada o constructie pe dreapta asa cum e pe stanga. Avem USL-ul pe centru stanga, noi venim cu oferta pe centru dreapta pentru urmatoarele alegeri si vrem ca aceasta constructie sa fie pe termen mediu si lung", a sustinut vicepresedintele PDL.

Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a declarat ca "probabil o sa mai fie schimburi de replici intre oameni din aceste patru partide (PDL, PNTCD, ICCD, PNR - n. red.), in aceasta alianta, dar asta nu va afecta in niciun fel unitatea aliantei si dorinta noastra de a oferi oamenilor o alta alternativa".

"Nu ai cum, mii de oameni, sa te intelegi perfect", a completat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#disputa Neamtu Udrea, #cearta Neamtu Udrea, #PDL disputa Neamtu Udrea, #PDL Alianta Centru Dreapta , #PDL