Pedelistii dorm cu poza stapanei sub perna (Opinii)

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 19:33
6188 citiri
Pedelistii dorm cu poza stapanei sub perna (Opinii)
Foto: Arhiva

Abia acum am inteles de unde vine forta politicienilor portocalii: din somnul cu poza stapanei sub perna. Ca sa li se implineasca nu neaparat visele erotice, cat cele de reformare(!) a statului, a bugetului (propriu), a comunei, judetului, ministerului...

De jos in sus, ei trebuie sa se gudure pe langa oamenii de decizie ca sa obtina fonduri, aprobari pentru orice mizilic. Nu se mai ascund ca la inceput, ci scot slugarnicia la vedere.

Delegarea puterii catre organizatiile locale se face dupa acelasi principiu. Ideologia democrat-liberala, descentralizarea, subsidiaritatea, ocuparea culoarului de dreapta sunt doar haine imprumutate de dl Valeriu Stoica pentru a-si scoate baietii la cules voturi pe ecran ori la mondenitati.

Comparatii

Daca inainte de razboi lumea buna, fruntasii urbei se ingramadeau la teatru, opera, carnavaluri, serate, five o'clock, acum isi petrec la nunti, botezuri si cumetrii, chiolhanuri ca acelea. Sunt populari. Se introloaca cu supusii. Amor vinovat. Bat pingica pe ritmuri de manea alaturi de sangele albastru al natiunii, alaturi de imparati si imparatese, regi si regine, printi si printese, baroni interlopi putred de bogati, desi n-au lucrat o zi. Unii abia iesiti de dupa gratii, ori c-un picior la Mititica.

Se lasa pupati, dragaliti, cadorisiti cu giubele inflorate si podoabe groase de aur, dar mai ales cu voturi, deoarece rromii sunt un popor ascultator. Voteaza cum li se porunceste.

Te guduri, existi

De ce nu se gudura alesii locali pe langa primul nostru ministru, cum ne-am astepta dupa logica de mai sus? Fiindca ar face-o degeaba, ceea ce este (re)cunoscut de toata lumea. Centrul de putere al Executivului e in alta parte. De ce nu se gudura pe langa trezorierul-sef? Deoarece n-are cheia de la cufarul cu bani pe care-l pazeste.

De ce nu se gudura pretendentii de functii si sinecure pe langa seful de la resurse umane? E nevoie de selectie riguroasa, iar caftanirea o face numai Atottiitorul, dupa competenta "sa traiti".

Cine sunt cei ce se gudura? Alesii, insisi demnitarii, de la consilieri, primari, la bisnitari si inalti diriguitori. Vor fi fiind si amaratii sortii, dar pe acestia nu-i baga nimeni in seama. Ei sunt luati in calcul cand Puterea ramane fara lapte la copii, adica fara bani de frunze, gondole, gradini Carpathian si circ mediatic. Preocupari profitabile, care cica au scos tara din criza!

Cum se gudura? Cu linguseli, cu gesturi libidinoase, unele atat de groase ca lasa istoria de ocara, iar tineretul studios ar trebui tinut departe. Cum suna linguseala in gura unui carturar eminent, temator sa nu cada sub farmecul colegei de la Turism? Ignobil.

Daca rasaritul soarelui era deunazi monopolul dlui Iliescu, aflat in vizite de lucru la celebrele Apaca si Zimbrul Suceava, acum insoteste aura Elenei Udrea in fata multimilor portocalii in delir cu ovatii.

Atunci soarele era blamat, iar acum e sarbatorit. Incurajat de aplauze, primarul Apostolescu isi marturiseste si el pasiunea, in mana cu un memoriu, iar Soarele PD-L radiaza de fericire, in loc sa-l palmuiasca. Pentru gestul mojic.

Salariul are legatura cu munca?

Evenimentele relatate mai sus sunt acte politice si publice. Din cauza acestor acte, viata poporenilor a intrat intr-o criza urata, dar semnificatia lor este alta. Domniile Lor au candidat fara sa-i oblige nimeni si au fost alesi. Au depus apoi juramant in fata Parlamentului, a Presedintelui, a intregii natiuni ca-si vor pune viata, eforturile si capacitatea in slujba tarii si a cetatenilor, activitate pentru care sunt remunerati din banutul vaduvei si al sarmanului, al batranilor si al pruncilor.

Or treaba lor nu este sa-si faca temenele si ochi dulci unii altora, nici sa bata toba la televizor, nici sa boteze si sa cunune, ci sa dezvolte economia si caile de comunicatie, sa creasca industria, agricultura si mestesugurile ca sa traim in bunastare, sa avem scoala, spital si servicii de nivel european.

Or de asa ceva nu se apuca nicidecum. Nu se pricep sau nu pot.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Udrea, #soarele rasare, #poza sub perna, #fisa postului politicieni , #PDL
Comentarii