Sustinatorii Elenei Udrea, scosi de pe lista de delegati la Conventia PDL

Vineri, 15 Martie 2013, ora 09:02
2383 citiri
Sustinatorii Elenei Udrea, scosi de pe lista de delegati la Conventia PDL

Sustinatorii Elenei Udrea la sefia PDL sunt scosi de pe lista cu delegatii care vor participa la Conventia partidului de pe 23 martie.

O analiza a listelor judetene cu delegatii pentru Conventia PDL, realizata de Evenimentul Zilei, arata ca, in unele cazuri, listele au fost alcatuite dupa principii arbitrare. Astfel de probleme au fost sesizate in mai multe judete.

In Teleorman, 60 de organizatii au amenintat ca vor boicota Congresul fiind nemultumiti de faptul ca actualul presedinte al PDL Teleorman, Teodor Nitulescu, a intocmit lista celor 91 de delegati doar din democrat-liberali care il sustin pe Vasile Blaga.

Dintre cei 23 de primari ai PDL Teleorman, la Congres au fost desemnati 21, cu exceptia primarilor comunelor Beuca si Galateni, ambii simpatizanti ai Elenei Udrea. Pe liste nu au fost inclusi nici consilierii judeteni care o susin pe Udrea la sefia PDL.

Semne de intrebare se ridica si in ceea ce priveste delegatiile din fiecare localitate. Astfel, daca orasul Zimnicea nu va fi reprezentat de niciun delegat, comuna Suhaia, acolo unde PDL a obtinut doar 400 de voturi, va avea, pe 23 martie, nu mai putin de noua delegati.

De asemenea, surse au declarat pentru cotidianul citat ca nereguli au fost semnalate si in Giurgiu, unde primarii au fost scosi de pe lista, dar si in Dolj, unde membri ai Biroului Judetean nu participa la Conventie.

Si edilul din Drobeta Turnu-Severin, Constantin Gherghe, a reclamat faptul ca nu a fost inclus in delegatia PDL Mehedinti, pentru ca si-a declarat sustinerea pentru fostul ministru al Turismului.

In plus, la nivelul organizatiei, nu se stie cine sunt 72 dintre delegatii desemnati. Ca reactie, Elena Udrea i-a promis lui Gherghe ca va discuta cu liderul interimar al PDL Mehedinti, Marius Balu, pentru a remedia situatia.

Nereguli au fost semnalate si de celalalt candidat la sefia partidului, Monica Macovei. Aceasta a acuzat, la randul sau, nereguli in desfasurarea campaniei interne pentru sefia partidului si in desemnarea delegatilor.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com