Tabara lui Udrea cere inca o renumarare: doar 37 de voturi ne-au despartit de turul doi

Duminica, 24 Martie 2013, ora 16:33
3571 citiri
Tabara lui Udrea cere inca o renumarare: doar 37 de voturi ne-au despartit de turul doi

Cristian Petrescu, reprezentant al motiunii Elenei Udrea, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca vor fi depuse contestatii pana vor obtine un raspuns corespunzator.

Cristian Petrescu a precizat ca raspunsul pe care l-au primit in cazul celei de-a doua contestatii este unul necorespunzator si ca trebuie facuta o noua renumarare, dupa ce, sambata, Vasile Blaga a fost ales presedintele Partidului Democrat Liberal, in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare.

In plus, sustinatorul Elenei Udrea sutine ca, de fapt, numai 37 de voturi au despartit-o pe aceasta de Vasile Blaga.

"Vom reveni cu o noua contestatie pe de o parte pentru a ni se pune la dispozitie toate listele si pe de alta parte cu capatul pentru renumararea voturilor. (...) Consideram ca pentru cele 37 de voturi care l-au despartit pe dl Blaga de intrarea in turul doi (...) trebuie facuta aceasta renumarare. (...) Este necesara renumararea pentru ca aceasta conducere trebuie sa fie cu adevarat legitima", a declarat Petrescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentantul taberei lui Udrea a mai adaugat ca va mai face inca doua contestatii. Una, pentru primirea tuturor listelor, iar cealalta pentru renumararea voturilor.

"Vom depune contestatii pana cand vom fi multumiti de raspunsuri. Noi am controlat patru secretariat din cele 15 si am gasit nereguli in toate. Iar toate neregulile, in favoarea lui Vasile Blaga", a completat Petrescu.

Reprezentantul Elenei Udrea a reclamat o serie de nereguli, printre care si votul a doi democrat-liberali care nu au fost in Bucuresti, sambata.

"Genuri de nereguli: oameni care au semnat ca au votat, dar nu au fost prezenti. (...) Nu am avut timp pana acum sa verificam toate listele. Am cerut listele de vot, dar si listele persoanelor care au intrat in sala. Vom reveni cu o noua contestatie prin care cerem renumararea voturilor. Am avut maxima decenta de a nu face niciun fel de declaratii care sa incite membrii PDL", a spus Petrescu.

De asemenea, intrebat daca vor merge in instanta cu contestarea votului, Petrescu a raspuns negativ, sustinand ca ar aduce prejudicii partidului. Petrescu a declarat ca reprezentantii motiunii Udrea nu au avut acces la lucrarile Comisiei de organizare a Conventiei care au avut loc sambata seara.

Aceste declaratii vin in contextul in care Ioan Balan, seful comisiei care a numarat voturile pedelistilor noaptea trecuta, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca "votul a fost perfect corect", considerand neintemeiata contestatia Elenei Udrea.

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com