Udrea acuza USL ca nu vrea sa dea bani pentru sinistratii din Vrancea si Buzau

Luni, 13 Februarie 2012, ora 20:32
2238 citiri
Udrea acuza USL ca nu vrea sa dea bani pentru sinistratii din Vrancea si Buzau
Foto: Antena 3

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, acuza PSD si PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ca nu vor sa dea bani pentru sinistratii din Vrancea si din Buzau, izolati din cauza cantitatii mari de zapada care a cazut in ultimele zile.

"Organizatia de Bucuresti a PDL, condusa de Elena Udrea, a luat decizia convocarii unei sedinte de Consiliu General de indata, duminica seara, pentru alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezerva al municipalitatii, bani care ar fi urmat sa mearga la consiliile judetene din Vrancea si Buzau.

Buzau: Presedintele Consiliului Judetean cere stare de urgenta

Actiunea nu se dorea a fi una politica, mai degraba fiind un semnal de solidaritate si de ajutor din partea bucurestenilor fata de romanii aflati in dificultate din cauza vremii.

Desi fiecare ora conteaza, putand insemna salvarea sau pierderea unei vieti omenesti, reprezentantii PSD si PNL din Consiliul General, indemnati probabil de primarul Sorin Oprescu, au refuzat sa se prezinte la aceasta sedinta ceruta de PDL Bucuresti, facand astfel imposibila alocarea de fonduri catre zonele sinistrate", se arata in comunicatul PDL Bucuresti remis, luni, Ziare.com.

Liderii PDL Bucuresti sustin ca sedinta programata pentru ziua de duminica nu a mai avut loc sub pretextul ca a fost zi libera, insa pesedistii si penelistii din CGMB nu s-au prezentat nici la sedinta programata pentru luni dupa-amiaza.

"Au pretextat ca e duminica si au cerut organizarea unei sedinte pentru astazi (luni - n. red.) la ora 15.00, la care din nou nu s-au prezentat, ca semn suprem al batjocurii cu care trateaza aceasta problematica", se arata in acelasi comunicat.

Potrivit PDL, prin refuzul de a participa la sedinta "reprezentantii USL au dovedit astfel un grad intolerabil de nepasare fata de semenii lor care au mari probleme in acest moment".

"Au manjit practic o incercare de a ajuta niste romani aflati in mare dificulte, cu inconstienta si iresponsabilitatea lor. PSD si PNL au dovedit prin absenta de la cele doua sedinte de Consiliu General ca ei nu urmaresc binele bucurestenilor si al romanilor, ci interesul propriu.

Semnul cel mai josnic si grotesc al acestui sentiment subuman este acela ca au incercat sa negocieze lista localitatilor unde vor ajunge fondurile. USL Bucuresti a incercat astfel sa impuna alocarea discretionara a banilor pentru sinistrati. Este dovada cea mai crunta si palpabila a lipsei de respect fata de semenii tai", mai critica pedelistii.

Vrancea: A fost decretata stare de alerta

"PSD si PNL au negociat interesul romanilor, in conditiile in care banii ajungeau oricum la consiliile judetene din Buzau si Vrancea, conduse tot de reprezentanti ai social-democratilor. Este semnul unui razboi intern intre filiale si dovada unei incercari disperate a unora de a se capatui de pe urma banilor alocati sinistratilor.

PDL Bucuresti condamna acest stil primitiv si inuman de a face politica al USL la nivelul Capitalei si face un ultim apel catre intrunirea unui cvorum pentru alocarea de fonduri catre judetele grav afectate de vremea grea din ultimele saptamani. PSD si PNL ar trebui sa arate macar in ultimul ceas ca sunt formate din oameni, nu din politicieni verosi si cinici pusi pe capatuiala", conform aceleiasi surse.

A.T.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Elena Udrea PDL Bucuresti, #PDL Bucuresti CGMB, #PDL Bucuresti Vrancea Buzau, #sinistrati Vrancea Buzau , #PDL