Udrea acuza USL ca vrea sa reintroduca sistemul de avizare bazat pe spaga

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 13:41
2231 citiri
Udrea acuza USL ca vrea sa reintroduca sistemul de avizare bazat pe spaga

Deputatul PDL Elena Udrea acuza USL ca vrea sa modifice Legea urbanismului pentru a reintroduce, la cererea sponsorilor de partid, sistemul de avizare bazat pe spaga.

Aceasta sustine ca doar spaga pentru autorizarea unor blocuri de locuinte de lux ori hoteluri pe zona de plaja a statiunii Mamaia s-ar putea ridica la cateva milioane de euro.

In opinia fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, modificarile propuse de USL la Legea urbanismului ii avantajeaza pe cei bogati, cu dare de mana, care vor putea sa construiasca zgarie-nori intre cladiri cochete de patrimoniu sau in parcuri, si ii pune la colt pe oamenii de rand, care nu vor putea sa inalte niciun gard inainte de a "cotiza" catre consilieri, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe fond, modificarile propuse de USL vizeaza revenirea la situatia in care era permisa existenta planurilor urbanistice zonale derogatorii de la planurile urbanistice generale. Initiativa vine la o jumatate de an dupa ce Elena Udrea a corectat, prin lege, aceasta prevedere.

Mai mult, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a interzis, de la 1 februarie 2012, si intrarea in legalitate, adica legalizarea unei constructii ridicate fara autorizatie de constructie.

Elena Udrea crede ca "modificarea Articolului 32 din Legea Urbanismului ar anula progresele legislative realizate in ultimii ani si ne-ar putea intoarce la haosul imobiliar instalat imediat dupa revolutie".

Aceasta considera ca argumentul initiatorilor modificarii legislative, care se refera la lipsa Planurilor de Urbanism General actualizate, nu se sustine, din moment ce autoritatile locale stiau inca din 2010 de intentia ministerului de a modifica Legea Urbanismului, in sensul interzicerii PUZ-urilor care sa introduca exceptii de la PUG.

"Faptul ca noua conducere a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului nu actioneaza pentru a opri aceasta adevarata crima impotriva ordinii urbanistice conduce la ideea ca interesul public a fost de mult abandonat", sustine fostul ministru.

Udrea: Hala Matache pare unicul obstacol al candidaturii lui Oprescu la Cotroceni din partea PSD

Udrea: In sfarsit, primarul Mazare poate vinde Cazinoul pe nimic amicilor sai

Elena Udrea acuza ca, la ministerul pe care l-a condus, succesorii ei dau dovada de "servilism maxim pe linie politica" in privinta initiativei de modificare a Legii Urbanismului, dar si in cazul Cazinoului de la Constanta sau in cazul Halei Matache.

"Noua conducere a MDRT nu are ca scop gestionarea domeniului constructiilor si protejarea interesului public, ci deservirea clientelei politice", a mai adaugat deputatul PDL.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului apreciaza ca demersurile sale de imbunatatire a legislatiei in domeniul urbanismului si de conservare a cladirilor de patrimoniul trebuie sa fie complementare cu cele ale societatii civile.

"Altfel, ne vom trezi cu totii ca parcurile si monumentele istorice dispar pentru a lasa loc constructiilor unor rechini imobiliari care nu s-au zgarcit la spaga", a concluzionat Elena Udrea.

Deputatul PDL Bucuresti Elena Udrea a depus marti, la Camera Deputatilor, o declaratie politica prin care atrage atentia in privinta efectelor dezastruoase pe care le-ar putea avea modificarea legii urbanismului, la propunerea unor parlamentari USL.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Elena Udrea Legea urbanismului, #Elena Udrea acuzatii USL, #Udrea spaga USL urbanism , #PDL