Udrea: Am trecut prin situatii umilitoare, dar nu vreau sa ma retrag

Marti, 13 Martie 2012, ora 17:18
2705 citiri
Udrea: Am trecut prin situatii umilitoare, dar nu vreau sa ma retrag

Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca a trecut in ultimii ani in viata politica prin multe situatii jenante si umilitoare pentru o femeie, dar nu s-a gandit niciodata sa se retraga, iar aceasta ii innebuneste pe foarte multi.

"Niciodata nu am recunoscut ce simt, pentru ca o femeie cand trece prin atatea situatii jenante, asa cum trece o femeie in politica, asa cum am trecut eu, considera ca nerecunoscand este mai simplu sa depasesti anumite momente.

Nu m-am lamentat, dar pe de alta parte nu cred ca este bine, pentru ca nu este vorba doar de mine, ci de toate femeile din politica si ar trebui ca toate sa aiba o sansa ca pe viitor sa nu treaca prin ce am trecut eu", a spus Udrea.

Ea a afirmat ca exista nenumarate situatii umilitoare pentru femeile din politica atunci cand sunt judecate dupa felul in care arata, dupa felul in care se imbraca, si cand sunt trimise la cratita atunci cand barbatii nu mai au argumente in fata lor.

"Toate femeile din politica au genti si pantofi. Au fost vremuri cand am avut o singura pereche de pantofi, aceeasi pereche, zi de zi. Pe vremea aia nimeni nu ma intreba daca am nevoie de a doua pereche.

Acum, ca am mai mult de o pereche, toata lumea se intreaba de ce am mai mult. Imediat unei femei ii este judecata si pusa pe tapet viata privata, ceea ce nu se intampla in cazul unui barbat. Deci o femeie este supusa la nenumarate umilinte publice suplimentar fata de barbati.

Au fost fotografii care s-au facut, mizerii, lucruri vulgare care s-au scris despre mine pornind de la faptul ca sunt femeie, au analizat anumite fotografii, au folosit un limbaj nepermis nicaieri, nici cu o femeie care sa zicem ca nu face politica", a adaugat liderul PDL.

Cu toate acestea, Udrea spune ca nu s-a gandit niciodata sa se retraga din politica. "Cred ca asta ii innebuneste pe foarte multi. Cat o sa cred despre mine ca sunt un om care vrea sa faca lucrurile cu buna credinta, o sa raman in politica, spre disperarea unora", a mai spus ea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca functia de presedinte a reprezentat pentru el "cea mai mare umilinta a vietii" sale, explicand ca, cel putin dupa 2007, s-a simtit continuu jignit.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...