Udrea arunca pisica de la concertul lui Tom Jones inapoi in curtea lui Grapini

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 14:12
3808 citiri
Udrea arunca pisica de la concertul lui Tom Jones inapoi in curtea lui Grapini

Elena Udrea a atacat-o dur pe actuala sefa de la Turism, Maria Grapini, dupa ce aceasta din urma a aruncat vina pe "greaua mostenire" pentru promovarea defectuasa a Romaniei in timpul concertului sustinut de Tom Jones la Sala Palatului din Capitala.

"Un ministru care nu stie nimic de semnarea unui contract de 143.000 de euro de promovare a brandului turistic national nu are ce cauta in functia pe care o ocupa. Este fie nepasare si incompetenta, fie o fuga de raspundere vecina cu iresponsabilitatea.

ANT este o structura subordonata direct ministrului delegat pentru Turism si seful acestei institutii a fost numit in primavara chiar de actuala administratie. Deci, daca brandul turistic nu a fost promovat corespunzator la concertul Tom Jones, intreaga raspundere apartine USL si ministrului Grapini. E un contract facut si semnat de ei", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Fostul ministru al Turismului a atras atentia asupra scandalului creat in jurul concertului lui Tom Jones.

Romania, promovata dupa ureche la concertul Tom Jones. Grapini da vina pe Udrea

"Daca dupa un an de ministeriat nu stie, o informez eu pe doamna ministru ca firma de consultanta privind brandul turistic are tocmai scopul de a nu lasa toti politrucii care habar nu au ce trebuie sa faca sa-si bata joc de strategia de promovare. Suficient se ocupa ANT-ul de semnarea de contracte de sute de mii de euro prin negociere directa, asa cum a fost in cazul concertului Tom Jones", a continuat Elena Udrea.

Deputatul PDL a tinut sa arate ca efectele unui management neinspirat in domeniul turismului se vad deja in scaderea cifrelor din acest domeniu in anul 2013.

"Le reamintesc tuturor ca nu mai sunt ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului de la inceputul lui februarie 2012 - se fac in curand doi ani. Oare cat timp vor continua sa dea vina pe mine pentru incompetenta lor maladiva care a dus deja la scaderea turismului romanesc cu 0,1% in 2013, dupa ce intre 2010 si 2012 obtinuse marje de crestere intre 9,3% si 16%? Oare cat timp ii mai trebuie lui Ponta ca sa remanieze un ministru care si-a dovedit din plin limitarile? Oare tot eu sunt de vina si ca logo-ul brandului turistic este imprimat gresit pe husele scaunelor de pe aeronavele Tarom?", a incheiat fostul ministru.

Scandalul a inceput dupa ce jurnalistii de la Business 24 au aratat ca a fost platita suma de 140.000 de euro pentru promovarea Romaniei...romanilor.

Maria Grapini a declarat atunci pentru sursa citata ca de vina este Elena Udrea, avand in vedere ca toate contractele de promovare trebuie verificate de o companie de consultanta cu care fosta sefa de la Turism a incheiat un contract si pe care statul o plateste cu bani grei. In plus, Grapini a recunoscut ca nu avea stiinta de contractul in cauza.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...