Udrea: Blaga nu a vrut turul doi, il invingeam

Luni, 25 Martie 2013, ora 23:14
3394 citiri
Udrea: Blaga nu a vrut turul doi, il invingeam

Elena Udrea a declarat, luni seara, ca Vasile Blaga, contracandidatul sau la sefia PDL, nu si-a dorit turul doi la alegerile interne pentru ca ar fi fost invins.

"Eu calculasem ca voi avea 2.500 de voturi, dar n-au mai venit toti delegatii. Interesant este ca mai intai s-au anuntat 42.00 de participanti, apoi 4.365 cand s-a anuntat votul, dar in final au fost 4.611 de buletine de vot.

Am cerut listele, nu ne-au fost predate decat listele de vot. Nu am putut face confruntarea. Cert este ca cei 5.000 nu au mai ajuns sa voteze", a declarat Udrea, invitata la Realitatea TV.

Fostul ministru a precizat ca a vrut sa vada toate documentele "pentru a nu specula ca au fost introduse buletine de vot in urna".

"Noi nu intelegem de ce nu ne-au fost aratate documentele pe care le-am cerut. Nu este adevarat ca s-au renumarat buletinele de vot. Au venit si au spus ca au gasit 14 buletine nule la domnul Vasile Blaga. S-a reclamat lucrul acesta, dar domnul Mircea Toader a plecat cu documentele", a continuat Elena Udrea.

In ceea ce priveste momentul in care un copil din Suceava a fost invitat sa cante scena, dupa ce Udrea ii soptea la ureche lui Vasile Blaga ca a contestat votul, a fost "tragic-comic".

"I-am spus domnului Blaga ca vom contesta rezultatul. Noi am coborat de pe scena, am auzit apoi ca a avut un discurs nepotrivit. Dansul facea mai bine daca in loc sa se supere cerea Comisiei de organizare sa dea curs contestatiei. Doamna Monica Macovei a avut peste 200 de voturi. Daca intram in turul doi, il invingeam pe domnul Blaga, a avut doar 36 de voturi peste jumatate", a continuat Udrea.

Elena Udrea a reiterat ca atat ea, cat si colegii democrat-liberali care au sustinut motiunea prezentata de ea in Conventia PDL de sambata au decis sa ramana in partid.

"Pentru acest partid m-am luptat si cu cei care imi sunt amici. In continuare, proiectul pe care il sustin este acest partid. Eu nu cred ca acesta este drumul pe care trebuia sa mearga. Cred ca trebuie sa mearga pe un drum al schimbarii si al reformei, dar eu nu plec din PDL", a continuat Udrea.

Ce a vorbit Udrea cu Basescu

Udrea considera ca presedintele Basescu nu a sustinut-o pe ea la sefia PDL, insa i-a indemnat pe democrat-liberali sa voteze schimbarea.

"Domnul Basescu nu m-a sustinut pe mine, asta nu este adevarat. Dumnealui a spus doar ca PDL are nevoie de schimbare. Eram doi candidati, eu si Monica Macovei, care propuneam schimbarea", a justificat Udrea, precizand ca a vorbit duminica, la telefon, cu Traian Basescu pentru a-i explica ce anume contesta in organizarea alegerilor.

Fostul ministru a precizat ca Miscarea Populara, a carei infiintare a fost anuntata pe blog de consilierul prezidential Cristian Diaconescu, nu are nicio legatura nu PDL.

"Miscarea Populara, am auzit si eu in seara asta. Nu stiu daca el vede fundatia asta ca una in care sa intre oameni politici.(...)

Sunt foarte multi oameni in echipa care imi spun sa plec din PDL. Domnul Radu Berceanu era un om politic cu experienta, ma mir sa aflu ca el spune cu atata usurinta 'cui nu ii convine sa plece', partidul nu este in situatia in care se poate rupe. Cei mai multi din teritoriu, care nu mai vad un viitor cu PDL-ul, mi-au zis sa plec. Ei aveau speranta ca se intampla ceva si ne despartim de PDL-ul in care exista actuala conducere", a mai spus Elena Udrea.

Aceasta a pierdut, sambata, alegerile din PDL, obtinand 2.034 voturi, fata de cele 2.344 de voturi ale lui Vasile Blaga. Imediat dupa, au aparut zvonuri ca PDL se va scinda, iar Udrea, Emil Boc si alti lideri importanti din PDL vor face o alta formatiune.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#Udrea acuza frauda vot, #Udrea tur doi Blaga, #Udrea scandal alegeri PDL , #PDL