Udrea: Ceea ce a obtinut Romania la Consiliul European este un mare succes

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 14:04
2316 citiri
Udrea: Ceea ce a obtinut Romania la Consiliul European este un mare succes
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Elena Udrea considera ca suma obtinuta de Romania la Consiliul European reprezinta un mare succes si ca negocierile purtate de presedinte si de echipa guvernamentala la Bruxelles reprezinta o reusita.

"Fara discutie, ceea ce a obtinut Romania este un mare succes. (...) E o crestere uriasa pentru o tara cu cea mai mica rata a absorbtiei si in contextul scaderii bugetului european", a declarat Elena Udrea intr-o emisiune la Digi24.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai subliniat ca nu ne ramane decat sa absorbim fodurile puse la dispozitie.

"Ar trebui sa ne bucuram si ar trebui sa ne gandim cum sa ii introducem in economia romaneasca", a declarat Udrea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara.

Presedintele a aratat ca, printre facilitatile obtinute la Bruxelles se numara si TVA eligibila. Presedintele a precizat sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

In replica, premierul Ponta s-a aratat extrem de nemultumit.

"E prezentarea unui esec ca fiind ceva ce nu e foarte rau. O sa pierdem cu totii din aceste 9 miliarde. Plus foarte multe lucruri tehnice: s-a redus prefinantarea, co-finantarea. E pacat si e foarte rau pentru Romania. E smecheria de PR a presedintelui sa intre in detalii pe care multi oameni nu le cunosc. Eu le cunosc.

Romania a avut in 2007-2013 ca si Bulgaria cea mai mica alocare. Cand s-au propus 48 de miliarde, tocmai asta a fost ideea, ca Romania a avut foarte putin. Nu a fost facuta pentru ca nu aveam ce sa facem cu banii. Apoi s-au taiat 9 miliarde de la Romania, 9 miliarde din 40 de miliarde cat s-au taiat in total", a declarat Victor Ponta la RTV.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Udrea buget 2020, #Udrea negocieri buget european , #PDL