Udrea, colegilor din PDL Dolj: Fratilor, astazi aratam mai rau decat PSD-ul

Marti, 12 Martie 2013, ora 18:23
2228 citiri
Udrea, colegilor din PDL Dolj: Fratilor, astazi aratam mai rau decat PSD-ul
Foto: Facebook.com

Prezenta la Craiova pentru a-si sustine motiunea pentru sefia partidului, Elena Udrea a declarat ca mesajul filialei PDL Dolj este: "daca nu sunteti cu conducerea, sunteti impotriva partidului".

Organizatia PDL Dolj este condusa de Marian Jean Marinescu, unul dintre apropiatii lui Vasile Blaga. Fostul ministru a fost boicotat la prezentarea motiunii sale la Craiova, in conditiile in care organizatia are 121 delegati, prezentarea motiunii a fost organizata intr-o sala cu o capacitate de 56 de persoane, dar doar 30 de delegati au participat.

"De aici de la Dolj, s-au dat mesaje clare: daca nu sunteti cu conducerea, sunteti impotriva partidului. Luptele interne care dureaza de mai multi ani au condus la scindarea organizatiei PDL Dolj.

Democrat-liberalii din conducerea partidului au o atitudine FSN-ista, anti-democratica si care trebuie combatuta. Nu fac altceva decat sa respecte un ordin de la Centru. Stiu ca Doljul a fost mereu cu Blaga, dar asta nu inseamna ca nu vreau sa vorbesc delegatilor de la Conventia de pe 23 martie, mai ales ca peste un sfert de miliard de euro au venit in Dolj sub semnatura mea de ministru", a declarat Udrea.

Aceasta a mai afirmat ca democrat-liberalii au fost mai degraba preocupati de razbunari si de certuri si nu de a face opozitie la USL, lucru care a condus la plasarea PDL pe locul trei, dupa PP-DD.

"In loc sa ne pozitionam in raport cu USL in ultimele 8 luni, ne-am certat intre noi, razbunarile din partid au facut ca PDL sa ajunga la alegerile partiale din urma cu cateva saptamani pe locul trei, dupa PP-DD. Cum pot unii vorbi despre unitatea PDL, in conditiile in care iti pleaca oamenii, prim-vicepresedintele partidului pleaca la PNL. Crin Antonescu ii ia pe unii la bucata. Eu, spre diferenta de altii, vreau sa raman in PDL, nu sunt la final de cariera, sunt la inceput de cariera si cred in viitorul acestui partid.

Partidul acesta a uitat sa mai functioneze democratic, institutional. Stiti cum aparem noi in ochii oamenilor? Suntem un partid fara speranta, fara viitor. La Dolj, liderii locali au sacrificat partidul pentru bataliile si orgoliile lor interne si au transferat transarea bataliilor lor la Bucuresti, nefiind in stare sa le rezolve pe plan local", a declarat Udrea.

Deputatul PDL a mai spus ca o parte din colegii sai de partid au folosit aceleasi argumente pe care le foloseste presa adversarilor politici pentru a o critica.

"Am fost criticata de un coleg deputat de Dolj, care se comporta astazi ca inainte de 1989, cand a facut politica de cadre intr-o intreprindere comunista. Criticile care s-au formulat la adresa mea de-a lungul timpului in Dolj sunt preluari ale formularilor folosite in presa adversarilor politici.

In schimb, nu am auzit ca presa adversarilor politici sa-l critice pe Radu Berceanu, desi acesta a fost ministru in Guvernul Boc si a avut un buget mai mare de 4 ori decat bugetul de la MDRT. Am vazut cum se practica mostenirea in partid si cum fostul presedinte a lasat presedintia mostenire actualului presedinte. Daca vorbim de barfe, intoxicari si minciuni putem scrie o carte intreaga despre liderii de la Dolj", a mai spus Udrea.

Fostul ministru a mai declarat ca la cum arata lucrurile in partid la ora actuala, partidul pare, din exterior, fara speranta si fara viitor.

"Am tot respectul pentru cei care au facut politica si inainte de 1989, dar este timpul ca liderii PDL sa faca parte din noua generatie. Niciun partid nu va mai face 50% si trebuie sa fim capabili sa intram in aliante din postura de partid puternic, si nu partid-balama", a mai spus Udrea, la Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Elena Udrea PDL Dolj atac, #PDL Dolj sustinere Blaga, #alegeri sefie PDL Udrea , #PDL