Udrea: Constanta e un judet rosu, multe functii din port sunt ocupate de oamenii PSD

Marti, 31 Mai 2011, ora 13:26
1662 citiri
Udrea: Constanta e un judet rosu, multe functii din port sunt ocupate de oamenii PSD
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Elena Udrea recunoaste ca in portul Constanta, de unde a fost ridicat "lotul Mironescu", exista interese economice foarte mari si functii pentru care nu se da concurs, ci se fac numiri politice. Fosta sefa interimara a filialei PDL Constanta mai sustine si ca a reusit la finalul mandatului sau sa ii dea afara pe toti democrat-liberalii "aserviti lui Radu Mazare".

Intr-un interviu acordat pentru Romania Libera, Elena Udrea a afirmat ca ministrul de Interne, Traian Igas, nu ar trebui sa isi dea demisia in contextul scandalului generat de cele 28 de arestari din "lotul Mironescu", deoarece "de multe ori un ministru nu poate sti tot ce se intampla in jurul lui", iar institutiile abilitate nu par sa isi fi facut datoria si sa il informeze.

"Am inteles ca Laurentiu Mironescu avea certificat ORNISS; deci institutiile abilitate ale statului ar fi trebui sa stie cat este de vulnerabil. De multe ori un ministru nu poate sti tot ce se intampla in jurul lui.(...)

Ministerele sunt mecanisme ruginite, unde vin destui oameni care blocheaza lucrurile, care lucreaza la stat pentru ca e mai usor, se trezesc mai tarziu si pleaca mai devreme, au liber de vineri pana luni la pranz si nu au nici o legatura cu ce se intampla. Exista foarte multi oameni care incurca activitatea unui minister", a recunoscut ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Organizatia de la Constanta era prizoniera lui Mazare

Pe de alta parte, intrebata daca este multumita de rezultatul reorganizarii filialei PDL Constanta, dupa ce in 2008 a preluat pentru o perioada sefia interimara a organizatiei de unde provin atat Laurentiu Mironescu cat si senatorul Mircea Banias, Elena Udrea s-a declarat multumita ca a avut "curajul" de a elibera filiala, care era "prizoniera lui Mazare".

"Am spus mereu ca la Constanta problemele sunt mai mari din cauza intereselor economice foarte mari care exista acolo. Sunt functii in aparatul de stat pentru care nu se da concurs, ci se fac numiri politice, de aceea au si aparut suparari mari intre colegi in judetul Constanta, unde prezenta portului si a celorlalte intreprinderi din jur ofera un teren propice.

Am fost acolo si am reusit ceva ce nimeni nu avea curaj sa faca, sa scoata din organizatie pe cei care erau total aserviti lui Radu Mazare. Organizatia de la Constanta era atunci prizoniera lui Mazare", a mai declarat Elena Udrea, precizand ca i-a lasat pe cei de la Constanta sa-si numeasca pe cine au vrut, "cu o singura conditie, sa faca echipa si sa puna umarul la treaba".

Vicepresedintele PDL a avut o replica si pentru declaratia lui Laurentiu Mironescu, care le-a spus judecatorilor ca toate functiile de conducere din port au fost impartite de PDL si UNPR.

"Oamenii aflati in situatii dificile spun tot felul de lucruri, dar in Constanta toata lumea e cu toata lumea si m-as mira ca toate functiile sa fie ocupate de reprezentantii coalitiei. Sunt convinsa ca nu se poate asa ceva intr-un judet rosu, in care fara stirea lui Mazare nu se intampla prea multe, m-as mira sa fi preluat noi totul. Sunt convinsa ca multe functii din port sunt ocupate de oamenii PSD", a subliniat Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Udrea numiri port Constanta, #arestari lot Mironescu, #Udrea PDL Constanta , #PDL