Udrea da sfaturi Guvernului Ponta: Trebuie sa investim in partii si telegondole

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 15:00
3643 citiri
Udrea da sfaturi Guvernului Ponta: Trebuie sa investim in partii si telegondole

Fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea critica Guvernul Ponta, precizand ca Romania incepe sa achite nota de plata a dezastruoasei guvernari USL.

"Dupa ce Puterea a fost prea ocupata cu suspendarea Presedintelui, cu retorica anti-europeana si cu discursuri nationaliste ce au bagat in sperieti Vestul, in loc sa se ocupe de guvernare, iata ca romanii sunt cei care platesc greselile USL", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Aceasta aminteste ca Uniunea Europeana a presuspendat, joi, trei programe operationale pentru Romania: Transporturi, Cresterea Competivitatii Economice si Programul Operational Regional. "Cumulat, pierderile pentru tara noastra pot depasi 10 miliarde de euro. La acestea se mai adauga si POSDRU, care a fost presuspendat din august", mai noteaza pedelista.

"Tot ce aveau de facut (membrii USL) era sa duca la bun sfarsit implementarea solutiilor stabilite de Guvernul Boc si Comisia Europeana in toamna anului trecut pentru corectarea sistemului de management al fondurilor europene. Dar ei, nici aici nu au facut nimic. In plus, daca va amintiti, rata de absorbtie a fondurilor UE a fost de doar 0, 01% in septembrie, iar in august a fost de 0, 02%", adauga Udrea.

Ea subliniaza ca vestile proaste nu se termina asa - Consiliul Uniunii Europene a anuntat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu va fi discutata in aceste zile la Consiliul JAI (justitie si afaceri interne), ci in decembrie.

"Nu exista insa semne ca UE va fi de acord cu aderarea Romaniei la Schengen nici macar la Consiliul din decembrie, ci dimpotriva. Avand in vedere preocuparile si abuzurile guvernarii USL din aceasta vara, numarul statelor care se intreaba: 'Cum sa primim Romania in Schengen?!' a crescut simtitor", continua fostul ministru.

"Proiectele de investitii au fost uitate complet de actuala guvernare. Absorbtia fondurilor europene tinde spre zero. Membrii guvernului nu sunt primiti in cancelariile din Vest. Asa ca, pentru ca nu au cum sa castige cu un mesaj pozitiv pentru ca nu au facut nimic pentru Romania in lunile de guvernare, USL critica guvernele precedente. Ceea ce refuza sa inteleaga USL este faptul ca un ministru cu viziune ar trebui sa stie ca pentru a avea un nivel de trai decent, pensii si salarii decente este nevoie de investitii. Investitiile in infrastructura, in agricultura, in turism nu sunt un moft al guvernelor de dreapta ci creeaza nu doar locuri de munca, dar si colectari la bugetul de stat", mai noteaza Elena Udrea.

"Trebuie sa investim in telegondole si partii"

Fostul ministru apreciaza ca "Romania este o tara care si-ar permite sa scoata bani frumosi de pe seama turismului montan pentru ca avem Carpatii".

"Daca vrem sa ne folosim potentialul, daca vrem ca romanii si nu numai, sa isi petreaca vacantele de iarna facand ski in Romania si nu in Austria sau mai nou la vecinii bulgari, atunci trebuie sa investim in partii, telegondole, modernizarea si extinderea statiunilor montane. Sunt dispusa oricand sa dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Am fost ministrul care a inregistrat cea mai mare absorbtie a fondurilor europene si, daca e sa vorbim strict despre turism, in 2011, incasarile din acest domeniu au crescut cu peste 17%. Nici nu vreau sa vad care este bilantul USL din acest punct de vedere, dupa lunile petrecute la guvernare! Si aici realizarile lor tind spre zero, ca si absorbtia fondurilor europene", mai scrie Udrea.

Totodata, Udrea aminteste si de "trustul lui Voiculescu", care "nu se dezice si nu se dezice si isi continua campania mediatica prin care incearca sa distruga tot ce altii au construit in Romania", apreciind ca ea este tinta principala.

"Cu cat am facut mai multe, cu atat televiziunea lui spumega mai mult. Ma intreb: ce a facut turnatorul Dan Voiculescu pentru turism si pentru Romania in afara de faptul ca se imbogateste de pe seama romanilor ce isi platesc darile la bugetul de stat?", se intreaba, retoric, fostul ministru.

"Nu vreau sa fiu critica la adresa actualei guvernari USL si atat. Mi-ar placea doar ca actualii guvernanti sa inteleaga odata ca interesul romanilor trebuie sa treaca inaintea intereselor politice. Mai ales acum, in timpul campaniei electorale, cand tentatiile sunt mari. Pentru neregulile din cadrul programelor pe fonduri europene ale UE si amanarea la infinit a aderarii Romaniei la Schengen nu platim doar noi, dar impactul negativ se va resimti si asupra generatiilor viitoare", conchide Udrea.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Udrea sfaturi guvern Ponta, #Udrea telegondole partii Ponta , #PDL