Udrea: Daca era in locul lui Boc, Basescu ar fi ales varianta depunerii mandatului

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:31
3157 citiri
Udrea: Daca era in locul lui Boc, Basescu ar fi ales varianta depunerii mandatului
Foto: paginademedia.ro

Premierul Emil Boc ar fi trebuit sa fie mai ferm cu unii ministri din Cabinetul sau, a declarat, marti, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, subliniind ca "a fost o proasta comunicare din partea unor ministri sau o lipsa de coordonare in activitatea unor ministere".

Udrea a declarat voalat, intr-un interviu acordat pentru Revista 22, ca daca presedintele Traian Basescu era in locul lui Boc nu ar fi ales solutia remanierii, ci ar fi mers pe varianta depunerii mandatului de catre Guvern.

"In partid, cand s-au prezentat argumentele depunerii mandatului, au fost colegi mai vechi ca mine, care au spus ca, in mod cert, asa cum il cunosc ei pe presedinte, ar fi mers pe varianta depunerii mandatului(...). Nu vreau sa banuiesc eu, v-am spus care au fost opiniile celor care il cunosc foarte bine, ca Traian Basescu, daca ar fi fost presedintele partidului, ar fi luat aceasta decizie. Exact asa s-a spus", a explicat Udrea.

Udrea neaga existenta unei "fisuri" in relatia presedintelui cu premierul, precizand ca remanierea "asa cum a iesit acum, pana la urma, a avut si acordul presedintelui". Faptul ca presedintele a acceptat lista de remanianti si pe noii ministri desemnati, arata ca seful statului "crede in aceasta formula si in cei care au venit", a precizat Udrea.

Elena Udrea a adaugat ca principiul dupa care s-a facut remanierea a fost acela de a alege cei mai buni oameni din randul PD-L pe domeniile respective. Ea a tinut sa precizeze ca Guvernul de dinainte de remaniere a fost unul "bun" si "curajos".

"In afara de cateva erori de comunicare, de cateva intarzieri in punerea in practica a unor decizii, a fost un guvern bun si un guvern curajos. Dar tipul acesta de masuri, atat de nepopulare, costa si vor costa in continuare cateva guverne, erodeaza persoanele, erodeaza guvernul in ansamblu. Vor mai fi schimbari, remanieri, de-a lungul timpului. Deci, din punct de vedere al curajului si al sustinerii programului de guvernare, ar fi bine sa fie macar cat a fost guvernul trecut", a spus Udrea.

Ministrul considera ca presedintele Basescu si-ar fi putut impune cuvantul.

"Au fost doua variante. Care a fost preferata de presedinte nu stiu. Dar pana la urma, a iesit una dintre cele doua solutii - spun pana la urma pentru ca era o remaniere mica si a venit remanierea profunda la final. Daca presedintele ar fi dorit cealalta varianta, probabil ar fi impus-o. Presedintele are suficienta credibilitate si autoritate in PD-L si continua sa fie modelul, reperul partidului, astfel incat sa impuna o solutie in care crede si pe care o argumenteaza", a mai afirmat Udrea.

PD-L trebuie in continuare sa se organizeze

Democrat liberala, este de parere ca remanierea, care "a calmat oarecum spiritele, nu a rezolvat problemele partidului". Udrea sustine ca PD-L trebuie in continuare sa se organizeze.

"Mi se pare ca si discutiile care au avut loc si decizia, asa cum a fost luata, au constituit debuseurile, au scazut presiunea care se crease pe conducerea partidului. In plus, am decis reluarea alegerilor, tocmai pentru ca in unele organizatii din teritoriu este nevoie de stabilitate si de autoritate, iar un lider care nu este ales nu poate fi autoritar.

Parerea mea este ca, in contextul actual, partidul s-a linistit. Cred ca s-a spus cam tot ce era de spus si in acest moment lucrurile sunt agreate de toata lumea... Important e ca partidul sa nu abdice de la dorinta de a-si crea o viata proprie. Daca premierul este in continuare presedintele partidului, se mentine riscul de a amesteca foarte tare prestatia guvernului cu imaginea partidului.

Si atunci nu trebuie sa abdicam de la ceea ce ne-am propus: sa cream la partid o structura de conducere care sa gestioneze activitatea acestuia, sa-l faca activ, sa-i dea o viata independenta de cea a guvernului", a spus Udrea.

Udrea nu crede ca Opozitia vrea sa vina la guvernare

In ceea ce priveste motiunea de cenzura pregatita de Opozitie, democrat liberala nu-i da multe sanse de reusita. "Nu cred in acest moment ca parlamentarii PD-L sau cei din coalitie ar vota pentru motiune", a completat Elena Udrea. In opinia sa, Opozitia nu vrea in mod real sa vina la guvernare.

"Ar trebui sa aiba un program de guvernare, ar trebui sa se confrunte cu nemultumirea populatiei. Pai ei de unde vor scoate bani de maine? Vor trebui sa ia ei acele masuri pe care le luam noi si nu cred ca sunt in stare sa le ia, pentru ca populismul la ei depaseste interesul national.

Cred ca vor prefera sa stea in opozitie, sa ne ameninte cu o motiune pe care poate o si depun, dar nu trece, sa critice. Au iesit cu niste masuri pe care urmeaza sa le luam noi, nici nu le-au aflat pe toate si nici nu le-au inteles bine. Deci nu demonstreaza ca sunt capabili sa vina si sa ofere solutii, altele decat astea grele pe care vrem noi sa le luam... Vorbim de o batalie politica dusa la extrem, ura este atat de profunda fata de presedinte, fata de PD-L, incat demersurile pe care le fac au un singur scop: jos Basescu, jos PD-L si atata tot", a mai declarat Udrea.

In finalul interviului, Udrea a subliniat ca pentru binele partidului este necesara o relatie buna cu seful statului.

"PD-L chiar are inca reperul Traian Basescu. Exista si multe lucruri in trecutul partidului care ar fi bine daca s-ar repeta in momentul acesta in partid. Fara sa mai fie implicat direct, fara sa se puna in capul mesei la Modrogan sa ne spuna cum sa facem", sustine democrat liberala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea remaniere, #PDL presedinte Traian Basescu , #PDL