Udrea: Decizia ca ministrii Guvernului Boc sa faca un pas in spate a fost gresita

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 20:14
1889 citiri
Udrea: Decizia ca ministrii Guvernului Boc sa faca un pas in spate a fost gresita

Candidatul pentru sefia PDL Elena Udrea a afirmat, la lansarea motiunii sale "Noul PDL, o noua Romanie", ca actuala conducere a partidului a adoptat o strategie gresita cand a cerut, in 2012, fostilor ministri ai Guvernului Boc "sa faca un pas in spate".

"Conducerea PDL de dupa iunie 2012 a mers pe o strategie gresita, a cerut membrilor Guvernului Boc sa se retraga, sa faca un pas in spate, cu argumentul ca afecteaza imaginea partidului. Ce e mai rau intr-o lupta decat sa fugi? Cine ar fi putut sa explice mai bine cum s-a guvernat decat cei care au fost acolo?

Cu toate acestea, strategia a fost sa ne dam la o parte, iar in loc nu s-a pus nimic - lipsa de viziune pentru alegerile din decembrie 2012, lipsa unei campanii nationale si a unui mesaj national, o alianta - ARD - facuta tarziu. Au lipsit de pe scena campaniei electorale liderii nationali", a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, Elena Udrea.

Ea a afirmat ca PDL a guvernat "responsabil, asumat si cinstit fata de oameni", iar liderii sai nu au mintit nici in campania electorala si nici in timpul guvernarii.

"Daca tot partidul si-ar fi sustinut guvernul, ar fi stat alaturi de guvern si ar fi explicat masurile si nu s-ar fi ferit sa isi asume discutiile pentru a-si proteja propria imagine, multi romani ar fi inteles. Azi, multi vor intelege facand comparatie cu Guvernul Ponta, care a ajuns prin minciuna la putere, au mintit in campania electorala, au promis romanilor ca vor trai mai bine, vor intelege diferenta, de ce Guvernul PDL a fost unul bun, iar Guvernul USL este slab, de televizor, de imagine, in care il vedem pe Victor Ponta de dimineata pana seara pe toate televiziunile", a subliniat Udrea.

Elena Udrea si-a lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, motiunea intitulata "Noul PDL, o noua Romanie", la manifestarea de la Casa de Cultura a Studentilor participand, printre altii, fostul lider al PDL Emil Boc, presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, vicepresedintele PDL Alin Tise, deputatul Florin Popescu, liderul PDL Salaj, Lucian Bode, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu, deputatul Tinel Gheorghe, deputatul Adrian Gurzau.

In textul motiunii Udrea arata ca "PDL are nevoie de un nou start, de o echipa de lideri care sa resusciteze viata interna si sa trezeasca interesul electoratului prin idei noi".

Potrivit motiunii, "noul PDL" se revendica a fi "singurul partid de centru-dreapta din Romania" si isi asuma rolul de "singura forta unificatoare a tuturor miscarilor de centru-dreapta".

In motiune se mai arata ca PDL a pierdut un milion de voturi de la alegerile locale la cele generale pentru ca "liderilor de la centru le-a lipsit curajul sa isi asume si sa explice guvernarea".

Citește și:
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice...
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...