Udrea, despre mesajul USL pentru FMI: Scrisoare de la un Guvern ratacit

Joi, 08 August 2013, ora 20:12
2278 citiri
Udrea, despre mesajul USL pentru FMI: Scrisoare de la un Guvern ratacit

Deputatul PDL Elena Udrea prezinta o serie de concluzii pe care le-a tras din scrisoarea de intentie a Guvernului Romaniei catre Fondul Monetar International.

"Zi de zi, vedem la televizor doar propaganda si minciunile dulci ale actualei Puteri si ne putem prea putin da seama de intentiile reale ale Executivului sau de strategia economica pe care acesta o adopta.

Realitatea obiectiva, relevata de documentul aparut in presa, este insa mult mai contondenta pentru romani. (...) Daca USL nu-si revine, ne indreptam catre dezastru", scrie Elena Udrea pe blogul sau.

In primul rand, fostul ministru al Turismului subliniaza faptul ca nu s-a atins tinta de incasari bugetare, insa nu se precizeaza cifra cu minus: "E un semn deopotriva al deteriorarii economiei, dar si al ineficientei ANAF. Iata ca toata gargara USL cu parazitarea Garzii Financiare a fost o poveste de spus la caldura in fata sobei. Sau poate Puterea a bagat mana in 'borcanul cu miere'".

Elena Udrea aminteste si faptul ca, desi arieratele autoritatilor locale au scazut, pe fondul taierii tuturor investitiilor, arieratele administratiei centrale au inceput sa creasca, dar si ca "pentru a reduce TVA cu 9% la paine, se cresc accizele la alcool".

"Sub pretextul reducerii evaziunii fiscale la produsele din panificatie, se incurajeaza evaziunea la bauturile alcoolice. Ca niste iluzionisti de duzina, USL-istii muta evaziunea dintr-o parte in alta, poate nu se prinde lumea", afirma democrat-liberala.

Aceasta continua, precizand ca din 2014 trebuie sa ne asteptam la o noua crestere a taxelor pe proprietate si de impozitare suplimentara a celor care realizeaza venituri din chirii, dar si la faptul ca toate parteneriatele public-privat vor fi verificate in prealabil de Banca Mondiala.

Fostul ministru al Turismului subliniaza reorganizarea ANAF, un alt angajament al USL: "Pe de o parte, se face o reimpartire a sferelor de influenta intre aliati. Pe de alta parte, se recunoaste faptul ca lucrurile nu au mers bine".

De asemenea, Udrea spune ca plata TVA la incasarea facturii si reducerea TVA la paine la 9% sunt masuri temporare, iar in cazul in care Guvernul nu va reusi sa genereze veniturile necesare, din 2014 ar putea sa se renunte la ele. In plus, arata ca Guvernul mentine tinta de inflatie la 2,5% +/- 1%: "Un lucru in sine bun, dar absolut imposibil de atins, mai ales ca in luna iunie Romania avea cea mai mare inflatie anuala din UE, 5,79%".

In ce priveste reforma sanitara, deputatul PDL considera ca aceasta este anulata: "Cei care au venituri din activitati de proprietate intelectuala sau pe PFA vor trebui sa dea mai mult la sistemul sanitar, fara a se preciza un cuantum clar".

Fostul ministru al Turismului critica si modul in care USL doreste sa atraga investitori in sectorul energetic din Romania: "Mesajul, pe scurt, este: 'Vom mari pretul la gaze si curent, investitorii vor avea de unde sa scoata profit'". Totodata, Udrea subliniaza ca procesul de negociere a constractului de privatizare a CFR Marfa "nici nu a inceput".

"Guvernul USL nu stie decat taxe si impozite crescute pentru a acoperi promisiuni electorale si de imagine. Nu au o strategie de dezvoltare a economiei, lucrurile merg din inertie. Din fericire, e o inertie pozitiva ca urmare a masurilor luate in timpul guvernarii Boc, care a readus tara pe linia de plutire. Premierul se pricepe foarte bine la strategii de imagine si deloc la strategii economice.

(...) Povara fiscala creste, veniturile romanilor scad sau raman aceleasi, inflatia galopeaza. Multumim, USL!", incheie Elena Udrea.

F.N.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Udrea scrisoare intentie FMI, #USL scrisoare intentie FMI, #Udrea scadere TVA paine , #PDL