Udrea: Din partid au dezertat sustinatorii lui Blaga

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 12:26
3275 citiri
Udrea: Din partid au dezertat sustinatorii lui Blaga

Deputatul PDL Elena Udrea a vorbit, sambata, despre dezertarile din PDL, precizand ca cei care au plecat nu au fost nici din tabara sa, nici dintre sustinatorii Monicai Macovei.

"Nu au plecat cei care nu fost multumiti de Conventia PDL de pe 23 martie. Nu au plecat semnatarii motiunii mele, nici ai motiunii Monicai Macovei. Au plecat sustinatorii lui Blaga", a acuzat Udrea, invitata la B1 Tv.

Alegeri in PDL - Videanu: Cheia reimpacarii cu Basescu, acordul de coabitare cu Ponta

Totodata, Udrea a subliniat ca, in opinia sa, candidatul formatiunii din care face parte la presedintia Romaniei nu face parte, neaparat, din partid in prezent, explicand insa ca va trebui sa fie "cel mai credibil lider de centru-dreapta".

"Eu am spus inca din momentul in care mi-am asumat candiatura la presedintia partidul ca, in viziunea mea, partidul trebuie sa mearga cu cel mai credibil si mai bun candidat al dreptei. Ca urmare, cred ca solutia va fi a unui candidat atat din interiorul, cat si din exteriorul partidului, astazi, la acest moment, dar sigur, ca acesta sa accepte sa fie candidatul PDL la momentul la care va intra in competitie", a mentionat fostul ministru.

Udrea a insitat ca acel candidat la prezidentiale pe care il va sustine PDL-ul trebuie sa fie mai bun decat prezidentiabilul PNL.

"Insa trebuie sa fim foarte atenti, caci USL-ul se va rupe si va trebui sa avem un candidat mai bun decat candidatul PNL. Daca nu vom merge impreuna cu un candidat al dreptei, PDL plus partidele cu care am decis ca vom colabora trebuie sa aiba un candidat mai bun decat cel al PNL. Deci, in opinia mea, candidatul PDL la presidentia Romania nu neaparat este astazi in PDL, insa trebuie sa fie cel mai credibil lider de centru-dreapta din Romania incat sa obtina toate voturile electoratului de centru-dreapta", a continuat Udrea.

In ceea ce priveste relatia cu Traian Basescu, democrat-liberala a precizat ca "noi - cel putin cei care au sustinut motiunea mea, deci noi sustinem in continuare parteneriatul cu presedintele Romaniei".

Democrat-liberalii s-au intalnit sambata, in Consiliul National de Coordonare, pentru a-si alege noua conducere.

Pedelistii isi aleg prim-vicepresedintii, vicepresedintii, secretarul general si secretarii executivi ai partidului, dupa ce, luna trecuta, Vasile Blaga a fost reconfirmat in functia de presedinte al partidului.

La reuniunea de la Palatul Parlamentului sunt prezenti 472 de delegati, din 619 asteptati initial, care ii vor vota pe cei care vor ocupa peste 50 de functii de conducere in partid, pentru care s-au inscris mai mult de 120 de candidati.

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...