Udrea: Discursul lui Basescu, cel mai bun din ultima jumatate de an

Marti, 12 Martie 2013, ora 19:07
2211 citiri
Udrea: Discursul lui Basescu, cel mai bun din ultima jumatate de an

Deputatul PDL Elena Udrea considera ca discursul presedintelui Traian Basescu de marti, din Parlament este "mai bun discurs politic al ultimei jumatati de an", fiind "un discurs european despre ce trebuie sa faca Romania pentru a se integra in UE".

"Traian Basescu a tinut astazi, in Parlament, cel mai bun discurs politic al ultimei jumatati de an. Pe de o parte, a facut o radiografie corecta si exhaustiva a situatiei Romaniei in contextul european actual. Pe de alta parte, a trasat drumul inainte pe care tara noastra trebuie sa-l urmeze daca vrea sa se integreze de facto in Uniunea Europeana", a scris Elena Udrea, pe blogul sau.

Fostul ministru al Tursimului considera ca seful statului "a intins o mana de ajutor in directia Guvernului si a premierului pe directia atingerii unor obiective de politica externa extrem de importante pentru Romania".

Totodata, deputatul PDL a remarcat "curajul omului politic Traian Basescu", deoarece "isi asuma din nou masurile de reechilibrare bugetara pe care Romania a trebuit sa le ia intre 2009 si 2011".

Ponta, "atitudine fireasca". Antonescu, "lider politic isteric si incapabil"

Elena Udrea a salutat si "atitudinea fireasca" a prim-ministrului Victor Ponta.

"Acesta a asistat la discursul sefului statului si apoi si-a asumat o pozitie echilibrata, pe ideea colaborarii institutionale, dovedind ca este capabil, in unele momente, sa lase in urma sa haina populismului si a exceselor de limbaj. Nu merita laudat pentru ca se comporta normal, dar merita subliniat ca astazi a avut un comportament de premier", a spus deputatul PDL.

In ce il priveste pe presedintele PNL, Crin Antonescu, democrat-liberala l-a numit "un lider politic isteric si incapabil sa inteleaga interesele Romaniei sau sa le puna deasupra interesului propriu".

"Desi stia ca in Parlament se afla si ambasadorul Germaniei, tara care s-a opus aderarii noastre la Schengen, Crin Antonescu merge in continuare, cu pasi grabiti si apasati, pe drumul anti-european pe care i l-a trasat Voiculescu. Un astfel de om, incapabil sa asculte discursul sefului statului in functie, incapabil sa treaca peste umorile si obsesiile personale, se vrea presedintele tarii", a mai notat Elena Udrea.

Basescu a venit in Parlament cu plan de actiune pe Schengen - ce propune

Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, primul discurs in plenul reunit al noului Parlament, in cadrul caruia a vorbit despre cele trei obiective majore pe care le are Romania de indeplinit pentru o deplina integrare in UE: stat de drept, adoptarea euro, intrarea in Schengen.

Traian Basescu a afirmat ca adoptarea euro in 2015 nu mai este un obiectiv realist, ci el trebuie repozitionat impreuna cu BNR. Totodata, seful statului a facut apel la guvernanti sa aiba in vedere depolitizarea managementului, privatizarea companiilor, cresterea competitivitatii inainte de a intra in euro, in vederea evitarii riscului de a se crea o "Europa cu doua viteze".

In ceea ce priveste intrarea in Schengen, presedintele a reamintit ca ne-am asumat in tratatul de aderare acest obiectiv si a explicat ca, desi indeplinim toate criteriile tehnice, exista state europene care isi leaga acordul de raportul MCV.

F.N.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com