Udrea: E mai curajos si laudabil sa recunoastem si sa ne reparam greselile

Sambata, 05 Martie 2011, ora 14:32
1078 citiri
Udrea: E mai curajos si laudabil sa recunoastem si sa ne reparam greselile

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a declarat, sambata, la reuniunea Consiliului National de Coordonare, ca este foarte bine ca se poarta dezbateri in partid pe tema modificarii statutului, ele denota curaj si o mentinere a principiilor initiale, dar a cerut tuturor colegilor sa nu dea prilej "teleOpozitiei" sa profite de aceste discutii pentru a ataca partidul.

"Nu treuie sa ne ferim sa spunem si lucruri care nu ne plac. S-au spus lucruri care nu ne-au placut tuturor. Eu as spune, ca membru BPN, ca este o bucurie pentru mine sa vad ca PD-L a pornit cu adevarat dezbaterile atat in forurile interne, cat si in exterior. Sa spunem, dar sa nu dam subiecte presei ostile si Opozitiei care abia asteapta sa atace partidul", a declarat Elena Udrea.

Un procent mare din electorat ne priveste cu curiozitate si speranta

Aceasta a mai atras atentia asupra faptului ca in randul membrilor de partid din tara exista o "asteptare fantastica fata de ceea ce trebuie sa facem si o curioziatte fata de ceea ce face conducerea", iar sondajele arata ca multi dintre alegatori "s-au detasat din noi, dar nu au plecat in alta parte".

"Un procent mare din electorat ne priveste cu curiozitate si speranta si asteapta sa vada ce facem. PD-L trebuie sa continua guvernarea, ar fi pacat ca aceasta guvernare curajoasa, asumata, aceste masuri fara precedent, sa nu aduca plusul pe care PD-L il merita", a mai afirmat presedintele PD-L Bucuresti.

In opinia sa, noul statut arata ca PD-L nu a abandonat principiile initiale, acesta fiind "unic pe scena politica romaneasca", permitand autosuspendarea si suspendarea membrilor care au probleme cu Justitia.

"Daca am avut curajul sa le trecem in Biblia PD-L, inseamna ca partidul va reusi sa continue sa actioneze", a mai spus Elena Udrea.

De asemenea, aceasta a subliniat faptul ca PD-L a dat, pentru prima data in ultimii 20 de ani, libertate deplina Justitiei.

"Justitia e libera sa actioneze, sunt retinuti si arestati primari, parlamentari, si sefi de institurii, in cea mai ampla actiune de combatere a infractiunilor", a mai spus Elena Udrea, remarcand totodata ca Opozitia incearca sa intoarca lucrurile impotriva PD-L.

"Dar daca se intampla sa facem si greseli, avem curajul sa le asumam si sa le reparam. Ca ministru si presedinte de organizatie, recunosc, PD-L a facut si erori, cand a acceptat membri care nu au acelasi principii, cand a numit membri care nu sunt competenti. Oamenii acestia fac rau partidului", a admis Udrea, declarand ca la organizatia pe care o conduce deja se fac verificarile tuturor mebrilor numiti in diverse functii, urmand ca celor care nu corespund din punct de vedere al competentei sau integritatii sa le fie retras sprijinul politic.

"E pacat de tot efortul nostru depus prin masurile luate la guvernare, de a sprijini Justitia, de a ne credibiliza in exterior(...) E pacat ca acest efort sa fie compromis de cateva exemple nefericite folosite de teleOpozitie. E mai curajos si laudabil sa recunoastem si sa ne reparam greselile", a mai afirmat Elena Udrea.

In ceea ce priveste alegerile din 14 mai, aceasta a declarat ca statutul da liber la competitie, cei care nu au vechimea necesara in partid urmand sa primeasca derogare de la conducere.

"Important nu e numai cum intram, ci si cum iesim din alegeri interne. Adversarii si-ar dori sa iesim fracturati", a atras atentia liderul PD-L Bucuresti, apeland, ca si alti vorbitori de la tribuna CNC, la unitate si solidaritate in partid.

PD-L nu va mai avea lideri providentiali ca Traian Basescu

Elena Udrea a mai spus ca delegatii la Conventie vor fi chemati sa aleaga o echipa solida si ireprosabila din punct de vedere al integritatii. "Partidul asteapta mai multa fermitate. (...) Lideri providentiali, un Traian Basescu, partidul acesta nu va mai avea. De aceea va trebui sa gasim o echipa care sa conduca partidul, iar omul care o va conduce trebuie sa fie credibil. Nu numai pentru noi, ci si credibil in afara partidului", a declarat Elena Udrea, subliniind si ca PD-L va trebui sa isi aleaga un lider care sa fie mai presus de orice suspiciune de coruptie.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...