Udrea explica discutiile cu Blejnar: Vorbeam despre ajutoare pentru sinistrati

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 11:12
1651 citiri
Udrea explica discutiile cu Blejnar: Vorbeam despre ajutoare pentru sinistrati
Foto: cristinascortariu.blogspot.com

Elena Udrea a oferit o scurta explicatie cu privire la convorbirea purtata cu Sorin Blejnar in interceptarile aparute vineri seara in presa. Fostul ministru spune ca discutiile se refereau la ajutoare pentru sinistrati.

"Discutia pe care am avut-o cu Sorin Blejnar se referea la niste ajutoare care urmau sa ajunga la oamenii din zonele afectate de inundatiile din 2010. In calitate de ministru care a vizitat satele calamitate, avand atributii in refacerea infrastructurii si locuintelor din respectivele zone, eram in masura sa ii spun lui Sorin Blejnar unde era nevoie de acele ajutoare", a declarat fostul ministru al Dezvoltarii, citat de Realitatea.net.

Portalul Money.ro dat publicitatii vineri seara o serie de interceptari telefonice in care apar fostul sef ANAF Sorin Blejnar, fostul ministru Elena Udrea si presedintele Traian Basescu - o premiera pentru mass-media romaneasca, in conditiile in care, potrivit legii, convorbirile sefului statului sunt secretizate.

Ce vorbea Elena Udrea cu Sorin Blejnar - vezi interceptarea din dosarul "Motorina"

Interceptarile au fost facute in septembrie 2010 si ele figureaza de cateva saptamani in dosarul "Motorina" care se judeca la Brasov si in care Sorin Blejnar a fost trimis in judecata pentru favorizarea infractorului.

Traian Basescu, interceptat in dosarul lui Blejnar - stenograme

Administratia prezidentiala a remis un comunicat de presa in care se precizeaza ca fragmentul din convorbirea purtata de presedinte cu Sorin Blejnar se referea la recuperarea creantelor Rompetrol.

Procurorul care a introdus aceste interceptari in dosarul "Motorina", Marian Drilea, este de ani de zile partener de raliuri al premierului Victor Ponta, care, la randul sau, e in conflict cu Sorin Blejnar de mai mult timp. Drilea ar fi intentionat sa candideze pentru sefia DNA, dar nu respecta conditiile.

Ponta il vrea sef la DNA pe un partener de raliuri - surse PSD

Conform mass-media, Marian Drilea ar fi avut sanse mari sa fie viitorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, chiar daca el a fost pus sub acuzare intr-un dosar de falsificare a unor documente DGIPI, fiind cercetat sub acuzatia ca, impreuna cu nasul sau, capitanul SRI Daniel Diaconu, ar fi falsificat un document clasificat "strict secret".

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#stenograma Udrea Blejnar, #interceptari Udrea Blejnar , #PDL