Opinii: Udrea, la Capitala - O abordare sinucigasa

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 08:04
3959 citiri
Opinii: Udrea, la Capitala - O abordare sinucigasa

Un set de evenimente ce au monopolizat interesul presei si opiniei publice, intre care au primat executia unui interlop moldovean, dar si cutremurul din conducerea locala si centrala a MAI, au trecut prea rapid in uitare un eveniment politic cu certe reverberatii mediatice, dar si conotatii importante in viata politica.

Decizia PD-L de a definitiva in postura de sef al filialei Bucuresti pe controversata ministreasa de la Turism si Dezvoltare completeaza in mod fericit setul de actiuni menit sa scoata acest partid definitiv din jocul politic.

Apropierea dintre Elena Udrea si presedintele Traian Basescu nu mai este pentru nimeni din tara si chiar din afara acesteia un secret.

Caderea spectaculoasa a popularitatii prezidentiale contamineaza vrand-nevrand si situatia partidului sau de suflet.

Obiectivul vizat, recucerirea Bucurestiului cu ocazia alegerilor locale, are sanse minime sa fie atins cu un candidat atat de apropiat de un Traian Basescu care devine pe zi ce trece mai antipatic, atat pe plan intern cat si pe cel international, care isi atrage din ce in ce mai multi critici, chiar si din randul unor persoane ce pana de curand il sustineau fara rezerve.

Mai mult decat atat, mult invocata inteligenta a noului sef al filialei Bucuresti a PD-L mi se pare o gluma nereusita, daca mesajul cu care aceasta doreste sa cucereasca alegatorii din capitala face referire la succesele fostului primar al capitalei, actualmente presedinte.

Spectacolul penibil oferit de notabilitatile participante la formalitatea alegerii unui candidat lipsit de contracandidat - asta este numire nu alegere - a dat masura obedientei unor oameni politici lipsiti de coloana vertebrala, care laudau numitul ca sa priceapa numitorul.

Acest cor al laudatorilor ce si-a interpretat in fata opiniei publice un jenant recital de ode adresat unei persoane care a produs atatea dovezi de mediocritate nu mai poate sa-i pacaleasca pe cei care nu peste mult timp vor trebui sa-si aleaga primarul general.

Scaderea popularitatii PD-L, confirmata de toate sondajele, are drept explicatie si actiunile costisitoare ale Elenei Udrea in postura de ministru al celor mai bine sustinute financiar ministere.

Aceasta ma indreptateste sa afirm ca ideea de a o propulsa pe protejata sa intr-o competitie in care are toate sansele sa piarda este inca o dovada a faptului ca marele combinator ajuns presedinte cu doua mandate si-a pierdut busola.

Cunoscute si recunoscute, interesele Elenei Udrea in aria de acoperire a Primariei Municipiului Bucuresti reprezinta un handicap greu de surmontat ca mesaj in competitia electorala ce va sa vina.

Un candidat de calibrul lui Vasile Blaga, de exemplu, ar fi avut sanse incomparabil mai mari, in conditiile in care acestuia nu i se pot reprosa erori majore in modul in care si-a manageriat functiile detinute.

Desi constientizeaza aceasta realitate, Emil Boc, in calitatea sa de presedinte al partidului, nu poate sa-i refuze favoritei prezidentiale acest post de presedinte al filialei Bucuresti, cel ce ii poate asigura sprijinul logistic in obtinerea desemnarii drept candidat PD-L la viitoarele alegeri pentru functia atat de ravnita.

Pretul platit pentru o asemenea abordare ar putea fi extrem de mare, dar se inscrie in risipa totalmente nestapanita ce domina deciziile unei formatiuni politice care s-a ridicat odata cu Traian Basescu si se pare ca isi doreste sa dispara odata cu el.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...