Udrea: Modificarea Constitutiei, etapa cea mai importanta a reformei statului

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 10:17
1352 citiri
Udrea: Modificarea Constitutiei, etapa cea mai importanta a reformei statului
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Elena Udrea militeaza pentru modificarea Constitutiei si sustine ca aceasta actiune, in care ar trebui sa se implice toata clasa politica, poate fi etapa cea mai importanta a reformei statului. Udrea atrage atentia ca atat Puterea, cat si Opozitia, se afla acum in fata unui test de maturitate si normalitate.

"Modificarea Constitutiei este un obiectiv al intregii clase politice. Si daca, asa cum spun liderii USL, se va face in urmatorul mandat legislativ ar atrage dupa sine un efect extrem de simplu si de clar: aplicarea noii legi fundamentale abia din 2016. In alta ordine de idei, fata de 1991, Romania a evoluat foarte mult.

Modificarea Constitutiei din 2003 nu a fost una de fond si acest lucru s-a vazut in ultimii ani. Realitatile sociale, economice si chiar politice s-au schimbat considerabil, chiar radical. Poate fi etapa cea mai importanta a reformei statului", sustine Elena Udrea pe blogul personal.

Vicepresedintele PDL prezinta mai multe argumente prin care arata ca modificarea Constitutiei este o tema de maxim interes national si trebuie tratata ca atare.

"Politizarea unui asemenea subiect nu este nici pe departe de bun augur. Eu cred ca e nevoie de o dezbatere reala asupra felului in care putem sa-i oferim Romaniei o Constitutie europeana. Anul viitor, nu in 2016 sau 2020. Proiectul ale carui principale idei au fost enuntate de Presedinte este un punct de pornire in aceasta dezbatere, bine articulat si consecvent cu viziunea sefului statului.

Nu este insa Constitutia lui Traian Basescu, pentru simplul fapt ca prevederile sale nu se vor aplica Presedintelui in functie sau actualului legislativ. Deci, nu exista nici macar o logica politica pentru care USL sa se opuna demersului. Simplul castig de imagine din opozitia ab initio fata de proiect, prin raportare la importanta unui asemenea demers, ar fi dovada neseriozitatii Opozitiei", mai noteaza liderul democrat liberal.

Elena Udrea sustine ca ideea ca prin proiectul prezentat de Traian Basescu ar fi intarita pozitia presedintelui in raport cu Executivul si chiar cu parlamentul nu este adevarata.

"Doar se repun lucrurile in matca lor fireasca: Presedintele sa nu mai poata fi suspendat de un Parlament ostil, decat daca se pronunta in acest sens Curtea Constitutionala. Daca ne amintim, in 2007, CCR a spus ca Traian Basescu nu ar fi trebuit suspendat si romanii i-au sanctionat prin vot in 19 mai pe cei care au considerat ca pot face ce vor ei. Mai mult decat atat, revin cu ideea ca aceasta prevedere va fi aplicata exclusiv urmatorului sef al statului, nu celui in functie", a mai notat vicepresedintele PDL.

Elena Udrea isi doreste ca Puterea si Opozitia sa vrea cu adevarat reforma statului.

"Clasa politica se afla acum in fata unui test de maturitate si normalitate. Putere si opozitie deopotriva. Vrem sa mergem in directia pe care o doresc romanii sau vrem sa ne comportam in continuare samavolnic si sa spunem ca votul lor nu conteaza? Imi doresc sincer ca raspunsul sa fie ca actuala clasa politica vrea cu adevarat reforma statului, vrea cu adevarat ca Romania sa aiba o Constitutie europeana", conchide Udrea.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea modificare Constitutie, #modificare Constitutie reforma stat , #PDL