Udrea: Multi dintre interimarii numiti de Blaga se simt obligati sa il sustina

Sambata, 09 Martie 2013, ora 20:38
2099 citiri
Udrea: Multi dintre interimarii numiti de Blaga se simt obligati sa il sustina

Candidatul la sefia PDL, Elena Udrea a declarat ca o parte dintre presedintii interimari numiti de Vasile Blaga la conducerea partidului se simt obligati sa il sustina pe acesta la conducerea PDL, chiar daca acest lucru inseamna incalcarea Statutului si a deciziilor CNC.

"De cand a devenit presedintele PDL, Vasile Blaga a numit 24 de presedinti interimari la conducerea filialelor partidului. Marea lor majoritate se simte obligata sa il sustina la Conventia din 23 martie, ba chiar si sa ii asigure votul delegatilor pe care ii vor aduce la vot. Exista incalcari ale deciziei CNC privind criteriile de intocmire a listelor de delegati, sunt scosi cei care voteaza cu mine, sunt dati afara din partid sau retrasi din diferite functii care le-ar da dreptul sa vina la Bucuresti. De aceea am afirmat in repetate randuri ca Vasile Blaga se foloseste de functie pentru a-si crea avantaje in cursa pentru sefia PDL", a spus Elena Udrea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a afirmat ca din acest motiv, multi dintre cei numiti de Vasile Blaga il sustin in cursa pentru sefia PDL.

"Nu mai putin de 24 de presedinti interimari au fost numiti de Vasile Blaga de cand a preluat sefia partidului, iar multi dintre acestia se simt obligati sa ii fie recunoscatori si sa il sustina la conducerea PDL chiar si cu pretul incalcarii Statutului si a deciziilor CNC", a declarat deputatul PDL, Elena Udrea.

Cele 24 de organizatii unde au fost numiti presedinti interimari de catre Vasile Blaga sunt: organizatia Bucuresti, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Teleorman, Giurgiu, Braila, Vrancea, Galati, Harghita, Dolj, Olt, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Arges (lasat in functie desi initial s-a dorit schimbarea pentru rezultate slabe la alegeri), Satu-Mare, Iasi, Tulcea, Ilfov, Diaspora, organizatia de femei si organizatia de tineret a partidului.

Atat Elena Udrea, cat si Monica Macovei si sustinatori ai acetora au reclamat nereguli in desfasurarea alegerilor interne in PDL.

Doar zilele trecute, declararea sustinerii pentru Elena Udrea la sefia Partidului Democrat Liberal, in contextul alegerilor interne de luna aceasta, i-a costat pe sapte membri PDL Dolj excluderea din partid, la sfarsitul lunii februarie. Cei sapte au afisat pe fatada sediului PDL Tuglui un mesaj de sustinere pentru Elena Udrea, cu textul: "PDL Tuglui Dolj voteaza Elena Udrea - 23 martie 2013".

In plus, la PDL Focsani, presedintele ales al filialei, Nicu Tanase, a fost inlocuit peste noapte de la conducerea organizatiei, dupa ce l-a criticat pe Vasile Blaga. Astfel, la conducerea filialei a fost numita interimar Raluca Ioan, care anuntase ca este de partea actualului sef al PDL.

Si in legatura cu protestul membrilor PDL Galati fata de desemnarea delegatilor pentru Conventia Nationala, Elena Udrea a declarat ca acest lucru arata ca Vasile Blaga incearca sa controleze votul.

"Este foarte grav ceea ce se intampla la PDL Galati. Inteleg ca sefii organizatiei au facut o lista care cuprinde numai sustinatori ai domnului Blaga, dandu-i la o parte pe cei care ar fi vrut sa voteze cu mine. Mai mult, am vazut ca se anunta si excluderea din partid a celor care si-au declarat public sustinerea pentru mine", a spus Udrea.

Mai mult, atat Monica Macovei cat si Elena Udrea au reclamat faptul ca actuala conducere a partidului refuza sa le furnizeze datele de contact ale delegatilor PDL, in timp ce Vasile Blaga dispune de aceste informatii.

"Consider ca alegerile nu sunt organizate corect, daca vor continua asa, am cerut comisiei de organizare sa ne prezinte listele de delegati, pentru ca exista o decizie a consiliului national de comunicare ca atunci cand mergem in organizatii sa fie prezenti cei care vor veni la CNC. Daca aici vin oameni care nu voteaza e lipsit de logica, am cerut comisiei care-l sustine pe Blaga sa ne prezinte listele, dar au refuzat. E o dovada de neincredere a sustinatorilor lui Blaga ca va castiga alegerile, de asta se merge cu masuri care incalca deciziile luate de forurile statutare ale partidului", a spus Elena Udrea.

Citeste si:
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, de la ora 17.30, o ședință de lucru privind gestionarea pandemiei de Covid-19. La întâlnire vor participa mai mulți membri ai...
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: Ziare.com