Udrea: Nu exclud o candidatura a mea la Primaria Capitalei

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 16:54
1821 citiri

Democrat-liberala Elena Udrea a declarat marti ca nu exclude din start propria candidatura la Primaria Capitalei, dar a precizat ca nu elimina nici varianta ca PD-L sa sustina un competitor din afara partidului, atat timp cat acesta indeplineste criteriile democrat-liberale referitoare la pregatire, implicare si competenta.

"Nu exclud din start o candidatura a mea (n.r. - la Primaria Capitalei). Este o obligatie a liderului de organizatie sa asigure cel mai bun candidat (...), dupa cum nu exclud varianta ca acest candidat sa nu fie neaparat din partid. Un alt obiectiv pe care il am este redeschiderea dialogului cu societatea civila, un lucru pe care iarasi am uitat sa-l facem.

Oricine indeplineste criteriile pe care le are partidul referitoare la pregatire, implicare, competenta poate fi candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, in situatia in care apreciem ca Bucurestiul poate avea nevoie de un alt tip de primar decat un neaparat, sa zicem, membru de partid. Nicio varianta nu este exclusa. (...)", a declarat marti, la Palatul Parlamentului, ministrul Elena Udrea.

Ea a precizat ca PD-L trebuie sa aiba grija ca cel care va candida sa aiba sanse reale si sa-si masoare increderea pe care i-o acorda bucurestenii inainte sa intre in competitie.

"M-as bucura sa am in echipa mea oameni precum cei pe care i-am mentionat. Probabil ca multi dintre acestia vizeaza pozitii in conducerea nationala, dar, in ceea ce ma priveste, as fi bucuroasa daca oricare dintre acestia, desi unii nu sunt la organizatia de Bucuresti, ar intra echipa de conducere a Capitalei", a precizat Udrea.

Ea a mai spus ca este dificil sa precizeze daca isi propune ca PD-L Bucuresti sa atinga un anumit procent in alegerile locale din Capitala, intrucat, in acest moment, toate partidele au scazut in preferintele electoratului.

Elena Udrea, singura candidata la sefia PD-L Bucuresti: "Nu e o misiune usoara"

"Si PD-L a scazut. Pana la urma de aici a pornit nevoia de a schimba abordarea politica la Bucuresti. Din faptul ca procentul este cel mai mic din ultima perioada pe care l-a avut partidul. Ne propunem sa castigam Capitala, sa castigam majoritatea in CGMB si sa mergem cu cel mai bun candidat la Primaria Generala. Vom vedea in urmatorii doi ani cine este persoana care indeplineste aceasta conditie", a mai spus Udrea.

Legat de candidatura sa la presedintia PD-L Bucuresti, Udrea a spus ca, daca ar da timpul inapoi, s-ar mai gandi inainte sa accepte interimatul.

"Probabil ca multi asteapta alegerile nationale. Am spus ca in acesti trei ani de cand partidul a avut conducere interimara la Bucuresti probabil ca cei care ar fi vrut sa se inhame la asa o munca pentru ca, daca as da timpul inapoi cu vreo sase luni m-as mai gandi la aceasta functie, ar fi avut timp trei ani de zile sa-si exprime dorinta. Daca nu au facut-o, imi inchipui ca au alte obiective legate de partid", a mai afirmat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...