Udrea: Nu incurajez dizidenta interna. O apropiere de Miscarea Populara e utila

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 22:26
2918 citiri
Udrea: Nu incurajez dizidenta interna. O apropiere de Miscarea Populara e utila
Foto: Arhiva

Elena Udrea a dezvaluit ca cei mai multi dintre sustinatorii motiunii sale au propus, dupa alegeri, plecarea din PDL, dar ea este hotarata sa ramana in PDL si sa nu incurajeze "dizidenta interna", neexcluzand o apropiere a partidului de Miscarea Populara.

"Au fost multe discutii in care cea mai mare parte a sustinatorilor mei, sefi de organizatii, parlamentari, primari, consilieri judeteni si locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am incurajat aceasta solutie.

Dimpotriva, am cerut si argumentat ramanerea in PDL si implicarea noastra activa in lupta cu USL, avand ca tinta castigarea alegerilor viitoare. Nu exista nicio strategie de rupere a partidului din partea noastra, insa responsabilitatea unitatii PDL apartine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne avand ca principal mesaj unitatea partidului", a comentat Elena Udrea pe blog.

Deputatul PDL nu exclude insa plecarile individuale, chiar daca spera "sper sa nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stanisoara si Ion Cupa".

Totodata, Elena Udrea sustine ca, in calitate de simplu membru de partid, va contribui la "efortul comun de a reconstrui un PDL puternic", dar subliniaza faptul ca de aceasta data "raspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii sai (25% la europarlamentare si 35% la parlamentarele viitoare) apartine in totalitatea actualei echipe de conducere a partidului".

In ceea ce priveste parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, Elena Udrea crede ca acesta trebuie continuat, "spre binele Romaniei, care are nevoie de finalizarea reformelor incepute impreuna, dar si spre binele PDL, care are nevoie in continuare de electoratul presedintelui".

"Cred ca o apropiere, la un moment dat, intre PDL si Miscarea Populara este utila. La fel ca si apropierea de celelalte formatiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singura forta politica puternica, avand o singura voce si un singur mesaj, care sa se adreseze acestui electorat de centru-dreapta", conchide Elena Udrea.

C.B.

#Elena Udrea Miscarea Populara, #Udrea parteneriat Basescu PDL , #PDL