Udrea: Opozitia nu s-a pregatit serios pentru caderea Guvernului

Autor: Ana Ilie
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 22:44
3050 citiri
Udrea: Opozitia nu s-a pregatit serios pentru caderea Guvernului

Sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, a afirmat ca decizia Curtii Constitutionale in privinta impozitarii pensiilor trebuie respectata si Guvernul analizeaza cum se va aplica aceasta decizie, insa nu este o solutie ca oamenii sa dea in judecata Executivul.

"Este foarte important ce se intampla cu pensionarii si bugetarii. Astazi s-a cerut Guvernului sa vina cu un punct de vedere bazat pe toate analizele pe care le fac Ministerul Finantelor, alte ministere, sa ne spuna si noua si publicului cum se va aplica decizia Curtii Constitutionale, cert este ca ea se va aplica", a declarat Udrea, invitata la Realitatea Tv.

In opinia liderului PDL, problema este exacerbata de nivelul mic al pensiilor. "Problema este creata in principal de nivelul foarte mic al pensiilor; pensile sunt mici pentru ca cei care beneficiaza de ajutoarele sociale sunt foarte multi, sunt 8 milioane de asistati sociali. Daca dintre acestia ar primi doar cei care au dreptul, ar fi mai mari pensiile...".

"Eu nu spun ce sa faca Guvernul, eu spun ca decizia Curtii Constitutionale trebuie sa fie respectata. Si nu e o solutie ca oamenii sa dea Guvernul in judecata", a precizat Elena Udrea, adaugand ca cei care au gresit in privinta pensiilor trebuie sa plateasca. "Oricine greseste si afecteaza dreptul cetatenilor trebuie sa plateasca pentru ca erorile functionarilor se deconteaza de catre guvernare", a afirmat aceasta.

Raspunzand unei intrebari despre motiunea de cenzura, Elena Udrea si-a exprimat indoiala ca USL are o solutie concreta pentru guvernarea Romaniei, daca motiunea trece. "Ce se intampla de fapt cu Romania? Opozitia nu s-a pregatit serios pentru caderea Guvernului, n-am vazut niciun program, nicio strategie, nimic...Nu cred ca domnul Ponta, care a fost in Dubai, domnul Antonescu, s-au pregatit ca aceasta motiune sa treaca".

Udrea nu crede totusi ca motiunea are sanse sa treaca. "Cred ca nu va trece, nu se vor gasi atati parlamentari cat sa treaca, daca trece, ce facem cu tara, ce face USL?", s-a intrebat aceasta, rhetoric.

Cu toate acestea, "daca aceasta motiune trece, guvernarea trebuie oferita domnului Ponta, care nu mai poate refuza a doua oara". In opinia Elenei Udrea, daca schimba Guvernul, USL nu va aduce nimic in plus in afara de o criza politica. "Ar putea foarte bine sa astepte alegerile, sa le castige daca pot, si apoi...".

In fine, in ceea ce priveste valul de demisii din PDL si alegerile locale, Elena Udrea s-a declarat optimista. "Problema este a celor care vazand Titanicul se arunca in apa inainte de a lovi ghetarul... Eu cred ca rezultatele la Bucuresti vor fi bune. Am o varsta care imi permite sa ma uit mult in fata, vor fi suisuri, coborasuri, am o perspectiva pozitiva la Bucuresti si national".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea demisii PDL, #Udrea impozitare pensii, #Udrea motiune cenzura USL , #PDL