Udrea: Oprescu a avut tot timpul relatii de business cu PSD

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 19:11
1287 citiri
Udrea: Oprescu a avut tot timpul relatii de business cu PSD
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea considera ca parteneriatul incheiat luni intre USL si Sorin Oprescu pentru sustinerea unei noi candidaturi a acestuia la primaria Capitalei reprezinta oficializarea la nivel politic a unor relatii anterioare de business intre primar si PSD.

Udrea a apreciat ca intelegerea dintre Sorin Oprescu si Opozitie nu este o surpriza pentru PDL.

"Probabil sunt surprinsi bucurestenii care l-au votat pe domnul Oprescu ca fiind un candidat independent. Am spus permanent ca domnul Oprescu este legat sufleteste de PSD, relatiile s-au vazut chiar si in timpul mandatului fiind relatii de business. Pana la urma, afacerile derulate cu banii primariei s-au facut de catre firmele PSD. Nu mai departe de gazonul buclucas de pe National Arena care a fost facut de fratele domnului Oprisan, deci au avut si au in continuare relatii permanente", a comentat Elena Udrea.

Acesta crede ca resorturile care l-au determinat pe actualul primar al Bucurestiului sa accepte sustinerea PSD si PNL sunt legate de sansele mici pe care le are Oprescu sa repurteze un succes similar celui din 2008.

"Domnul Oprescu accepta sa devoaleze relatia pe care o are cu PSD pentru ca are din ce in ce mai putin sanse de a castiga inca un mandat si trebuie sa mearga cu USL", a mai spus Udrea.

Un potential contracandidat al lui Oprescu din partea PDL, deputatul Theodor Paleologu crede ca o candidatura asumata a lui Oprescu il poate face pe acesta mai inclinat sa asculte pe cei care reclama problemele de patrimoniu si mediu ale Capitalei.

"Partea buna pe care mi-as dori sa o vad este ca persoanele cu o anumita sensibilitate pentru patrimoniu, pentru ecologie sa faca putin presiune asupra primarului Oprescu, daca tot isi asuma candidatura", a spus Paleologu.

Intrebat daca ar fi un mai bun primar decat cel in functie, Paleologu a spus zambind: "Stiti care e parerea mea. Nu am ce sa mai adaug."

Ponta a anuntat, in numele USL, intentia construirii unui parteneriat pentru Bucuresti, "impreuna cu bucurestenii si cu primarul general in functie Sorin Oprescu".

"Acest parteneriat are principii foarte clare si simple - un primar independent (...) un parteneriat care sa asigure un Consiliu General format din consilieri ai USL, care sa lase deoparte orice interese de partid, personale, pentru a indeplini proiectele de care Bucurestiul are nevoie", a spus liderul PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Elena Udrea Sorin Oprescu, #Sorin Oprescu relatii business PSD, #Oprescu candidatura 2012 USL , #PDL