Udrea: Organizatia de Femei a PDL, intre pepiniera de cadre si autodiscriminare

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 16:16
1628 citiri
Udrea: Organizatia de Femei a PDL, intre pepiniera de cadre si autodiscriminare

Vicepresedintele PDL Elena Udrea recunoaste ca nu este o mare sustinatoare a idee de organizatie de femei in cadrul partidului, dar crede ca OF PDL poate deveni o "pepiniera de cadre" pentru democrat-liberali.

Intr-o postare pe blogul sau, Elena Udrea scrie: "Recunosc ca nu sunt cea mai mare sustinatoare a ideii unei Organizatii de Femei ca atare construita. In momentul acesta, practic, noi ne autodiscriminam, segregandu-ne intr-o oarecare masura de partid".

Cu toate acestea, organizatia de femei din PDL poate sa arate cat de importante sunt acestea, in cadrul partidului.

"Eu cred ca a continua sa dezbatem despre rolul femeii in politica sau in general, fara sa facem pasi concreti in aceasta directie, nu este deloc dezirabil si nici productiv. Trebuie sa lasam la o parte filozofatul si sa incepem sa actionam", mai scrie Udrea.

Udrea: Femeile trebuie sa se sprijine reciproc pentru a ajunge in functii in care "se fac bani"

In viziunea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, femeile sunt mai putin predispuse la coruptie.

"Trebuie sa renuntam la stereotipuri cand vorbim despre discriminarea pe criterii de gen si sa mergem mai mult in zona statisticilor. Daca reusim sa oferim date credibile care sa arate ca femeile pot invinge barbatii in competitii politice, interne sau externe partidului, daca aratam publicului larg ca femeile sunt mai putin predispuse actelor de coruptie sau ca acestea au rezultate foarte bune in functiile pe care le detin, sunt sigura ca Organizatia de Femei va deveni o veritabila forta, reusind sa ofere argumente obiective pentru politicile pe care le promoveaza", a adaugat Elena Udrea.

Ministrul mai apreciaza ca este nevoie de o crestere a coeziunii organizatiei, dar si de o mai buna comunicare in interior.

Udrea a mentionat ca alegerile din cadrul Organizatiei de Femei a PDL si-au atins obiectivul si pentru ca au evidentiat "numarul mare de femei promovate in interiorul partidului si al institutiilor statului". "Realitatea este ca niciun alt partid nu a pus in functii de conducere atat de multe doamne", scrie Udrea, apreciind ca noua conducere a OF PDL este "puternica si capabila".

Citeste si:
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Coaliţia dintre PNL şi PSD dă deja semne de tensiune, la doar o săptămână de la semnarea protocolului de alianţă. Cele două partide au poziţionări diferite, în privinţa aspectelor...
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...