Udrea: Organizatia de Femei a PDL, intre pepiniera de cadre si autodiscriminare

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 16:16
1908 citiri
Udrea: Organizatia de Femei a PDL, intre pepiniera de cadre si autodiscriminare
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Elena Udrea recunoaste ca nu este o mare sustinatoare a idee de organizatie de femei in cadrul partidului, dar crede ca OF PDL poate deveni o "pepiniera de cadre" pentru democrat-liberali.

Intr-o postare pe blogul sau, Elena Udrea scrie: "Recunosc ca nu sunt cea mai mare sustinatoare a ideii unei Organizatii de Femei ca atare construita. In momentul acesta, practic, noi ne autodiscriminam, segregandu-ne intr-o oarecare masura de partid".

Cu toate acestea, organizatia de femei din PDL poate sa arate cat de importante sunt acestea, in cadrul partidului.

"Eu cred ca a continua sa dezbatem despre rolul femeii in politica sau in general, fara sa facem pasi concreti in aceasta directie, nu este deloc dezirabil si nici productiv. Trebuie sa lasam la o parte filozofatul si sa incepem sa actionam", mai scrie Udrea.

Udrea: Femeile trebuie sa se sprijine reciproc pentru a ajunge in functii in care "se fac bani"

In viziunea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, femeile sunt mai putin predispuse la coruptie.

"Trebuie sa renuntam la stereotipuri cand vorbim despre discriminarea pe criterii de gen si sa mergem mai mult in zona statisticilor. Daca reusim sa oferim date credibile care sa arate ca femeile pot invinge barbatii in competitii politice, interne sau externe partidului, daca aratam publicului larg ca femeile sunt mai putin predispuse actelor de coruptie sau ca acestea au rezultate foarte bune in functiile pe care le detin, sunt sigura ca Organizatia de Femei va deveni o veritabila forta, reusind sa ofere argumente obiective pentru politicile pe care le promoveaza", a adaugat Elena Udrea.

Ministrul mai apreciaza ca este nevoie de o crestere a coeziunii organizatiei, dar si de o mai buna comunicare in interior.

Udrea a mentionat ca alegerile din cadrul Organizatiei de Femei a PDL si-au atins obiectivul si pentru ca au evidentiat "numarul mare de femei promovate in interiorul partidului si al institutiilor statului". "Realitatea este ca niciun alt partid nu a pus in functii de conducere atat de multe doamne", scrie Udrea, apreciind ca noua conducere a OF PDL este "puternica si capabila".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#udrea alegeri femei pdl, #Udrea femei politica, #udrea organizatie femei pdf , #PDL