Udrea: PDL este perceput ca un partid blazat, plafonat, nevorbit, cu frustrari

Sambata, 02 Martie 2013, ora 15:00
1686 citiri
Udrea: PDL este perceput ca un partid blazat, plafonat, nevorbit, cu frustrari
Foto: Antena 3

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea, candidat la presedintia partidului, a afirmat sambata, in timpul prezentarii motiunii "Noul PDL, o noua Romanie", ca acum PDL este un partid "nevorbit", cu organizatii cu membri frustrati, perceput ca un partid "blazat, plafonat".

"Perceptia este ca partidul este astazi, blazat, plafonat. (...) Partidul e nevorbit. Oamenii au acumulat frustrari. Nu a avut o guvernare usoara. Nu prea a mai avut cine sa se ocupe de partid. Prea mult timp liderii partidului s-au ferit sa stea de vorba cu baza teritoriului. In ultima vreme, liderii nu au mai avut curajul sa iasa pe strada", a spus Udrea.

Ea spera sa fie un "comandant" al PDL, pentru ca, in opinia ei, "soldatii PDL au nevoie sa isi vada comandantul in frunte".

Astazi suntem neatractivi pentru electorat

"Astazi suntem neatractivi pentru electorat. (...) O noua clasa politica putem fi noi", a declarat Udrea.

Elena Udrea considera ca s-au facut greseli in interiorul PDL, chiar in timpul guvernarii Emil Boc, cand unii au dovedit lasitate si au preferat sa isi protejeze imaginea, in loc sa iasa public si sa explice masurile de austeritate.

"Am fost tinta preferata a campaniilor de presa. Eu nu spun ca daca nu ne-am fi batut mai mult pentru Guvernul Boc, nu am fi pierdut un milion de voturi. Sunt unii care au preferat sa isi protejeze imaginea", a subliniat Elena Udrea.

Reintoarcerea la portocaliu

Udrea pledeaza si pentru ca membrii PDL sa se intoarca la portocaliu, "o culoare a victoriei".

Ea a spus ca, daca va ajunge in fruntea PDL, formatiunea va avea propriul candidat la presedintie.

"Eu va asigur ca, sub presedintia mea, PDL merge cu propriul candidat la alegerile prezidentiale", a anuntat Elena Udrea.

Initiatoarea motiunii "Noul PDL, o noua Romanie" s-a referit si la rolul Bisericii, care ar trebui sa fie mult mai activ in ajutorarea celor nevoiasi.

Elena Udrea a mai vorbit despre tinerii tarani, care ar trebui sa fie ajutati de stat.

"Un milion de oameni inseamna un milion de voturi. (...) Astazi, Guvernul USL nu poate nici sa taie panglici la ce am inceput noi", a declarat Udrea.

Elena Udrea a spus ca cei din PDL "nu au mintit si nu au furat cat timp au fost la guvernare".

Udrea i-a mobilizat pe membrii PDL Sibiu prezenti la prezentarea motiunii sale, spunand ca actualului presedinte al PDL ii lipseste "energia".

Nu voi fi de acord ca PDL sa intre la guvernare pe usa din dos, ca partid - balama

"Niciodata nu voi fi de acord ca PDL sa intre la guvernare pe usa din dos, ca partid - balama. (...) Mai rau ca acum este ca dupa 23 martie sa nu se schimbe nimic", a atras atentia Udrea.

Ea a spus ca nu ii este rusine de nimic din ce a facut pana acum, mai mult, se considera liderul PDL care poate aduce partidul la guvernare.

"Toata cariera mea politica, de opt ani, am fost un om care s-a luptat pentru lucrurile in care a crezut. Sunt un om de echipa. Nu am inteles de ce in interiorul PDL-ului am auzit criticile USL-ului, de la Antena 3. Nu este nimic din cariera mea politica de care sa imi fie rusine, care trebuie sa fie ascuns. Nu am complicitati cu USL", a spus Elena Udrea.

Ea a afirmat ca se considera liderul PDL care poate sa se "bata cu Victor Ponta, cu Crin Antonescu si Dan Voiculescu".

"Nu am prietenii cu adversarii politici. Este nevoie de un om care poate sa se bata cu Victor Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu si care a mai facut-o. Semnalul se da de la centru. Da, PDL trebuie sa se intoarca la guvernare", a spus Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Elena Udrea PDL motiune, #Elena Udrea PDL frustrari, #Elena Udrea lider PDL, #Elena Udrea PDL portocaliu, #Udrea PDL partid balama , #PDL