Udrea: Ponta sa ne spuna daca s-a facut lobby-ist pentru companiile straine private

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 16:56
1394 citiri
Udrea: Ponta sa ne spuna daca s-a facut lobby-ist pentru companiile straine private
Foto: Facebook/Elena Udrea

Deputatul PDL Elena Udrea sustine ca PSD si PNL dau dovada de "profunda ipocrizie" cand vine vorba de atitudinea fata de exploatarea gazelor de sist.

Parlamentarul sustine intr-un comunicat ca, desi Guvernul Ponta a permis companiei Chevron sa inceapa in judetele Vaslui si Constanta explorari in determinarea cantitatii gazelor de sist din subsol fara un studiu de impact privind mediul, europarlamentari social-democrati si liberali au votat, miercuri, in favoarea modificarii Directivei privind impactul asupra mediului (EIA) care interzice aceste explorari sau exploatari fara existenta in prealabil a unui studiu de impact privind mediul.

Parlamentul European: Exploatarea gazelor de sist ridica anumite ingrijorari - care sunt schimbarile legislative

"Ponta si USL incearca sa-i prosteasca din nou atat pe europeni, cat si pe romani. Saptamana trecuta, Executivul a dat unda verde demararii unei operatiuni de explorare pentru gazele de sist in judetul Vaslui fara existenta unui studiu de impact privind mediul, iar acum europarlamentarii PSD si PNL au votat in favoarea obligativitatii acestui aviz de mediu. Devine foarte evident faptul ca deopotriva Guvernul si cele doua partide de guvernamant abordeaza din nou un dublu-discurs pe aceasta problematica importanta", a declarat Udrea.

Aceasta sustine ca Guvernul a dat dovada de o "permisivitate suspecta" in ceea ce priveste aprobarea exploatarilor de la Vaslui ce lasa loc de speculatii privind adevaratele motive ale premierului.

"Dupa cazul Rosia Montana, in care Ponta s-a dovedit mai mult lobby-ist pentru Gabriel Resources decat premier al Romaniei, avem al doilea exemplu in care acesta apara mai mult interesele unei companii private decat legislatia europeana. E evident ca a dat voie saptamana trecuta demararii explorarii de la Vaslui a Chevron pentru ca stia ca se va modifica legislatia europeana peste doar cateva zile.

Evident ca te intrebi pentru cine lucreaza: pentru Romania sau pentru cei care il pot plati mai bine? (...) In aceasta poveste, europarlamentarii PSD si PNL au fost simple cozi de topor folosite de premier. Au votat asa cum le-a cerut grupul din care faceau parte, stiind insa ca Guvernul isi daduse deja acordul inceperii explorarilor", a mai spus Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea Ponta lobby, #Ponta lobby companii straine, #Udrea exploatari gaze sist , #PDL