Udrea, Preda si Voinescu vor sa reinnoade dialogul PD-L cu societatea civila

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 10:06
2065 citiri
Udrea, Preda si Voinescu vor sa reinnoade dialogul PD-L cu societatea civila

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a lansat un apel la dialog catre societatea civila, recunoscand in acelasi timp ca PD-L si-a consumat, in ultimul an, toate resursele de comunicare in actul de guvernare.

"Trebuie sa avem taria sa recunoastem ca PD-L risca sa isi consume toate resursele de comunicare in actul de guvernare. Noi am fost intotdeauna un partid care a avut usa deschisa pentru societatea civila.

Impreuna am lansat teme de dezbatere, cum este cazul votului uninominal sau, mai recent, tema Parlamentului unicameral. In ultimul an, am uitat de aceasta colaborare. Nu am inchis usa, dar am fost mai mult la Guvern, decat la partid", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Drept urmare, ministrul Turismului spune ca e timpul ca democrat liberalii sa reinnoade relatia pe care a avut-o cu societatea civila, iar pentru asta se bazeaza pe ajutorul colegilor Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Monica Macovei si Cristian Preda.

"Ei sunt cei mai in masura sa mobilizeze o platforma de coeziune a societatii civile, in jurul unor principii de reforma si modernizare a statului. Zilele acestea vorbim - si cred ca avem dreptate sa o facem - despre campaniile de presa la comanda.

Din punctul meu de vedere, oricat am incerca trusturile de presa vor continua sa isi promoveze agenda lor, iar mesajul Executivului va fi in cel mai bun caz bruiat", mai scrie ministrul de resort.

Desi ataca unele campanii de presa, Elena Udrea este optimista ca PD-L "are un for unde mesajul lor de reforma poate fi dezbatut cu onestitate".

"Societatea civila poate redeveni un partener al PD-L si ne poate spune cu obiectivitate unde am gresit sau ce trebuie sa schimbam, impreuna. Dar pentru asta trebuie sa deschidem din nou usa si sa ii invitam inauntru", conchide aceasta.

Preda si Voinescu sar in ajutorul lui Udrea

Ca urmare a apelului lansat de Elena Udrea, Cristian Preda scrie pe blogul personal ca va participa vineri, impreuna cu Sever Voinescu, la o discutie cu tinerii despre starea actuala a democratiei.

"Vineri de la 17.30, la sediul PD-L sector 4, din str. Ienachita Vacarescu nr. 20, eu si Sever Voinescu vom discuta despre starea actuala a democratiei din Romania, la invitatia unui grup de tineri.

Se intelege de la sine ca nu ne vom sfii sa vorbim despre chestiunile aflate in centrul atentiei publice - decizia CCR, relatia PDL-guvern, libertatea presei", anunta acesta.

Citeste si:
Klaus Iohannis, declarație de presă de la ora 18.15
Klaus Iohannis, declarație de presă de la ora 18.15
Președintele Klaus Iohannis va susține marți, 19 octombrie, de la ora 18.15, o declarație de presă. Ieșirea șefului statului vine în contextul în care România a înregistrat astăzi 574...
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Cătălin Drulă, singurul care a primit aviz pozitiv
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Cătălin Drulă, singurul care a primit aviz pozitiv
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi...
Sursa: Ziare.com