Udrea, Preda si Voinescu vor sa reinnoade dialogul PD-L cu societatea civila

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 10:06
2190 citiri
Udrea, Preda si Voinescu vor sa reinnoade dialogul PD-L cu societatea civila
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a lansat un apel la dialog catre societatea civila, recunoscand in acelasi timp ca PD-L si-a consumat, in ultimul an, toate resursele de comunicare in actul de guvernare.

"Trebuie sa avem taria sa recunoastem ca PD-L risca sa isi consume toate resursele de comunicare in actul de guvernare. Noi am fost intotdeauna un partid care a avut usa deschisa pentru societatea civila.

Impreuna am lansat teme de dezbatere, cum este cazul votului uninominal sau, mai recent, tema Parlamentului unicameral. In ultimul an, am uitat de aceasta colaborare. Nu am inchis usa, dar am fost mai mult la Guvern, decat la partid", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Drept urmare, ministrul Turismului spune ca e timpul ca democrat liberalii sa reinnoade relatia pe care a avut-o cu societatea civila, iar pentru asta se bazeaza pe ajutorul colegilor Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Monica Macovei si Cristian Preda.

"Ei sunt cei mai in masura sa mobilizeze o platforma de coeziune a societatii civile, in jurul unor principii de reforma si modernizare a statului. Zilele acestea vorbim - si cred ca avem dreptate sa o facem - despre campaniile de presa la comanda.

Din punctul meu de vedere, oricat am incerca trusturile de presa vor continua sa isi promoveze agenda lor, iar mesajul Executivului va fi in cel mai bun caz bruiat", mai scrie ministrul de resort.

Desi ataca unele campanii de presa, Elena Udrea este optimista ca PD-L "are un for unde mesajul lor de reforma poate fi dezbatut cu onestitate".

"Societatea civila poate redeveni un partener al PD-L si ne poate spune cu obiectivitate unde am gresit sau ce trebuie sa schimbam, impreuna. Dar pentru asta trebuie sa deschidem din nou usa si sa ii invitam inauntru", conchide aceasta.

Preda si Voinescu sar in ajutorul lui Udrea

Ca urmare a apelului lansat de Elena Udrea, Cristian Preda scrie pe blogul personal ca va participa vineri, impreuna cu Sever Voinescu, la o discutie cu tinerii despre starea actuala a democratiei.

"Vineri de la 17.30, la sediul PD-L sector 4, din str. Ienachita Vacarescu nr. 20, eu si Sever Voinescu vom discuta despre starea actuala a democratiei din Romania, la invitatia unui grup de tineri.

Se intelege de la sine ca nu ne vom sfii sa vorbim despre chestiunile aflate in centrul atentiei publice - decizia CCR, relatia PDL-guvern, libertatea presei", anunta acesta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea dialog PDL, #dialog PDL societate civila, #Cristian Preda Sever Voinescu , #PDL