Udrea: Presedintele, scos din Puterea Executiva sa munceasca Antonescu mai putin

Marti, 02 Iulie 2013, ora 08:22
1532 citiri
Udrea: Presedintele, scos din Puterea Executiva sa munceasca Antonescu mai putin
Foto: Digi 24

Elena Udrea a acuzat USL de ipocrizie din cauza Constitutiei. Fostul ministru sustine ca nu este normal ca presedintele ales prin vot popular sa aiba atributii "cat la o republica parlamentara". Ea a glumit, spunand ca "presedintele va iesi din Puterea Executiva", pentru ca liderul PNL, Crin Antonescu, sa primeasca mai putine atributii si sa munceasca mai putin.

"E o ipocrizie. Sa lasi presedintele sa fie ales prin vot popular si apoi sa ii dai atributiii cat la o republica parlamentara mi se pare o ipocrizie. Daca accepti ca poporul roman doreste sa isi aleaga presedintele si are aceasta cultura, a liderului suprem, atunci lasa-l sa aiba si atributii cu care sa poata sa influenteze macar ducerea la bun sfarsit a unui program cu care vine in fata oamenilor", a declarat Elena Udrea la Digi 24.

Mai mult, aceasta sustine ca intentia USL-ului nu a fost deloc de a imbunatati Constitutia, ci de a face una pe placul lor.

"Mi se pare fascinant ca au trecut la modificarea Constitutiei ignorand referendumul de reducere a numarului de parlamentari si Parlament Unicameral. Mi se pare prima dovada ca intentia nu a fost de a imbunatati Constitutia, care are o multime de hibe, ci de a face o Constitutie pe placul lor.

Facand o gluma...Eu cred ca presedintele va iesi din Puterea Executiva, pentru ca asa a vrut Antonescu, ca sa nu isi ia atributii in plus ca asta inseamna sa muncesti mai mult.

Udrea, despre revizuirea Constitutiei: Ponta vrea sa ii ia jucaria lui Antonescu

Udrea a fost corectata de moderator, acesta explicandu-i ca nici in momentul de fata presedintele nu este nominalizat in Constitutie la Puterea Executiva, ci este asimilat.

"Sigur ca da. Puterea Executiva este bicefala", a revenit fostul ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Elena Udrea presedinte Putere executiva Antonescu, #Elena Udrea presedinte Antonescu, #Udrea Constitutie USL , #PDL