Udrea se leapada de Ridzi: Ar fi bine sa demisioneze din PD-L

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 17:25
3427 citiri
Udrea se leapada de Ridzi: Ar fi bine sa demisioneze din PD-L

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, ramane si fara sustinerea Elenai Udrea, dupa ce aceasta a declarat ca, pentru a nu se mai putea pune egal intre cazul ei si cel al lui Adrian Nastase, ar fi mai bine sa plece din PD-L.

"Poate fi o solutie, Monica Iacob-Ridzi sa aleaga sa demisioneze si sa puna astfel stop speculatiilor care se fac pe seama acestui dosar si comparatiilor care se fac intre ea si cazul Adrian Nastase , spre exemplu. Si poate fi o solutie buna si pentru partid, pentru ca, iarasi, a dat nastere la tot felul de critici la adresa partidului", a declarat Elena Udrea, sambata, intr-un interviu pentru Gandul.

Dupa propriile reguli, si Macovei ar fi trebuit demisa cand era ministru

Cat despre propunerea colegei sale Monica Macovei de a fi exclusi automat din partid orice democrat-liberal asupra caruia planeaza o suspiciune de coruptie, Udrea spune ca nici nu se pune problema, aratand ca, potrivit acestei reguli, si Macovei ar fi trebuit sa fie demisa cand era ministru al Justitiei, desi nu avea nicio vina.

"Pai, atunci as da exemplul suspiciunii care s-a creat chiar legat de doamna Macovei cand era ministru al Justitiei, aceea privind casa parintilor ei. Un lucru clar nedrept fata de doamna Macovei, pentru ca eu nu cred ca dansa avea vreo implicatie, dar speculatiile s-au facut, suspiciunile, sa zicem, existau.

"Insa in nici un caz nu spun ca doamna Macovei ar fi trebuit data afara din partid din cauza asta, pentru ca intr-o era in care oricine poate sa spun sa orice despre oricine in spatiul public, cred ca este mult ca la orice suspiciune sa dai automat pe cineva afara din partid", a explicat Elena Udrea.

Ea a aratat, insa, ca atunci cand intervin institutiile statului situatia se schimba: "Dar cand exista implicarea institutiilor statului, cele care au atributii, Parchet, instanta judecatoreasca, atunci e mai mult decat o suspiciune si poti sa spui ca pentru imaginea unui partid, ca si pentru imaginea ta ca politician, trebuie sa faci un pas in spate".

Citeste si:
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Sursa: Ziare.com