Udrea si Anastase au trecut de Comisia de Etica. 24 de candidati, respinsi

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 17:49
4999 citiri
Udrea si Anastase au trecut de Comisia de Etica. 24 de candidati, respinsi
Foto: Ziare.com

Dosarele de candidatura ale Elenei Udrea, Robertei Anastase si cel al lui Ioan Oltean au fost analizate de Comisia de Etica, acestea primind aviz favorabil, desi initial au avut propunere de respingere.

"Membrii Comisiei au dezbatut dosarele candidaturii Elenei Udrea, lui Ioan Oltean si a Robertei Anastase. Au analizat si problemele de imagine, dar supunandu-se la vot un aviz favorabil, au fost trei voturi 'pentru' si doua 'impotriva' pentru toti. Au existat si discutii sa se dea un aviz negativ, dar majoritatea membrilor Comisiei au votat pentru un aviz pozitiv", au precizat surse apropiate Comisie de Etica, pentru NewsIn.

ARD finalizeaza listele la parlamentare - 30 de candidati inca la comisia de Etica

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, spunea pe 9 octombrie ca va candida cu siguranta la parlamentare si ca nu are probleme de integritate. Anterior, EVZ scrisese ca Monica Macovei, presedinta Comisiei de Etica, ar fi vrut ca Udrea sa nu candideze. In replica, Macovei a spus la acea vreme ca membrii Comisiei nu au analizat niciun dosar.

24 de candidati respinsi

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca 24 de candidati ai partidului au fost respinsi de catre Comisia de Etica a ARD.

"La nivelul de mediocritate, la nivelul de isterie care caracterizeaza Romania este absolut necesar ca fiecare partid responsabil sa isi faca analiza candidatilor. O face PDL-ul de ani buni, a gresit si in trecut de cateva ori, sa speram ca acum va gresi mai putin. In Romania, candidaturile nu mai trebuie sa fie un circ sau apanajul, sa zicem, unor oameni care cred ca Romania poate ajunge orice.

Au fost 24 de persoane luate in calcul in diverse colegii. Din patru sute si ceva de candidati cred ca trebuie felicitate organizatiile teritoriale pentru ca totusi si-au filtrat oamenii care trebuie sa fie mandatati pentru un nou ciclu parlamentar", a spus Dorin Florea.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

Potrivit Agerpres, printre candidaturile respinse se afla si cea a fostului primar al Devei, Mircea Muntean.

Opt dintre democrat-liberalii respinsi au facut contestatie. Ei mau au timp inca doua zile pentru ca impreuna cu organizatiile care i-au propus sa convinga conducerea PDL sa ii accepte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea comisia etica Macovei, #Anastase comisia etica Macovei, #candidati PDL respinsi , #PDL