Udrea si Anastase au trecut de Comisia de Etica. 24 de candidati, respinsi

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 17:49
4958 citiri
Udrea si Anastase au trecut de Comisia de Etica. 24 de candidati, respinsi
Foto: Ziare.com

Dosarele de candidatura ale Elenei Udrea, Robertei Anastase si cel al lui Ioan Oltean au fost analizate de Comisia de Etica, acestea primind aviz favorabil, desi initial au avut propunere de respingere.

"Membrii Comisiei au dezbatut dosarele candidaturii Elenei Udrea, lui Ioan Oltean si a Robertei Anastase. Au analizat si problemele de imagine, dar supunandu-se la vot un aviz favorabil, au fost trei voturi 'pentru' si doua 'impotriva' pentru toti. Au existat si discutii sa se dea un aviz negativ, dar majoritatea membrilor Comisiei au votat pentru un aviz pozitiv", au precizat surse apropiate Comisie de Etica, pentru NewsIn.

ARD finalizeaza listele la parlamentare - 30 de candidati inca la comisia de Etica

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, spunea pe 9 octombrie ca va candida cu siguranta la parlamentare si ca nu are probleme de integritate. Anterior, EVZ scrisese ca Monica Macovei, presedinta Comisiei de Etica, ar fi vrut ca Udrea sa nu candideze. In replica, Macovei a spus la acea vreme ca membrii Comisiei nu au analizat niciun dosar.

24 de candidati respinsi

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca 24 de candidati ai partidului au fost respinsi de catre Comisia de Etica a ARD.

"La nivelul de mediocritate, la nivelul de isterie care caracterizeaza Romania este absolut necesar ca fiecare partid responsabil sa isi faca analiza candidatilor. O face PDL-ul de ani buni, a gresit si in trecut de cateva ori, sa speram ca acum va gresi mai putin. In Romania, candidaturile nu mai trebuie sa fie un circ sau apanajul, sa zicem, unor oameni care cred ca Romania poate ajunge orice.

Au fost 24 de persoane luate in calcul in diverse colegii. Din patru sute si ceva de candidati cred ca trebuie felicitate organizatiile teritoriale pentru ca totusi si-au filtrat oamenii care trebuie sa fie mandatati pentru un nou ciclu parlamentar", a spus Dorin Florea.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

Potrivit Agerpres, printre candidaturile respinse se afla si cea a fostului primar al Devei, Mircea Muntean.

Opt dintre democrat-liberalii respinsi au facut contestatie. Ei mau au timp inca doua zile pentru ca impreuna cu organizatiile care i-au propus sa convinga conducerea PDL sa ii accepte.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Toti o apa si un pamint... Gretos!
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5