Udrea si Oprea, sabotati de tehnologie la votul pe disponibilizarile din MAI

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 16:35
2525 citiri
Udrea si Oprea, sabotati de tehnologie la votul pe disponibilizarile din MAI
Foto: Antena 3

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a precizat, pentru Ziare.com, ca sustine legea disponibilizarilor din MAI, iar votul nu i-a fost inregistrat din cauza unei erori. Si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, sustine ca a fost "sabotat" de tehnologie.

"Am fost ieri (marti n.red.) la votul final din Parlament tocmai pentru a vota legea privind concedierile din MAI si legea exproprierilor. Referitor la neinregistrarea votului meu, nu poate fi vorba decat de o eroare. Sustin categoric aceasta veste", este punctul de vedere al ministrului Elena Udrea remis Ziare.com.

Si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a precizat ca atat el, cat si UNPR, sustin legea disponibilizarilor din MAI, insa votul nu i-a fost inregistrat din aceleasi cauze tehnice.

"Am sustinut Proiectul de Lege privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat Ministerului Administratiei si Internelor pe anul 2011. Faptul ca nu am fost inregistrat in evidenta electronica si nu am putut sa-mi exercit votul este rezultatul unei conjuncturi de natura organizatorica ce nu are absolut nicio legatura cu sustinerea pe care eu personal si UNPR am acordat-o legii.

I-am comunicat premierului Emil Boc toate detaliile situatiei de la votul legii privind MAI, intrucat domnia sa este singurul in masura sa primeasca astfel de explicatii. Nu au caderea sa vorbeasca despre prezente si absente in Legislativ persoane pe care statistica oficiala le indica drept campioane ale chiulului in Parlament", a declarat Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Voiculescu: Udrea si Oprea nu au votat pentru disponibilizarile din MAI

Senatorul conservator Dan Voiculescu a dezvaluit miercuri ca doi ministri, adica Elena Udrea si Gabriel Oprea, nu s-au inregistrat in sistemul electronic de vot exact cand se vota legea disponibilizarilor din MAI, aceasta fiind respinsa marti cu 150 de voturi.

"Pe langa cei aproximativ 20 de deputati ai Puterii, care nu au votat pentru adoptarea proiectului, au mai existat cateva cazuri extrem de interesante, care, pana acum, au trecut neobservate: doi deputati PDL si doi ministri, prezenti marti in plenul Camerei Deputatilor, nu s-au inregistrat in sistemul electronic de vot exact cand se vota aceasta lege. Numele ministrilor: Elena Udrea si Gabriel Oprea", a declarat senatorul conservator potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu atrage atentia ca cei doi ministri au votat in schimb proiectul care a precedat aceasta lege.

"Se poate verifica pe listele publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Numele ministrilor: Elena Udrea si Gabriel Oprea. In conditiile in care au fost adusi in Parlament special pentru acea lege, neparticiparea la vot a fost, in mod evident, un act deliberat, o strategie minutios coordonata", a mai spus senatorul conservator.

Camera Deputatilor a respins legea privind disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor, incidentul creand iar discutii aprinse intre Putere si Opozitie.

Proiectul privind disponibilizarile din MAI, care este lege organica, nu a obtinut cele 167 de voturi pentru a trece, deci a fost respins. Legea a intrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 impotriva si opt abtineri.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Elena Udrea Gabriel Oprea, #vot lege disponibilizari MAI , #PDL