Udrea: Subiectul contestatiilor este inchis, raman simplu membru PDL

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 16:15
1982 citiri
Udrea: Subiectul contestatiilor este inchis, raman simplu membru PDL

Fostul candidat la presedintia PDL, Elena Udrea, a anuntat ca nu mai contesta rezultatele la alegerile interne de sambata, insa va ramane in partid ca simplu membru democrat-liberal.

"Am spus ca renuntam la a mai astepta raspuns, consideram inchisa competitia si din acest moment suntem membri PDL care isi fac treaba de membri ai unui partid de Opozitie. (...)

Am stat de vorba cu echipa care mi-a fost alaturi si am concluzionat ca dincolo de toate neregulile care au fost, tegiversarea raspunsurilor e de natura sa nu ne aduca niciun fel de avantaj, nici sustinatorii nostri nu se simt confortabil in aceasta situtie in care am contestat de doua ori rezultatele alegerilor si nu s-a dat curs cererilor noastre nici pana acum", a declarat Elena Udrea.

Acesta a subliniat ca scandalul legat de alegerile din PDL este, incepand de astazi, "un subiect inchis".

"Asta inseamna ca luam lucrurile ca atare - am semnalat neregulile pe care le-am descoperit, dar luam ca atare situatia, atat timp cat nici la prima contestatie nu s-a mai raspuns, nu mai avem nicio asteptare si nu mai continuam acest protest pentru ca nici noua nu ne aduce niciun avantaj", a adaugat fostul ministru.

Elena Udrea a precizat ca nici ea si nici sustinatorii sai nu vor candida, pe 6 aprilie, pentru vreo functie in conducerea partidului. "Eu nu le-am spus nici sa candideze, nici sa nu candieze, eu raman simplu membru de partid, dar fiecare are libertatea sa faca tot ce doreste", a punctat Udrea.

In ceea ce priveste relatia sa cu Vasile Blaga, reconfirmat in functia de lider al PDL, Elena Udrea a apreciat ca "suntem in acelasi partid si din acest moment ma voi comporta ca un membru al unui partid de Opozitie care a declarat in motiunea cu care a candidat ca PDL trebuie sa faca adevarata opozitie la USL. Desigur, asta nu inseamna ca nu pot aparea opinii care nu coincid cu cele ale conducerii, dar nu intentionez sa fac opozitie conducerii PDL, si USL-ului".

In finalul declaratiei, Udrea a mentionat ca nu intentioneaza sa candideze nici la sefia filialei de Bucuresti a PDL, a carei sefa a fost pana dupa alegerile locale, dupa care interimatul a fost asigurat de Adriean Videanu.

Elena Udrea a pierdut, sambata, alegerile din PDL, obtinand 2.034 voturi, fata de cele 2.344 de voturi ale lui Vasile Blaga. Imediat dupa aceea, au aparut zvonuri ca PDL se va scinda, iar Udrea, Emil Boc si alti lideri importanti din PDL vor face o alta formatiune.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Udrea contestatie alegere PDL, #Udre PDL opozitie Blaga , #PDL