Udrea: Transformarea lui Nastase intr-un erou este periculoasa

Autor: Ana Ilie
Luni, 18 Martie 2013, ora 23:44
4679 citiri
Udrea: Transformarea lui Nastase intr-un erou este periculoasa
Foto: Digi24

Elena Udrea a afirmat ca din punct de vedere uman intelege situatia in care se afla proaspat eliberatul din inchisoare Adrian Nastase, desi nu este de acord ca acesta a fost transformat aproape intr-un erou.

"Din punct de vedere uman, am toata compasiunea pentru situatia lui Nastase, dar este periculos ce se intampla si cum se abordeaza cazul, este un fost premier care a fost condamnat definitiv pentru fapte asociate coruptiei.

Aceasta transforamre aproape intr-un erou este periculoasa pentru perceptia pe care o are Romania in afara, pentru ca inauntru vad ca nu mai conteaza. Domnul Nastase a fost transformat aproape intr-un erou pozitiv", a spus Elena Udrea, luni seara, la Digi24.

"Daca in decembrie poporul nu a tinut deloc cont sa voteze cu persoane care aveau dosare sau erau condamnati, mi se pare o problema... Arata ca ideea de justitie nu mai conteaza atat de mult, lupta impotriva coruptiei atat de invocata de populatie fata de clasa conducatoare nu mai conteaza atat de mult, problemele economice au depasit ca importanta" orice altceva, a continuat Udrea.

In ceea ce priveste campania interna din PDL, Elena Udrea a apreciat ca aceasta merge foarte bine, cu toate ca are si nemultumiri legate de organizare.

"Regula pe care am votat-o este ca cei care vin la prezentarea motiunii sa vina la Conventie. Nu stau sa critic cum se organizeaza Conventia, m-am bazat pe buna credinta a colegilor, insa faptul ca pana la aceasta ora listele nu sunt inchise arata ca nu neaparat s-a respectat aceasta cerinta... s-a cerut la comisie sa ne intelegem, sa punem pe lista de contestatii dintre sustinatorii lui Udrea, Blaga, lucru care mi se pare grav. Oamenii trebuie sa vina conform cu statutul. Nu putem merge pe ideea ca ne intelegem ca punem si noi si motiunea domnului Blaga", a spus fostul ministru al Turismului.

Udrea a continuat aratand ca, daca oamenii vor vota conform constiintei, atunci vor vota schimbarea in PDL.

"Oamenii vor vota gandidu-se ca viitorul lor politic e legat de stampila pe care o pun, atunci se va produce schimbarea de care acest partid are nevoie... Salile se umplu de oameni care vin sa asculte dezbaterile.

Acest interes se va manifesta si pe 23 martie si daca oamenii acestia vor veni la Bucuresti cu ideea ca trebuie sa decida ei insisi si nu sa mearga pe mana sefilor de organizatii, atunci destinul PDL se va schimba".

Pentru Udrea, cel mai potrivit candidat la presedintia partidului ar fi Traian Basescu, dar in absenta sa, pedelistii trebuie sa aleaga din trei motiuni diferite.

"Mi-as dori foarte mult ca PDL sa mai aiba un lider ca Traian Basescu; nu s-a intamplat asa, PDL trebuie sa aleaga dintre cele trei oferte".

In acest context, Udrea a aratat cat de valoroasa este continuarea colaborarii PDL-Basescu:

"Ca tot vorbim de nevoia sau nu a parteneriatului cu Basescu; eu am spus ca PDL trebuie sa fie un partid pragmatic care sa profite pozitiv care are un lider ca Traian Basescu cu care poate continua un parteneriat inceput cu atata timp in urma. Pragmatic ar trebui sa sustinem sa continuam acest parteneriat".

In opinia Elenei Udrea, acest parteneriat ar putea servi, chiar si din opozitie, la impunerea de reforme. "In acest moment, in opozitie, putem sa sustinem alaturi de presedinte reforme importante: sanatate, administrativa etc".

Udrea a mai dat de inteles ca Traian Basescu se va indrepta spre nou-formata "Alianta DA", la terminarea mandatului de presdinte. "Fiind cel mai credibil lider al dreptei, orice proiect s-ar construi, ati vazut ca s-a reinfiintat o Alianta DA, este un proiect care doreste sa se apropie de urmatoarea constructie puternica de dreapta, impreuna cu Traian Basescu sau sub coordonarea presedintelui".

"Cu siguranta ca toate aceste formatiuni de dreapta vor putea sa-si gaseasca unitatea si sa converga spre un partid unic", a mai spus Udrea.

In fine, Udrea si-a exprimat speranta ca va castiga sefia partidului din primul tur, caz in care "in conducerea partidului va trebui sa se gaseasca reprezentantii celorlalte motiuni, n-as vrea sa se intample ce s-a intamplat in 2011, cand Blaga a refuzat sa vina alaturi de Boc si a generat plecari masive din PDL. Dar ce rol va dori sa joace domnul Blaga, doamna Macovei, se vor discuta ulterior si in functie de proiectul personal al fiecaruia".

In orice caz, "riscul de rupere este zero, dimpotriva, dupa aceste alegeri se va gasi acea energie care sa adune la un loc si sa pornim reconstructia. Eu raman aici sa reconstruiesc partidul indiferent ce s-ar intampla", a incheiat Udrea.

Udrea a mai preciat ca, in calitate de presedinte PDL, va dori sa-i aiba alaturi, in conducere, pe rivalii de la Conventie, Monica Macovei si Vasile Blaga.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Elena Udrea campanie PDL, #Elena Udrea candidatura presedintie PDL, #Elena Udrea Adrian Nastase , #PDL