Udrea: USL foloseste practici mafiote la Tarom impotriva managerului privat belgian

Joi, 27 Iunie 2013, ora 15:29
1204 citiri
Udrea: USL foloseste practici mafiote la Tarom impotriva managerului privat belgian

Deputatul PDL Elena Udrea a atacat Guvernul USL din cauza limitarii atributiilor putinilor manageri privati de la companiile de stat. A fost dat exemplul recent al belgianului Christian Heinzmann, manager Tarom, care a fost fortat sa semneze un act prin care se reducea durata mandatului cu trei ani.

"Situatia managerului Tarom, care a fost practic pus la colt si atacat cu salbaticie de clientela USL dovedeste ca actuala guvernare nu are in interes functionarea eficienta a companiilor de stat, ci jefuirea sistematica a bunului public.

Este de neinteles cum un manager care a redus cheltuielile Tarom cu aproape o treime in 2013 si a readus compania pe profit in luna mai poate fi fortat sa semneze reducerea propriului mandat, doar pentru a crea contextul pentru care un client politic al PNL sa obtina controlul real",a declarat Elena Udrea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a adaugat ca lucrurile intamplate in cazul lui Christian Heinzmann par a fi "practici mafiote".

Scandal la Tarom: Seful fortat sa-si scurteze mandatul

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a facut un apel catre mass-media si societatea civila sa acorde mai multa atentie acestui subiect, pentru ca relevanta sa este foarte mare. In caz contrar, afirma liderul PDL, Romania se va trezi cu o noua gaura de cateva sute de milioane de euro, asa cum s-a intamplat la CFR Marfa, urmand ca Tarom sa aiba aceeasi soarta a privatizarii "pe nimic" dupa anularea unor datorii uriase.

In opinia Elenei Udrea, ceea ce se intampla la Ministerul Transporturilor este dovada unei guvernari care are ca singur scop servirea unei clientele economice.

"Mi se pare evident ca USL are un singur scop: transformarea tuturor companiilor de stat in gauri negre, acestea urmand a fi apoi vandute pe nimic unor clienti economici ai USL. Pentru asta, trebuie insa indepartati inainte managerii privati", a aratat deputatul PDL de Roman.

Le Monde, despre Romania: Cum sa gestioneze o tara corupta banii contribuabililor europeni?

"Mi se pare absolut incredibil cum USL saboteaza economia nationala prin indepartarea managerilor privati independenti si punerea in functii a unor politruci sinistri, al caror singur scop este praduirea avutului public.

Guvernul actual nu numai ca nu si-a respectat angajamentul fata de FMI ca va continua procesul de numire a managerilor privati la companiile de stat, ci merge intr-un sens invers, in care politizeaza tot ceea ce se poate. Concluzia este simpla: USLtrebuie oprita pana nu e prea tarziu!", a mai punctat Elena Udrea.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Elena Udrea Tarom management privat, #Udrea USL management Tarom, #Udrea USL privatizari, #Udrea USL companii stat , #PDL