Udrea: "Vasnica" guvernare PNL este de vina pentru dezastru

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 15:06
2271 citiri
Udrea: "Vasnica" guvernare PNL este de vina pentru dezastru
Foto: Puterea

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat ca "nu este acum momentul pentru discutii despre remaniere", ci pentru explicatii cu privire la masurile de reducere a cheltuielilor care sunt luate din cauza guvernarii "vasnice" a PNL.

"Am observat in aceste zile o mare preocupare pentru discutii, pentru false piste de dezbatere publica si in general o preocupare pentru amplificarea unor subiecte care sunt departe de preocuparile romanilor si de problemele din acest moment", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Udrea mai scrie ca "acum PD-L trebuie sa discute si sa explice de ce masurile de austeritate sunt necesare si cum s-a ajuns aici".

"PD-L este dator si este obligat la aceste explicatii fata de romani! Este nevoie ca PD-L sa explice clar ca reducerile de pensii si salarii din acest moment, desi dureroase pentru romani, reprezinta varianta cea mai putin rea, care asigura cele mai bune sanse pentru redresarea economiei.

In conditiile in care marirea taxelor ar fi sufocat mediul privat care este motorul redresarii economice si care este si asa slabit dupa criza - blocand astfel, orice posibilitate de redresare", mai apreciaza ministrul Turismului si Dezvoltarii.

Elena Udrea mai crede ca "PD-L ar trebui sa spuna clar ca, desi isi asuma responsabilitatea, alaturi de toata clasa politica, pentru problemele structurale ale economiei, dezastrul din acest moment este mai ales consecinta dezmatului bugetar din anii 2007-2008".

"Atunci, in vasnica guvernare PNL sustinuta pe sest din Parlament de PSD, s-au dat peste 20 de ordonante de urgenta pentru mariri de salarii, romanii fiind amagiti cu iluzia unor venituri fara acoperire economica. Ineptiile economice si plata pe care guvernul Tariceanu a dat-o PSD pentru sprijinul parlamentar, au dus la situatia dramatica in care dupa ani de zile de crestere economica, Romania a intrat in plina criza cu bugetul golit, PNL si PSD irosind pe pomeni si ciubucuri electorale 3 miliarde de euro, bani de investitii", mai ataca democrat liberala.

Guvernul isi asuma luni raspunderea pe masurile de austeritate

Mogulii mentin apele tulburi

Udrea mai scrie ca "masurile de austeritate sunt intr-adevar masuri dificile, mai ales pentru o tara in care veniturile sunt mici, insa daca ne uitam in jur vedem ca toata economia UE - care este principalul nostru partener comercial - se cutremura, iar Romania nu putea scapa neafectata".

"Grecia se confrunta cu criza enorma, Spania cere finantare pe pietele externe si nu o primeste, langa noi, Ungaria anunta probleme economice comparabile cu ale Greciei. Asta este realitatea, de care nu se poate face abstractie si pe care romanii trebuie sa o cunoasca", spune Udrea.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii spune ca i-ar fi placut "ca in loc sa se vorbeasca de politica, sa se vorbeasca si de lucrurile bune care se intampla - cum ar fi cei 500 de milioane de euro, bani europeni din Programul Operational Regional al ministerului Dezvoltarii pentru proiecte de investitii deja aprobate in acest an".

"Pentru ca ceea ce nu spune nimeni este ca avem nevoie de incredere in mersul economiei, in aceeasi masura in care avem nevoie de prudenta si masuri ferme.

Dar aceste lucruri nu se spun pentru ca mogulilor le convin apele tulburi, au nevoie sa existe neincredere, pentru ca pescuitul in ape tulburi este rezervorul lor de bani", acuza Udrea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Elena Udrea remaniere, #Elena Udrea vasnica guvernare , #PDL