Udrea: Vreau sa fiu in conducerea PDL, dar va trebui sa fie o echipa puternica

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 09:37
2603 citiri
Udrea: Vreau sa fiu in conducerea PDL, dar va trebui sa fie o echipa puternica

Democrat-liberala Elena Udrea a declarat duminica seara la Romania Tv ca isi doreste sa fie in viitoarea conducere a PDL, dar conducerea partidului va trebui sa fie formata dintr-o echipa "puternica", cu oameni credibili si care sa fie capabili sa adune voturi.

"V-as spune ca imi doresc sa fiu in conducerea PDL, dar conducerea acestui partid va trebui sa fie formata dintr-o echipa puternica, o echipa de oameni credibili, care aduna voturi, o echipa care va trebui in interiorul ei sa isi stabileasca rolurile si cred ca pana cand discutia nu se va purta in interiorul partidului este devreme sa putem vorbi de cine ar putea sa candideze la presedintia partidului", a fost raspunsul ei la intrebarea daca se va inscrie in cursa pentru sefia PDL.

Referitor la candidatul la prezidentiale, Udrea a spus ca daca partidul va fi puternic si candidatul pe care il vor desmena va avea o sansa in plus, dar cu un partid cum este PDL acum, "inca indecis" este greu sa gasesti persoana potrivita pentru aceasta functie.

"Mai degraba sunt ingrijorata de ce se intampla in PDL si mai putin ca acum cu un an si noua luni inainte de alegerile pentru Presedintie ca noi nu avem inca desemnat un candidat (...). Daca vom avea un partid puternic atunci si candidatul pe care il vom gasi in perioada urmatoare si in timp rezonabil va avea o sansa in plus. Altfel cu un partid asa cum este PDL acum, inca indecis, este greu sa iti stabilessti candidatul la prezidentiale.

Pana acum, PDL, sau pe vremea cand era condus de Traian Basescu era un partid de lider, de data aceasta PDL nu mai are un lider care sa poata castiga alegerile prin propria personalitate si atunci este nevoie ca partidul sa fie puternic, echipa care va sustine viitorul candidat la prezidentiale din partea PDL sa fie o echipa puternica in asa fel incat sa ii crestem sansele respectivului candidat", a precizat democrat-liberala.

Intrebata ce parere are de numele lui Cristian Diaconescu care a fost vehiculat ca posibil candidat la prezidentiale din partea PDL, Elena Udrea a spus ca nu ar putea sa dea dreptate acestei speculatii, deoarece s-a gasit candidatul dreptei cu un politician de stanga.

"Despre dansul (Cristian Diaconescu - n.red.) am o parere foarte buna. Despre speculatia de presa pe care am vazut-o nu as putea sa va dau dreptate. Ati gasit candidatul dreptei cu un politician de stanga (...). Va trebui sa ne spuna si dansul daca vede o apropiere de PDL in perioda urmatoare pentru ca din cate stiu nu este membru PDL. Daca vorbim de un candidat al PDL doua variate vad posibile: una in care este chiar membru PDL si a doua in care este un candidat independent sustinut de toate fortele politice de dreapta, inclusiv de PDL. Nu cred ca PDL va merge pe varianta in care sa nu aiba propriul candidat", fost raspunsul ei.

Fiind intrebata care este termenul limita pana cand PDL va trebui sa aiba candidatul la prezidentiale, Udrea a spus ca "se poate pana la sfarsitul acestui an, pana la inceputul anului viitor va trebui sa se decida exact care este termenul pana la care trebuie sa iesim cu un candidat".

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...
Comentarii
basescu si udrea
rank 5
Vreau in fata, vreau in fata! Traiane, vreau sa fiu presedinta
un cetatean european
rank 5