Avocatii Elenei Udrea acuza DNA: Probeaza vinovatia cu denuntul lui Pescariu si un biletel - ce scrie pe el

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 17:51
7382 citiri
Avocatii Elenei Udrea acuza DNA: Probeaza vinovatia cu denuntul lui Pescariu si un biletel - ce scrie pe el

Avocatii care o reprezinta pe Elena Udrea au precizat miercuri ca probele retinute si prezentate de DNA in referatul cu propunere de arestare sunt denuntul lui Dinu Pescariu precum si un biletel gasit la perchezitiile de la domiciliul fostului ministru.

Potrivit avocatilor, probele anchetatorilor nu dovedesc acuzatiile pe care i le aduc Elenei Udrea, acestea constand pana la acest moment in denuntul facut de Dinu Pescariu si un biletel gasit la perchezitiile de la domiciliul fostului ministru pe care erau notate initialele "E.U." si suma de 500.000 de euro.

Astfel, explica avocatii, anchetatorii ar incerca sa dovedeasca mita pe care omul de afaceri Dinu Pescariu i-ar fi dat-o Elenei Udrea.

Totodata, spun avocatii, la dosar se mai afla si extrase de cont, care insa nu dovedesc acuzatiile aduse.

Avocatii se afla in acest moment in arhiva Sectiei penale a ICCJ pentru a studia in continuare dosarul.

Elena Udrea se afla, impreuna cu politistii care au adus-o de la arest, in sala de judecata si asteapta inceperea procesului.

Elena Udrea afla daca va fi arestata. Procesul incepe la ora 14.00

Procurorii anticoruptie au emis marti, la ora 21.40, ordonanta de retinere pentru deputatul PMP Elena Udrea, in dosarul Microsoft, dupa ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde si-a studiat dosarul si a fost audiata.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmarita penal si a fost retinuta trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani.

Elena Udrea, retinuta: Care sunt acuzatiile oficiale

Elena Udrea a fost retinuta dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...