Ziare.com

Un hectar de mocheta si 144 m de perdea la fiecare geam pentru ministerul Elenei Udrea

Luni, 27 Iulie 2009, ora 09:55

   

Un hectar de mocheta si 144 m de perdea la fiecare geam pentru ministerul Elenei Udrea
Cum se fac bugetele de criza ale ministerelor in Romania? Supraestimand, exagerand de-a dreptul, am putea spune, daca ne uitam la bugetul Ministerului Turismului. Un buget de-a dreptul extravagant alocat pentru achizitionarea de consumabile sau materiale de protocol.

- 75.000 de euro este suma alocata pentru achizitionarea de perdele, draperii si jaluzele. Despre care reprezentantii ministerului spun ca nu stiu de unde a aparut si cine a inclus-o in buget.

- 72.293 de lei (13.500 de euro + TVA) este suma alocata pentru achizitionarea de hartie pentru fotocopiatoare. Avand in vedere ca un top de hartie costa 12 lei, din fondurile alocate, ministerul poate achizitiona peste 6.000 de topuri de hartie. Cum un top are 500 de coli, rezulta ca ministerul poate achizitiona 3 milioane de coli. Astfel, cei doua sute de angajati ai ministerului au la dispozitie peste 80 de coli de persoana pe zi.

- ministerul poate achizitiona instrumente de scris in limita bugetului de 10.710 lei (2.000 euro plus TVA). La un pret de 2 lei pixul la librarie, fara a beneficia de reduceri in functie de cantitate, ministerul poate achizitiona peste 5.300 de pixuri. Astfel, fiecare angajat ar avea in dotare 26 de pixuri pe care le poate toci in 2009

- pentru materiale de curatenie, ministerul Turismului are alocat un buget total de 49.802 lei. Hartia igienica, batistele, servetelele de maini si de masa au cel mai generos buget: 14.994 lei (2.800 euro +TVA). La un pret de 7,2 lei pachetul de servetele de masa, bugetul total ajunge pentru achizitionarea a 2.082 de pachete de servetele cu cate 100 de bucati. Fiecare angajat ar avea astfel asigurate 1.000 de servetele in acest an.

- de 42.840 lei, prevazuti pentru a se cumpara mochete in minister, se poate cumpara mai mult de un hectar (peste 10.700 de metri patrati) de mocheta ieftina: 4 lei metrul patrat.

- la capitolul cheltuieli de capital, este prevazuta achizitionarea de jaluzele verticale si perdele in valoare de 42.840 de lei cu TVA (peste 9.000 de euro). Numai ca in planul de achizitii pe 2009 mai apar o data perdelele - secondate de draperii de aceasta data - la capitolul Bunuri si servicii - alte cheltuieli cu bunuri si servicii. Iar bugetul care se poate cheltui pentru acestea este de 361.463 de lei cu TVA (peste 80.000 de euro cu TVA, la cursul de 4,5 lei/euro prevazut in document).

La 40-50 lei/metrul liniar, bugetul ar ajunge pentru 7.000-9.000 de metri liniari de perdele si draperii. Impartit la 50 de camere, desi unele au fost dotate deja cu perdele si jaluzele verticale de 8.000 de euro, dupa cum au declarat reprezentantii ministerului, ar rezulta 144 de metri liniari de perdea la geamul fiecarei camere!

- in buget este prevazuta o suma de 26.775 lei cu TVA pentru achizitionarea de etichete autocolante. O cutie are 10 coli a cate 48 de etichete pe coala - deci 480 de etichete intr-o cutie - si costa 31,15 lei. Rezulta ca bugetul i-ar ajunge doamnei Udrea pentru circa 860 de cutii de etichete, adica pentru peste 412.000 de etichete autocolante!

- ministerul are prevazut un buget de 300.000 de euro plus TVA pentru servicii juridice. Pana acum, ministerul are doua contracte cu birourile de avocatura Bostina si, respectiv, Tuca. Pentru contractul cu Tuca, ministerul plateste un abonament lunar de 30.000 de euro. In plus, prin organigrama, ministerul dispune de o Directie juridica.

- Ministerul Turismului are alocat si un buget de peste 230.000 de euro pentru servicii telecom. Conform planului anual al achizitiilor publice, suma alocata de minister pentru servicii interne si externe de telefonie fixa si mobila ajunge la 180.000 de euro, banii fiind impartiti in mod egal intre telefonia mobila si cea publica. La aceasta valoare se mai adauga 5.000 de euro, finantare europeana nerambursabila, pentru servicii de telefonie mobila. Daca banii s-ar imparti la toti cei 200 de angajati ai mi-nis-terului, rezulta anual un buget de 925 de euro pentru fi-e-care angajat.

- pe langa bugetul alocat pentru serviciile de telefonie fixa si mobila, Ministerul Turismului a mai alocat 12.000 de euro pentru servicii de intretinere si modernizare a centralelor si a retelei telefonice, precum si 17.700 de euro pentru servicii de reparare si intretinere a centralelor telefonice si a aparatelor telefonice.

- Bugetul mai prevede 3.000 de euro pentru echipament telefonic si inca 14.000 de euro buget pentru achizitionarea de telefoane mobile, din care 9.000 de euro provin din fonduri externe nerambursabile. Asta in conditiile in care operatorii de telefonie au tot mai multe oferte de 1 euro aparatul sau chiar telefoane gratis.

Singurul argument de care se folosesc angajatii Ministerului Turismului pentru a se apara este ca Planul de achizitii contine doar bugete estimate si ca pana acum a fost cheltuit doar 11% din acest buget.

Buget de lux la ministerul Elenei Udrea - 75.000 de euro pentru perdele

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Presa e cu dus-intors..azi e alba, maine e neagra

Fiecare minister a primit un buget, nu ? Daca ministerul respectiv nu cheltuie banii ....este tras la raspundere ca nu face nimic...Corect?
Daca cheltuie iar este tras la raspundere ca cheltuie bani publici.
Cum trebuie sa se procedeze in Romania, ca toate sa fie pe placul presei, sau ma rog a celor care finanteaza presa?
Daca pana acum Romania nu a participat la Targuri de turism ...era un minus si o rusine, ca o tara cu un potential turistic cum are Romania nu este valorificata...acum cand se incearca promnovarea turistica a Romaniei nu este bine.

 

Plosnita presedintelui

Cocoshica madame udrea,
car se juca pe vremuri in tarina din Plescoi,
a atins standarde inalte, pe banii nostri...
e drept, ca sa-si curete mizeria umana, nu-i este de ajuns nici mii de km de hirtie higienica...

 

Desi in multe randuri am atacat-o si eu,

aici nu este vina coanei Lentzy. Sunt de vina cei ce au aprobat, pe genunchi, bugete "de austeritate". Sunt de vina cei ce, chiar la juma' de an de guvernare, nu si-au dat seama de prostie, rectificand bugetul.
Pe de alta parte, e logic: "bani pentru profesori? Nah! Hai mai bine sa ii dam lu' Lentzy milioane de euro, pentru promovarea mirobolantului (inexistent) turism romanesc.
Pana la urma, cine e atat de fraier sa lase un "card visa gold", fara limita de credit, pe mana unei blonde (nu sunt nici misogin nici nu am nimic cu blondele...) si sa-i dea drumul in mall la targuieli??? Cineva care si-a agonisit averea prin alte cai decat prin munca. Cineva care se "joaca" cu banul public, nu cu rezultatul sudorii fruntii..

Bre ,

Daca tot mi-ai raspuns la un comentariu imi permit sa-ti raspund si eu la acesta . Hai sa fim fifti-fifti . Dupa nume esti nou pe aici , dupa scris nu prea
Eu mi-s mai veechi in politica dar relativ nou pe forumuri in sensul ca abia din dec can am stat in spital ginerele meu in loc de ziare mi-o adus laptopul sa citesc presa . Ei bine jucandu-ma eu cu laptopul am vazut ca po si eu scrie ca voi . pe alocuri imi cere nu's ce adresa , adresa pe care eu nu o am , aici la ziare com nu , m-o primit ghini numa ca bobarnaci luam cu ghiotura , di minusuri nici nu mai zic . Ei ghini nu's'ci ai si prasit matali in viata da sa stii ca eu scolit nu-s da-s umblat pin lumi si printri oameni
Carti nu am cetit da am ascultat radio , ca eu si Maria lu Galbeaza nu lipsim de la radio
Singura carte pe care am cetit-o eu o fo
..MANUALUL CONDUCATORULUI AUTO...
autori ...A. V. KARIAGHIN si
...........G. M. SOLOVIEV
Editura Tehnika 1954
cartea o am si astazi si o tin in vitrina de ma rad nepoti . Am fo cu ea si in americka si in regat si la ovrei , n-om las undi ma duc
Shi vroiem sa-ti zic bre
Jinovat ii shini i-o dat bani sau cardul ala auriu
CU ADICA CINE ???
Pai tie inca nu ti e clar
....BA.SECU...
Umblam eu cu masina de ma duceam ba sa iau , ba sa duc marfa . Am gasit secretare care verificau marfa mai dihai ca directori , semnau hartoage mai importante ca directori
Asha tre sa shie shi Coana Udrea
Cine sa-i dea
SI-o lua ea cat o vrut
Ti-i clar , te-i dumirit ori ba ?
O zi veseloasa iti doresc

Elena Udrea un ministru greu de doborat

Din totdeauna barbatii au fost misogini..femeile au trebuit sa lupte pentru a capata drepturi,libertati, pentru a fi egale barbatului (cu toate ca Dumnezeu a facut femeia din coasta barbatului pentru a fi egali)...Acum cand femeile au dreptul de a fi representate in viata politica mi se pare o josnicie ceea ce fac barbatii..adica..ce zic Barbatii(in special cei din PSD si PNL )ti-am dat voie sa fii ministru dar iti arat eu ca nu esti in stare....josnic. Insa nu cred ca misoginii din PSD si PNL si-au ales bine victima. Elena Udrea este o femeie puternica, o femeie isteata si perspicace..si nu in ultimul rand la baza este AVOCAT..deci nu este atat de fara minte incat sa faca cheltuieli care sa o infunde, mai ales cand stie ca presa si PSD-ul este cu ochii atintiti asupra ei. Prost sa fii sa crezi ca Elena Udrea nu stie ce face!

zzzz am postat aiurea...

Puteti citi mai jos pozitia mea vis-a-vis de comentariile dvs. Dintr-o eroare tehnica (de care sunt responsabil...) post-ul meu "s-o dus divali" :).

Doamna Udrea!

Speram sa gasiti un avocat mai ,,tare" Ca alui Vantu sau Goarna. Se lasa cu lupte ,,greco-catolice"

AVEM NEVOIE DE "RADIO EUROPA LIBERA" ?

Se pare ca da, pentru ca presa din ultima vreme, publicisti sau scriitori, nu vorbesc decit de nocivitatea tunsului oilor, perdele , scinduri la suprapret, etc .Sa fie ei atit de sinceri si li s-a facut dor de dinastia NASTASE ? ….nu prea cred, ei sint dependenti de TRUSTURILE MEDIA ca si in EPOCA DE AUR, cind produsul muncii lor era vindut prin bunavointaPCR si a editurilor din dotare .De aici si afluenta de antibasescieni ce dau din gura fara noima, dar nu spun ca asta este legitimatia de acces in televiziuni, si acceptul:
BUN DE TIPAR

BANUL FACE SI DESFACE

Cand PSD era la guvernare, a aprut peste noapte prin excrocherii financiare,unul din cei mai bogati (probabil marioneta a partidului ) Acum este timpul ca cel numit sa se achite de datorie intr-un mod simplu:FINANTAREA NOULUI PRESEDINTE,si discreditarea a tot ce misca in jurul lui Basescu.
Nu zic nici ca e bine nici ca e rau,se pune intrebarea fireasca :FRATI ROMANI CU CINE CU CINE DRACULA MASII SA MAI VOTAM? Si daca vom gasi , i se vor inscena si aceluia niste treburi de vom ramane muti.Si atunci nu ramane decat sa se voteze intre ei...sa vezi ce balamuc.

 

 

 

Lupta pentru Romania!

"Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"

http://gandeste.org/documentare/lupta-pentru-romania/4211/

 

ahhh

cat de actual este Eminescu... O mica precizare. In originalul poeziei era "Cum nu vii tu, Tepes-Doamne...".
Din pacate, asta e relitatea. Avem nevoie mai mult decat oricand de un "Vlad Tepes" (nici o aluzie la subsemnatul, sunt doar nu umil tiz), care, cu o mana de fier, sa preia destinele tarii si sa ne aduca spre un fagas normal...

continua propaganta anti-basescu

Dupa ce presa, la ordinul rivalilor politici ai lui Basescu si ai PDL, au luat la tinta fetele lui basescu, ba chiar si pe sotia lui, campania denigratoare a continuat cu ritzi siu udrea. Deja presa nu se mai leaga de aceste femei, ci doar de basescu, el fiind facut tap ispasitor pentru toate relele. Sa fim seriosi, Basescu a fost singurul care s-a opus sistemului asta nenorocit din Romania, unde PSD, PNL, UDMR isi apara coruptii in parlament (cazul Nastase este doar un exemplu) dar stiu sa arate cu degetul spre altii. Asta e ipocrizie si sfidare pe care tot poporul asta trebuie sa o inteleaga. Iar Basescu, cu bune si rele, s-a luat la tranta cu ei si de aici toate aceste atacuri furibunde si parsive la adresa lui

 

Pe de o parte...

tin sa te informez ca dl. Basescu s-a facut "frate de cruce" atat atat cu PNL (la un moment dat) cat si cu PSD (la alt moment dat). Pe principiul "fa-te frate cu dracul..."? Un om integru NU se face frate cu dracul. Pentru ca o data ce te-a prins in mreje, dracul nu te mai lasa. A trecut vremea lui Ivan Turbinca et co., cei care reuseau sa "fie mai ai na ibii decat dracu'" (btw: sper ca "dracul" nu se cenzureaza. Daca se cezureaza, sa stiti ca am scris d.racul, fara a fi injurie).
Pe de alta parte, de ce dl. Basescu s-a inconjurat de ritze, udre, etc.? Chiar era atat de naiv incat sa spere ca nu se va proceda asa? Or a facut-o intentionat, pentru ca ulterior sa victimizeze...?

 

este normal...

Oriunde in lumea asta, cine e cuminte si sta in banca lui nu este atacat. Daca sta DEGEABA in banca lui, atunci, este pur si simplu "dat afara". Aici nu ma refer exclusiv la politica. E o regula valabila in general.
Atunci cand iesi "in camp deschis", esti mai expus. Este un risc de care trebuie sa fii constient si sa ti-l asumi.
Din pacate, in politica romaneasca, setea de "imagine" este enorma. Uneori se atinge limita absurdului.
Marea majoritate a politicienilor nostri, data fiind "seceta" de reusite concrete, vor sa compenseze prin aparitiile "pe sticla" (desi aici nu este vorba numai de TV).
Unele aparitii de acest gen sunt pur si simplu strigatoare la cer. Hai sa dau un exemplu, daca tot vorbim de dna. Udrea...
Intr-o zi, cand ea trebuia sa fie la munca, sa isi bata cap'sorul ala al ei cum s-o dreaga cu Turismu' asta, ea a fost "surprinsa" dandu-se cu masina la raliu. Ok. Pe mine, daca seful meu m-ar vedea "la raliu" in timpul programului, mi-ar acorda mai mult timp pentru a-mi dezvolta hobby-ul: m-ar da afara. Cred ca orice angajat este constient de acest lucru.
Dna. Udrea este ANGAJATA MEA. 1/22.000.000 ESTE angajata mea. O platesc prin taxe, impozite si alte contributii. Da-mi voie sa ii acord "vot de blam".

 

aszah

Coo.rva im.putzita de Plesh-koi!!Corupta si imorala,ca toti pedalistii..

 

Ce de Vadimi pe forum !

vai si amar .

 

 

niste nemernici

mintiti ca niste ordinari . Eu m-am ocupat de achizitii, este raspunderea mea , am facturile si costurile in fata ...Este o lupta politica pt prezidentiale si cautati sa manipulati electoratul .. Mogulii aleg gresit si de data asta .. nu ca as vrea sa fie presedinte actualul , dar prostanacu va fi sustinut pt ca poate fi dominat si condus ca o papua sau ca un prostanac .. in ce il priveste pe ,,floarea deltei" este prea inapoiat pt functia asta ... veti vedea la alegeri .. acum sondajele sunt asa cum vrea cel care plateste fiindca nu sunt gratuite ...in tot Palatul CFR unde isi are sediul ministerul Transporturilor si cel al Turismului sunt adunate toate spatiile , adica 8 niveluri , doar 18000 mp si pe 80 % nu sunt covoare ,mochete , presuri , plastice etc etc .. Min Turism are 1 etaj cu 1200 mp in total si mochetati doar 750 mp ... Magaria asta a lui Geoana se va intoarce impotriva lui in toamna ..

 

Vezi cine a scris articolul,

Daca spui ca ai toate facturile si poti justifica unde s-a dus fiecare banut, poti foarte frumos sa vezi cine a scris acest articol si sa-l tragi la raspundere. Publicul nu are de unde sa stie daca e adevarat sau nu (se cer dovezi), iar pana nu se aduc, vazand ca cei ce mananca din banii fiecarui contribuabil aduna averi fabuloase, incepi sa-ti pui semne de intrebare... Oare e adevarat sau nu ? Eu tind sa cred ca da si cu siguranta nu sunt singurul, suntem mintiti si furati pe toate partile; Asta e Romania in care traim, si presa , Media informeaza publicul ...; dar daca si ei sunt cumparati, precum fiecare din tara asta (ex : procuror, politist, etc) jucand roluri politice?

Pe cine sa traga la raspundere !? Si cum !?

Daca e ORDIN , toate procesele vor fi pierdute de cei din guvern .
Dumneata nu stii ce este la CAB !? ( Curtea de Apel Bucuresti) .
Toti dinozaurii lui Iliescu acolo sunt .

nu e nimic iesit din comun !

cata munca a fost in aceasta investigatie si pentru a fi efectuate atatea calcule, care mai apoi sa devina un exemplu negativ... insa nu se intelege ca acest buget a fost stabilit de mult... de altii...nu de ea... ea poate sa cheltuie cat vrea din acel buget, si apoi nu va mai fac e nici un proiect, daca nu va mai avea fonduri...dar cheltuie din banii ministerului turismului, nu de la agricultura sau invatamant..

 
 

Raspuns la anuntul postat de CALATORUL

Daca spui ca ai toate facturile si poti justifica unde s-a dus fiecare banut, poti foarte frumos sa vezi cine a scris acest articol si sa-l tragi la raspundere. Publicul nu are de unde sa stie daca e adevarat sau nu (se cer dovezi), iar pana nu se aduc, vazand ca cei ce mananca din banii fiecarui contribuabil aduna averi fabuloase, incepi sa-ti pui semne de intrebare... Oare e adevarat sau nu ? Eu tind sa cred ca da si cu siguranta nu sunt singurul, suntem mintiti si furati pe toate partile; Asta e Romania in care traim, si presa , Media informeaza publicul ...; dar daca si ei sunt cumparati, precum fiecare din tara asta (ex : procuror, politist, etc) jucand roluri politice?

 

sa vedeti cate servicii juridice au cei de la berceanu

sau blaga sau oricare alt minister
dar sefi sunt la berceanu la companiile de sub el
acolo sunt zeci de milioane de eur la fel ca pentru studii și proiectări care ne duc in sapă de lemn

 

Domnule Malutan, dna. (dra.) Roxana...

@Malutan
...chiar sunt nou pe aici.
Prin viata, am "preshit" in mai multe "lanuri". Chiar si in lanuri de porumb, cand eram mai mititel. Asta in pofida faptului ca nu bat, inca, nici 30 de ani. Sincer, nu cred ca are vreo importanta.
Cat despre Udrea, pan' la urma e mai bine sa lasam bruma de justitie ce a mai ramas in tara asta sa isi faca treaba. Ia mai da-o 'ncolo "di fufiet". Ori despre ea, ori despre Columbence, cam la acelasi nivel vorbim.
In rest, salutam "Bot'shenii"...

@Roxana - exista destul de multi misogini, la fel ca si "pe strada", si in politica. Pe de alta parte, exista si doamne in politica damboviteana pe care nu ai cum sa le combati. Si din mai multe partide. Ba chiar unele au ocupat functii inalte in stat. Eu, personal, nu "ma iau" de dna. Udrea pentru ca este femeie. Sincer, imi plac femeile, nu barbatii... Calificativul de "sex frumos" sau "sex slab" mi se pare in multe cazuri, nedrept. Exista MULTE femei nici "frumoase" si nici "slabe", insa care fac cu adevarat cinste ideii sui-generis de "OM".
Nu am acuzat-o ca nu ar fi "puternica", ar fi stupid. Cu atat mai putin am indraznit sa o acuz ca nu "stie ce face". Ba chiar bag mana in foc pentru ambele.
Din punctul meu de vedere, misoginii sunt ori homosexuali ori frustrati. Uneori, in gluma, acord si eu "calificative" de genul "BLONDA". Repet, nu am nimic cu blondele (ba chiar, din punctul meu de vedere, imi plac cel mai mult - nevasta-mea e blonda...). Ma mai las si eu, uneori, "dus de val".
Salutam si "Ieshii"...

 

Dar prezervativele cat costa?

care este cota de buget pentru protectia lui lenuta si a salariatiilor ministerului???

 

Un hectar de mocheta

Cel care a scris articolul de mai sus , e licentiat SH sau e un mare ***! Unde gaseste el 1 m.de mocheta cu 4 lei ?? Un ziarist nu trebuie sa " exagereze" sau sa
'supraestimeze"

 

?

roxana tu esti blonda ....

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor